Arthur havde ondt i maven, men mor Rikke ville ikke bruge movicol eller lactulose

Arthur var urolig.

Havde ondt i maven.

Og var ofte forstoppet.

Lægen mente, at Arthur havde kolik og ville udskrive recept på movicol, ligesom rigtig mange børn får i dag.

Men det følte mor Rikke ikke var løsningen, så hun sagde nej tak til movicol og skrev til mig.

Denne er nok mest til dig med små helt børn. Eller dig, der kender en, som for nylig har født eller snart skal føde.

For desværre er der ikke mange der tænker på, at problemer med maven hos babyer også kan skyldes medicin under graviditeten.

Jeg har derfor lyst til, at fortælle dig om lille Arthur, som jeg havde fornøjelsen af, at behandle for 3. gang i denne uge.

Det er nu 2 uger siden jeg så Arthur første gang og hans mave er kommet godt igang...

Cirka et døgn efter, at jeg havde behandlet Arthur første gang, "afleverede" han en kæmpe grøn ble.

Noget vi begge tolkede som et godt og sundt tegn på, at Arthur var igang med at rense ud.

Der var tydelige spændinger omkring den øvre del af maven, brystkassen og ryggen, som kan give kolik eller problemer med fordøjelsen, men der var også noget andet som jeg bemærkede. Nemlig Arthurs lever, der arbejdede på højtryk. 

Så da det samme skete efter 2. behandling - altså endnu en stor mørkegrøn ble - var jeg ret overbevist om, at vi skulle "kigge nærmere på den lever".

Pludselig slog det mig, om Rikke havde fået medicin under graviditeten.

Rikke fortalte, at hun halvvejs i graviditeten havde fået en ret alvorlig astmatisk bronkitis. Hun havde derfor været nødt til, at tage både penicillin og binyrebarkhormon.

Nu kan det måske lyde voldsomt, at Arthurs uro og spændinger skulle stamme fra medicinen under graviditeten og jeg skal ikke konkludere noget, men det er min klare oplevelse, at der er en sammenhæng.

Så da Rikke i dag skrev, at Arthur havde "afleveret" endnu en stor grøn ble efter 3. behandling og snork sov resten af dagen, kun afbrudt af amning og lidt mor-søn-hyggetid, så fik jeg altså lyst til, at nævne denne lille historie.

Hvorfor fortæller jeg dig det?

Det gør jeg fordi jeg møder rigtig mange babyer og børn, som allerede tidligt i livet har fået movicol mod forstoppelse.

En - i min verden - meget trist start for den lille's tarmsystem, der virkelig har brug for, at oparbejde en god styrke, så det selv kan klare mange andre madvarer senere i livet.

Og i dette tilfælde havde movicol blot været ekstra medicin, som Arthurs lille lever OGSÅ skulle kæmpe med.

Så i stedet for, at stresse kroppen yderligere, så hjalp jeg her Arthur med, at finde ro og sætte gang i fordøjelsen og udrensningen, helt naturligt med den blide Kranio-Sakral Terapi.

De fleste babyer ligger meget afslappede, så snart der er kommet ro på nervesystemet og det er tydeligt at mærke, at kroppen sætter gang i en dyb healende process.

Så hvis du selv har små børn eller kender nogen der har, så spørg gerne ind til, om der måske kunne være andre årsager til uro, spændinger, ondt i maven osv. Måske skal årsagen findes hos mor...

Og hvis du ved, at du har fået medicin eller får det nu mens du er gravid, så bliv ikke bange. Men vær opmærksom på, om din baby kunne have brug for hjælp og husk, at jo før i livet der bliver renset ud og "maven" finder en god balance, jo bedre.

Du er i øvrigt altid velkommen til, at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om jeg kan hjælpe dig eller dit barn - 30285953.

Virker din baby stresset eller urolig?

80 % fødes med det der svarer til et piskesmæld. Heraf retter kun cirka halvdelen sig selv...

Spændinger stresser også børn

Sure opstød eller reflux?

Gylper din baby meget kan der være tale om spændinger omkring mavemunden som gør, at den ikke lukker tæt...

Sure opstød, halsbrand eller reflux

KST på Skejby Sygehus

Liva er 2,5 år og indlagt på børneintensivt afsnit efter flere operationer i hjernen. Jeg har fået lov at dele historien om mit møde med Liva.

KST på Skejby Sygehus efter hjernesvulst

Ønsker du også, at hjælpe dig selv eller dit barn med, at finde indre ro og kunne nyde livet?
Så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress - så der er ægte overskud til at nyde livet

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.