Bare tanken om at lugte af sved, kan få dig til at svede?

 Måske kender du det – bare tanken om at lugte dårligt kan få dig til at svede? Den forkerte trøje eller en mindre behagelig eller stresset situation, så øges svedproduktionen?

Døjer du med svedlugt under armene?

Dette er muligvis overhovedet ikke, hvad du forbinder med KST.

Men jeg deler dette med dig, fordi du ikke behøver, at fylde din krop med skidt for, at undgå svedlugt under armene.

Jeg bruger ingen deodoranter i dag men endnu bedre, jeg ved, at hvis jeg begynder, at lugte af sved så er det på tide, at få løsnet spændinger og drukket ekstra vand med citron/lime.

I en gammel kasse fandt jeg denne en dag under oprydning. Noget jeg ikke kunne drømme om, at udsætte min krop for i dag.

Men jeg var desperat dengang og blev rådet til, at bruge disse produkter, hvis jeg ville undgå svedlugt. 

Aluminium klorid - til arm- fod og håndsved
og antiperspirant "deo"...!
Aluminium klorid deo

Vidste du...

At... aluminium og antiperspiranter "fjerner" svedlugten ved hjælp af sammentrækkende stoffer som lukker svedkirtlerne og dermed forhindrer kroppen i at svede, hvilket jo er en naturlig mekanisme... og...

At... aluminium kan påvirke hjernen og evnen til at få raske børn, hvis det ophober sig i kroppen (kilde: forbrugerkemi)...

Og måske aller vigtigst - Vidste du, at spændinger kan være årsagen til svedlugt under armene?

 

Mine bedste tips til, at undgå svedlugt under armene


1. Få løsnet spændingerne dybt i armhulen 

Disse spændinger får affaldsstofferne til at ophobe sig i armhulen i stedet for, at blive transporteret videre i systemet og ud med urinen. Det giver derfor lugten af gammel sved.

 
2. Få afbalanceret dit nervesystem 

Kroppens svedproduktion styres af det autonome nervesystem (det nervesystem der påvirkes hvis vi er stressede). Det vil sige, at hvis du er stresset, så øges mængden af sved. Og måske kender du det, at hvis du først begynder at lugte af sved, så bliver det kun værre hvis du "panikker" lidt over det.

 

3. Drik rigeligt med vand 

Hvis du ikke drikker nok væske (helst vand og gerne med fx citron), så er kroppen desværre nødt til at samle den væske, som du skulle have tisset ud, op igen. Det vil sige, at væsken som nu er fyldt med affaldsstoffer cirkulerer rundt i kroppen og kroppen udskiller en stor del gennem huden.

Hvis du lugter af sved kan det derfor være fordi du har drukket for lidt og/eller din krop er igang med at udrense.

Så med andre ord er det min påstand, at et stresset nervesystem og spændinger samt manglende væske, kan være årsagen til svedlugt under armene.

 

Og lige et par råd mere...

Der er rigtig mange gode råd til hvordan du undgår svedlugt. Men som med så meget andet, så bekæmper vi ofte kroppen istedet for at behandle årsagen bag problemet.

Hvorfor fylde kroppen med giftstoffer, hvis der bare er tale om spændinger?

I en artikel på Politikken.dk er der nævnt flere råd til at undgå svedlugt. Her er de 3 jeg finder mest brugbare:

  • Gå i naturmaterialer (syntetiske stoffer gør det sværere for huden at ånde)
  • Barberede armhuler lugter bedre (gammel sved sætter sig i hårene)
  • Undgå fødevarer der “varmer” kroppen i bestemte situationer (bl.a. chili og ingefær øger svedproduktionen)

Og som der står skrevet i artiklen: “Speciallæge i hudsygdomme dr.med Vibeke Kassis oplyser, at det er det såkaldte ufrivillige nervesystem, der dikterer kroppens svedproduktion. Det er noget man ikke selv kan kontrollere.”

Hvad der dog ikke står i artiklen er, at vi ved hjælp af Kranio-Sakral Terapien netop arbejder med en afbalancering af det autonome nervesystemet (den ufrivillige del som vi ikke selv styrer, men som blandt andet styrer vores svedproduktion).

Bivirkningerne ved denne behandling

Der er mig bekendt ikke lavet de store videnskabelige undersøgelser på dette område. Men “bivirkningerne” ved denne behandling vil de fleste nok også finde lige så positive som selve det, at slippe af med svedlugten.

  1. Smerter i nakke, arme, skuldre og brystkasse bliver ofte mindre eller forsvinder, fordi de spændte muskler på indersiden af skulderbladet samt hele brystkassen bliver løsnet/afspændt.
  2. Hovedpine/migræne problemer aftager ofte, fordi der kommer bedre gennemstrømning og dermed mere ilt til hjernen.
  3. Ophobning af affaldsstoffer i muskler og lymfeknuder mindskes, fordi cirkulationen forbedres og kroppen kan dermed bedre udskille disse.

Der kan naturligvis være mange årsager til svedlugt under armene, og jeg kan ikke give garanti for, at dette kan hjælpe alle. Men...

Hvis du tænker, at det kunne være forsøget værd, så giv mig gerne et uforpligtende kald på 30285953.

Kokosolie - Mybodyandmind 1500x

Sidst men ikke mindst, hvis du vil undgå aluminium

Det har været meget oppe at vende i medierne omkring brugen af aluminium, og hvorvidt at aluminium i deodoranter kan være kræftfremkaldende.

Personligt har jeg fravalgt almindelig roll-on deo til fordel for mere naturlige alternativer. Ja, nogle vil nok mene, at jeg er blevet “afhængig” af økologisk kokosolie. Denne sammen med et drys af natron varmes i håndfladen og smøres under armene.

Du kan også lave en blanding og have i et glas (2 spsk kokosolie, 1 spsk natron). Og hvis ellers der ikke er spændinger, så forhindrer den svedlugt mindst lige så godt som deodoranter! Husk at konsistensen svinger meget afhængig af temperaturen i rummet, så benyt en bøtte, hvor du kan få hånden ned i.

Det hjælper jeg ofte med!

Spændinger stresser krop og sind men hvor sidder disse spændinger også? Læs mere her om de ting jeg ofte hjælper folk med.

Det hjælper jeg ofte med

Mistanke om hjerte-problemer?

Spændinger i området omkring brystkassen, under armene og nakken kan også give hjerteproblemer.

Mistanke om hjerteproblemer

Piskesmæld og nakkeskader

Skyldes dine spændinger måske et tidligere piskesmæld eller nakkeskader?

Piskesmæld og nakkeskader

Du er velkommen i Mail-klubben...

Panilla - mindful ro - Mybodyandmind 1500x

Hvis du også ønsker, at hjælpe dig selv og dem du holder af - helt naturligt og uden at stresse kroppen...

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.