Den sidste store alarm-klokke..

Når hjertet siger fra eller noget tyder på, at hjertet siger fra. Så skal vi nok tage det som en seriøs advarsel. Men det behøver ikke betyde, at hjertet står af.

Har du symptomer der kunne tyde på hjerteproblemer, såsom uro ud i armene, trykken for brystet og vejrtrækningsproblemer?

Så skyldes det måske spændinger i brystkassen.

Smerter der minder om hjerteproblemer

Jeg får med jævne mellemrum spørgsmål vedrørende hjertet.

Og de fleste er naturligvis bange.

Hvilket er meget forståeligt.

Hjertet er jo trods alt den sidste store “alarm-klokke” der ringer.

Men hvis du er blevet undersøgt for hjerteproblemer og der ikke var noget med hjertet eller hvis du blot oplever mindre symptomer som kunne give mistanke om stressudløst hjertesvigt, blodprop i hjertet eller andre hjerteproblemer såsom:

 • Summen eller uro ud i arme og hænder
 • Trykken for brystet
 • Svært ved at trække vejret/åndenød
 • Uforklarlige brystsmerter

Så kan det være en god ide, at undersøge for spændinger i brystkassen

VIGTIGT: Får du akut åndenød eller trykken for brystet, skal du naturligvis ringe til lægen eller 112!

Men når jeg bringer det op her, så skyldes det, at spændinger i brystkassen kan give de samme symptomer som ved hjerteproblemer/blodprop i hjertet.

Du kan derfor gå og være "unødvendigt" bekymret hvor det måske drejer sig om spændinger der blokerer din vejrtrækning, giver diffuse smerter i brystet og summen ud i armene.

Spændinger i denne region. Altså omkring hjertet og brystkassen vil typisk også stresse kroppen, hvis de ikke bliver løsnet/behandlet. Det kan derfor være en selvforstærkende ondt cirkel, at komme ind i.

Hvis du ønsker, at få undersøgt om du har spændinger og blokeringer i brystkassen, så er du altid velkommen til at kontakte mig på 30285953.

 

Stressudløst hjertesvigt

Man taler også om et stressudløst hjertesvigt, hvor symptomerne ligeledes minder om en akut blodprop i hjertet.

Et stressudløst hjertesvigt ses typisk ved en stor psykisk påvirkning og over 80 % er kvinder ifølge Sundhed.dk.

Men heldigvis er det sjældent, at hjertet “svigter”.

Vi skal dog tage advarslerne seriøst.

Du kan se mere om stressudløst hjertesvigt her på Sundhed.dk.

Får du ilt nok til hjernen?

De fleste tror, at de trækker vejret dybt, men i virkeligheden går rigtig mange rundt med spændinger i brystkassen og får kun begrænset ilt og næring til hjernen.

Hjernen får ikke ilt nok

Din holdning gør dig stresset

Vidste du, at du ved at ændre din kropsholdning kan minimere stress?

Din kropsholdning gør dig stresset

Døjer du med svedlugt?

Spændinger i brystkassen kan ligeledes give lugten af gammel sved under armene.

Svedlugt kan bekæmpes på flere måder

Du er velkommen i Mail-klubben...

Panilla - mindful ro - Mybodyandmind 1500x

Hvis du også ønsker, at hjælpe dig selv og dem du holder af - helt naturligt og uden at stresse kroppen...

2 Comments

 1. Irenegottschalk@gmail.com den maj 9, 2020 kl. 2:38 am

  Jeg har i mange år haft en forfærdelig sved lugt i øvrigt,jeg har også fået undersøgt mit hjerte i forbindelse med stort ubehag,en aften jeg havde spist meget.jeg fik i den forbindelse fjernet 175 g fedt ,som var trængt igennem fra mellem gulvet op til hjertet genn6et medfødt hul,der blev lukket bagefter. I disse dage oplever jeg stort ubehag og ømhed i venstre del af kroppen også tindingen,og det har været i kæben,men jeg fik lavet en midlertidig løsning hos tandlægen for en uge siden i en tand der skal krone på om 2 uger,det steder og bobler i venstre side Ja det vel i tarmenunder ribbenene

  • Panilla (Lene Kamilla) den maj 9, 2020 kl. 5:29 am

   Kære Irene, det lyder ikke rart med fedt omkring hjertet. Godt du fik det fjernet. Jeg synes det lyder som en god ide, at blive tjekket hos lægen og sikre, at alt er okay. Du har ret i, at tarmene kan give problemer og gøre ondt op under ribbenene, men der kan være flere ting i spil.

   Spændinger i din brystkasse kan også give smerter. Prøv eventuelt med et godt stort tørklæde, at snøre det omkring brystkassen (det skal dække bredt) og hold det krydset foran brystet. Mens du holder igen med hænderne foran og ligesom laver modstand, så trækker du vejret dybt og laver dermed med lungerne et pres inde fra. Bemærk – du kan godt blive lidt svimmel, da du får ekstra ilt til hjernen.

   Med hensyn til svedlugten, så kan der også være flere ting i spil. Men hvis du spænder i skuldre og brystkasse, så ophober gamle affaldsstoffer sig og det lugter. Det er dog også meget vigtigt, at få rigeligt med væske i form af vand og gerne vand med lime/citron, så kroppen kan rense ud og de gamle affaldsstoffer ikke blot fortsætter rundt i systemet.

   Håber du kunne bruge dette.
   Det bedste hilsner og god bedring
   Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.