Problemer med øjnene?

Dine øjne de skal se...

1/3 af hjernens energi går til at håndtere synsindtryk.

Hvis alt er som det skal være.... Hvis ikke?

Så bruger hjernen mere energi på de samme synsindtryk.

Har du tics, trætte, tørre, våde, irriterede eller spændte øjne?

Vi kigger på rigtig mange apparater i dag. Computer, telefon, ipad, tv etc.

Men hvis dine problemer ikke skyldes, at du mangler briller og det ikke hjælper med mindre "skærm-tid", så er der måske en anden naturlig forklaring og løsning.

 

Jeg oplever nemlig, at mange problemer med og omkring øjnene skyldes spændinger

Øjet er omgivet af 4 "lige" muskler samt 2 "dreje" muskler, som alle hæfter på en stor knogle inde midt i hovedet. Er der skævheder og spændinger i kraniet, vil denne knogle eller dette centrale led derfor ofte være påvirket.

Helt konkret vil dette led trække i øjets muskler og kan derfor fx give smerte eller irriterede øjne og tics.

Jeg ser også, at elasticiteten i øjets muskler mindskes. Fx kan de være blevet overspændte og enten trække øjet ind i øjenhulen eller sætte øjnene lidt på ”pinde”. De kan også blive slappe, så øjet glider ud af kurs og synet påvirkes.

Har du fx fået piskesmæld eller hjernerystelse, så kan problemer med øjnene være et af symptomerne på, at dine kranieknogler er spændte eller sidder skævt. Du oplever måske også en smerte eller spænding over næsen eller i baghovedet, hvor synscentret sidder.

Spændinger omkring kindbenene og bihulerne kan ligeledes irritere øjnene.

Er du fx ofte forkølet/snottet eller føler du, at din vejrtrækning gennem næsen er lidt ”forhindret”, så kan der være tale om en spænding, som skaber ”begge” typer af  problemer.

Ligesom spændinger i panden (frontalen) naturligvis også kan påvirke øjnene, da frontalen danner den øverste del af øjenhulen.

Har du fx fået en mere fremadskubbet pande eller en mere tilbagetrukken pande efter et fald, piskesmæld eller hjernerystelse, så vil det være en rigtig god ide, at få tjekket kraniet igennem, da det kan være tegn på, at det "centrale led" er blevet forskubbet.

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne din overmund og gane, som ligeledes kan være meget spændt og give spændinger ind bag om dine øjne. En spænding der kan løsnes meget blidt og give en behagelig ”frihed” eller plads inde i kraniet.

Har du fx slået halebenet, så kan dette slag også sætte sig som en spænding i din overmund. Ved godt det lyder mærkeligt, men det er ganske rigtigt og jeg har hjulpet mange med hovedpine og migræne, hvor der blandt andet var tale om en spænding i overmunden.

 

Jeg håber, at dette gav dig et billede af hvad der kan være tale om, hvis du oplever problemer med øjnene.

Der kan med andre ord være hjælp at hente og ofte kan disse spændinger løsnes meget blidt og ikke blot fjerne problemer med øjnene men også hovedpine, migræne, nakkespændinger, tandproblemer etc.

Hvis du kan genkende noget af ovenstående eller hvis du er i tvivl om jeg kan hjælpe dig, så giv mig gerne et kald eller send en sms til 30285953 eller en mail på lkh@mybodyandmind.dk

Hjernerystelse?

Hjernerystelse kan blive kronisk og bør tages alvorligt fra starten. Så har din hjerne fået et blåt øje, så se mere her:

Hjernerystelse kan blive kronisk

Tankemylder?

Oplever du problemer med tankemylder, så vil du måske gerne høre mine tanker herom...

Kører dine tanker også i ring?

Hovedpine?

Trætte øjne hænger ofte sammen med hovedpine og migræne. Se mere her:

Har du hovedpine eller migræne?

Kunne du tænke dig, at få mine BEDSTE BUD på hvordan du minimerer stress i hverdagen og finder indre ro og balance?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.