Har du små børn eller kender du en der næsten lige har født?

Mange babyer får movicol pga. uro og ondt i maven, men der er

andre gode naturlige behandlingsmuligheder

- og der kan være helt andre årsager til problemet.

Læs her om Arthur der fik KST

Lægen mente, at Arthur havde kolik men måske var det mors medicin...

Denne er nok mest til dig med små helt børn.

Eller dig, der kender en, som for nylig har født eller snart skal føde.

Jeg har nemlig sådan lyst til, at fortælle dig om lille Arthur, som jeg havde fornøjelsen af, at behandle for 3. gang i denne uge.

Lægen mente, at Arthur havde kolik og ville udskrive recept på movicol.

Men det følte mor Rikke ikke var korrekt, så hun sagde nej tak til movicol og skrev til mig.

Hvilket jeg er rigtig glad for. Ikke mindst fordi, at jeg gerne vil være med til, at finde årsagen til Arthurs uro og tilsyneladende ondt i maven.

Det er nu 2 uger siden...

Cirka et døgn efter, at jeg havde behandlet Arthur første gang, "afleverede" han en kæmpe grøn ble.

Noget vi begge tolkede som et godt og sundt tegn på, at Arthur var igang med at rense ud.

Der var tydelige spændinger omkring den øvre del af maven, brystkassen og ryggen, som kan give kolik, men der var også noget andet som jeg bemærkede. Nemlig Arthurs lever, der arbejdede på højtryk.

Så da det samme skete efter 2. behandling - altså endnu en stor grøn ble - var jeg ret overbevist om, at vi skulle "kigge nærmere på den lever".

Pludselig slog det mig, om Rikke havde fået medicin under graviditeten.

Rikke fortalte, at hun halvvejs i graviditeten havde fået en ret alvorlig astmatisk bronkitis. Hun havde derfor været nødt til, at tage både penicillin og binyrebarkhormon.

Nu kan det måske lyde voldsomt, at Arthurs uro og spændinger skulle stamme fra medicinen under graviditeten og jeg skal ikke konkludere noget på nuværende tidspunkt.

Men da Rikke i dag skrev, at Arthur havde "afleveret" endnu en stor grøn ble efter 3. behandling og snork sov resten af dagen, kun afbrudt af amning og lidt mor-søn-hyggetid, så fik jeg altså lyst til, at nævne denne lille historie.

Hvorfor fortæller jeg dig det?

Det gør jeg fordi jeg møder rigtig mange babyer og børn, som allerede tidligt i livet har fået movicol mod forstoppelse.

En - i min verden - meget trist start for den lille's tarmsystem, der virkelig har brug for, at oparbejde en god styrke, så det selv kan klare mange andre madvarer senere i livet.

Og i dette tilfælde havde movicol blot været ekstra medicin, som Arthurs lille lever OGSÅ skulle kæmpe med.

Så hvis du selv har små børn eller kender nogen der har, så spørg gerne ind til, om der måske kunne være andre årsager til uro, spændinger, ondt i maven osv. Måske skal årsagen findes hos mor...

Og hvis du ved, at du har fået medicin eller får det nu mens du er gravid, så bliv ikke bange. Men vær opmærksom på, om din baby kunne have brug for hjælp og husk, at jo før i livet der bliver renset ud og "maven" finder en god balance, jo bedre.

 

Og husk! At du altid er velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om jeg kan hjælpe dig eller dit barn - 30285953.

Virker din baby stresset eller urolig?

80 % fødes med det der svarer til et piskesmæld. Heraf retter kun cirka halvdelen sig selv...

Spændinger stresser også børn

Sure opstød eller reflux?

Gylper din baby meget kan der være tale om spændinger omkring mavemunden som gør, at den ikke lukker tæt...

Sure opstød, halsbrand eller reflux

KST på Skejby Sygehus

Liva er 2,5 år og indlagt på børneintensivt afsnit efter flere operationer i hjernen. Jeg har fået lov at dele historien om mit møde med Liva.

KST på Skejby Sygehus efter hjernesvulst

Kunne du tænke dig, at få mere energi og ægte overskud, så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress og finde indre ro og balance

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.