Hvis du har slået hovedet eller spænder i ansigtet, nakken eller måske helt ned i bækkenet, så kan det påvirke dine øjne.

Har du tics, trætte, tørre, våde, irriterede eller spændte øjne?

Jeg møder en hel del, som har fået problemer med øjnene.

Nogle efter piskesmæld og hjernerystelse.

Andre mere fordi holdning og mange timer foran en skærm, giver spændinger i kraniet og øjnene.

Men uanset årsagen, så er det meget interessant.

Jeg tror ikke kun, at det skyldes skærmen. Altså computer, telefon, ipad, tv etc. men lige så meget, at vi ofte sidder forkert og fx kigger ned i telefonen, som skaber spændinger i nakken og op i hovedet.

Spændinger som ofte også opstår når du fx slår hovedet eller nakken.

Jeg skal prøve, at uddybe og forklare her nedenfor.

Hvorfor får jeg problemer med øjnene, et øget tryk i øjet eller ondt i øjnene?

Problemer med synet kan naturligvis skyldes, at du har brug for briller. Men det går jeg ud fra, at du har fået tjekket. Selvom der er brug for briller, så kan det dog stadig være en fordel, at få løsnet diverse spændinger, da synsproblemer jo også kan have givet spændinger.

Men når det er sagt, så ser jeg ofte, at problemer med øjnene skyldes, at øjets muskler er spændte og der er spændinger i kraniet, dybt under kraniekanten, i nakken og for det meste også ned i ryg og brystkasse.

Spændinger som fx kan påvirke dine kranienerver og give tics eller irriterede øjne samt små "lammelser", hvis de bliver klemt. Har du slået hovedet eller fået piskesmæld, hvor kranieknoglerne kan være blevet forskubbet, så er det ikke unormalt, at det påvirker muskler og nerver i kraniet.

Øjet er også omgivet af 4 "lige" muskler og 2 "dreje" muskler, som alle hæfter på en stor knogle inde midt i hovedet. Er der skævheder og spændinger i kraniet er det led/den knogle ofte i spil og det kan også påvirke synet. Det er lidt lige som om, at "elastikkerne" (musklerne) er overspændte eller mangler deres elasticitet. Fx kan de være blevet trukket mere ind i øjenhulen eller sætte øjnene lidt på ”pinde”. De kan også få øjet til at glide ud af kurs.

Hvis det har forskubbet sig meget kan det ligefrem give smerte i øjet, da en lille knogle bag øjet kan sidde og presse ind bag på øjet.

Omvendt taler man jo også om, at meget skærmtid måske gør musklerne slappe og en spændt muskel er faktisk slap, så det hænger jo meget godt sammen.

Der er lige et par eksempler jeg vil fremhæve:

Har du fået piskesmæld eller hjernerystelse, så kan problemer med øjnene være et af symptomerne på, at dine kranieknogler er spændte eller sidder skævt. Det er ikke unormalt især hvis du har problemer med nakke og ryg. Du oplever måske også en smerte eller spænding over næsen eller i baghovedet, hvor synscentret sidder.

Er du også ofte forkølet/snottet eller føler du, at din vejrtrækning gennem næsen er lidt ”forhindret”, så sidder dine spændinger måske i kindben, pande og næse, som jo danner knoglerne omkring øjnene.

Har du fået en mere fremadskubbet pande eller en mere tilbagetrukken pande eller hage efter et fald, piskesmæld eller hjernerystelse, så vil det være en rigtig god ide, at få tjekket kraniet igennem, da det kan være tegn på, at det "centrale led" som øjnene hæfter på, er blevet forskubbet. Det kan også give problemer med kæbespændinger og andre mere kognitive udfordringer.

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne overmund og gane, som også kan være meget spændte og hænge sammen med øjnene. Hvis du kan mærke den lille knogle midt i ganen og måske er øm i ganen, så kan det skyldes, at den har sat sig lidt fast. Den føles som en spids der går meget ned i ganen, hvis den sidder i klemme.

Jeg har hjulpet mange med hovedpine og migræne samt problemer med øjnene, hvor der var spænding her.

Har du slået halebenet, så kan dette slag også sætte sig som en spænding i din overmund. Ved godt det lyder mærkeligt, men det hænger sammen og er da værd at tjekke.

Jeg håber, at det gav dig et billede af hvad der kan være tale om, hvis du oplever problemer med øjnene.

Der kan med andre ord være hjælp at hente og ofte kan disse spændinger løsnes meget blidt og ikke blot fjerne problemer med øjnene men også hovedpine, migræne, nakkespændinger, tandproblemer etc.

P.S. 1/3 af hjernens energi går til at håndtere synsindtryk. Så når øjnene er på overarbejde er det ikke så underligt, at vi bliver trætte og mister koncentrationen.

Hvis du er i tvivl om jeg kan hjælpe dig, så giv mig gerne et kald eller send en sms til 30285953 og lad os få en uforpligtende snak om dine symptomer.

Slået hovedet?

Hjernerystelse kan blive kronisk og bør tages alvorligt fra starten. Så har din hjerne fået et blåt øje, så se mere her:

Hjernerystelse kan blive kronisk

Tanker der kører i ring?

Tankemylder kan også skyldes spændinger i kraniet. Det fortæller jeg mere om her...

Kører dine tanker også i ring?

Hovedpine?

Har du ofte hovedpine og migræne, så skriver jeg lidt mere om det her...

Har du hovedpine eller migræne?

Kunne du tænke dig, at få mere energi og ægte overskud, så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress og finde indre ro og balance

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.