Træt af topmave, oppustet mave, slankekure og ekstra kilo?

Her er 3 gode grunde til, at Kranio-Sakral Terapi kan virke lidt som en naturlig slankekur og gøre maven mindre oppustet

Kan KST hjælpe på vægttab?

Eller gøre det nemmere at tabe sig?

Det har flere spurgt mig om.

Nu er der jo ikke tale om en suppekur.

Eller en slankepille.

Og jeg kan ikke love, at du taber dig.

Det vil jeg gerne lige slå fast!

Men...

Der er faktisk en god forklaring på hvorfor flere taber sig eller føler maven ser slankere ud efter et behandlingsforløb.

Årsager der omvendt måske også kan give et hint om hvorfor det ikke altid lykkes, når vi gerne vil af med de ekstra kilo eller den oppustede mave...

1. Din fordøjelse fungerer bedre, når der er ro på nervesystemet

Når din krop er stresset, anspændt eller ude af balance, så bruger kroppen energien på at ”stresse rundt” i stedet for, at fordøje maden du indtager. 

Det kan give dårlig mave. Oppustet mave. Hård mave. Og følelsen af at det er rigtig svært at tabe sig.

Når din krop kommer ”ned” i det afslappende stadie som kaldes det parasympatiske nervesystem. Hvilket er en af grundstenene for mig i den måde jeg behandler på. Så oplever mange at der sker noget positivt med fordøjelsen, vægten og ikke mindst appetitten.

Kroppen fordøjer simpelthen meget bedre.

Mange oplever ved kortvarig stress, at miste appetitten og nogle taber sig. Men har kroppen været presset eller på overarbejde længe, så er det ofte det modsatte resultat. Kroppen holder på væske og fedt. Til "bedre tider".

Når du giver slip på stress og spændinger, kan kroppen med andre ord både fordøje maden bedre og slippe behovet for at ophobe fedt og væske.

Måske har du hørt om Vagus nerven, som styrer fordøjelsen. Vagus nerven er ofte i spil når der spændinger, stress, skævheder og ubalancer i kroppen. På den måde hænger det hele jo sammen.

Med andre ord, når dit nervesystem og din fordøjelse kommer til at fungere bedre, må det alt andet lige også være lettere at tabe sig.

2. Din mave slapper af - på den gode måde

Har du udfordringer med hård mave, sure opstød, irritabel tyktarm eller andre tarmproblemer, så arbejder jeg også helt specifikt med dine tarme og organer som en del af behandlingen.

Når maven slapper af. På den gode måde. Og når maven og ryggen blidt løsnes op er det som om, at tarme og organer bedre kan være der.

Det bliver med andre ord lettere for dig, at indtage en ret og pæn holdning. Og med den rette holdning ser du ganske enkelt slankere ud.

Under forudsætning af, at du ikke spiser en masse som din mave ikke kan håndtere, så minimeres oppustethed meget ofte også.

Med andre ord så ser maven ofte slankere ud efter få behandlinger og hvad er mere motiverende end at opleve, at man allerede er godt på vej hvis man forsøger at tabe sig?

3. Du slipper af med ophobede affaldsstoffer

Behandlingen sætter også gang i en sund og god udrensning.

Du vil derfor lettere kunne komme af med ophobede affaldsstoffer og eventuelle væske ophobninger, ikke bare på maven men flere steder rundt i kroppen.

Tunge hævede ben skyldes ofte et dårligt flow og spændinger i bækkenet. Ligesom hævede arme og hænder kan skyldes, at affaldsstoffer og væske ikke løber godt nok væk fra disse områder.

Med andre ord, når vi løsner op og skaber flow i kroppen, så renser vi også ud og de affaldsstoffer som ofte sætter sig i diverse fedtdepoter har lettere ved, at komme væk. Netop derfor er det også vigtigt at drikke rigeligt med vand efter behandling og mange går direkte på toilettet.

 

Sidst men ikke mindst så oplever jeg, at et bedre flow i kroppen helt naturligt også giver dig følelsen af, at krop og sind er mere i balance og du får mere overskud og energi.

Måske netop derfor er det ofte lettere, at gøre noget godt for sig selv uanset om det betyder en løbetur eller det, at lave en god sund morgenmad.

I hvert fald oplever jeg at behandlingen kan have en positiv indvirkning - også på vægttab. Men det kan naturligvis ikke stå alene. Håber dog at du kunne bruge forklaringen.

Uanset hvad du gør, så vær kærlig overfor dig selv. Har du det godt og er der indre ro og balance, så er tendensen til vægtøgning og ophobning af væske væsentlig mindre.

Føler du dig stresset eller anspændt og har svært ved at holde den ønskede vægt eller tabe dig, så er du altid velkommen til at kontakte mig - ring eller sms til 30285953.

Du kan også læse mere om behandling, holdtræning, vandreture og hvad jeg ellers tilbyder hér!

 

Din holdning gør dig stresset

Vidste du, at du ved at ændre din kropsholdning kan minimere mængden af stresshormon i kroppen? Få tjekket din holdning og kroppen igennem..

Din kropsholdning gør dig stresset

Sure opstød, halsbrand eller reflux

Vidste du, at det kan skyldes spændinger i brystkassen, der forhindrer overgangen mellem spiserøret og mavesækken i at lukke tæt?

Sure opstød, halsbrand eller reflux

Maven - årsag til rygproblemer og stress

Spændinger i maven kan give oppustet mave og fordøjelsesproblemer, men vidste du, at de kan være skyld i rygsmerter og stress?

Maven - den måske mest oversete årsag til rygproblemer og stress

4 Comments

  1. Lars den juni 6, 2017 kl. 7:20 am

    Det er rigtig gode indlæg du kommer med og jeg kan godt bekræfte at efter min sidste behandling følte jeg mig så let at jeg egentlig gik på en blå sky.

    • Lene Kamilla Hansen den juni 7, 2017 kl. 5:43 am

      Tak Lars – altid dejligt med så levende/beskrivende tilbagemeldinger 🙂

  2. Mette Thackstone den juni 14, 2022 kl. 4:06 pm

    Mange tak for dit gode oplæg og din rolige måde at fortælle omkring det.

    Jeg arbejder nat som hjælper og har i øjeblikket ondt i hoften og lænden og løber mange gange på toilettet i løbet af natten og dagen.
    Jeg spiser for meget sødt og selvom jeg er aktiv i mit job, så går jeg ikke hen og træner som jeg burde.
    Jeg havde brug for at læse og lytte til dine gode råd

    • Panilla (Lene Kamilla) den juni 15, 2022 kl. 10:54 am

      Selv tak Mette og tak for din dejlige feedback.

      Jeg oplever, at ondt i hoften og mange toiletbesøg ofte kan skyldes spændinger i maven og overstrakte knæ. Måske du også vil finde dette blogindlæg interessant: https://mybodyandmind.dk/maven-aarsag-til-rygsmerter-og-stress/

      Dbh. Panilla

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.