Kranio-Sakral Terapien hjalp Annelise - nu cykler hun igen efter voldsomt styrt på cyklen der endte med hjernerystelse, en brækket ryg og ikke mindst en brækket kæbe

Jeg hører om Annelises voldsomme cykelstyrt fra en omsorgsfuld veninde.

Annelise havde brækket ryggen og kæben og fået hjernerystelse.

Efter 11 dage på sygehuset var hun blevet udskrevet med korset, en masse smertestillende og elastikker til at holde kæben "på plads".

Da Annelise kontakter mig var hun påvirket af hjernerystelsen og det handlede i første omgang om, at få ro på nervesystemet.

Før behandlings start var jeg lyd og lysfølsom og måtte ligge på bagsædet når jeg kørte i bil pga. jeg blev svimmel over synet af det vi kørte forbi. Når jeg ændrede stilling fra siddende til liggende og tilbage igen, var det som om jeg blev kastet rundt i en karrusel.

Svimmelheden og de værste følger af hjernerystelsen aftog hurtigt efter behandling med Kranio-Sakral Terapi og Annelise kom af med det meste smertestillende medicin.

Med små blide øvelser fik hun også balancen tilbage og kunne igen gå op og ned af trapper uden at skulle holde ved gelænderet eller føle hun var ved at falde.

Men Annelise kunne ikke tygge rigtigt sammen efter hun brækkede kæben, da hendes bid var blevet helt skævt

3 tænder i overmunden måtte fjernes og udskiftes og yderligere to havde taget skade.

Derudover talte tand kirurgerne om en ny operation der skulle rette biddet, da de ikke mente, at det kunne rette sig selv, selvom Annelise havde gået med elastikker i munden siden uheldet.

Jeg foreslog Annelise, at vi løsnede kraniet for i første omgang at se, om kæben og biddet var i stand til at rette sig selv.

Efter meget få behandlinger slappede kæben og kraniet af og Annelise kunne bide fint og lige sammen igen.

Annelise siger, at det er mig der har "rettet hendes bid/tænder, så de nu er lige" men sandheden er, at jeg blot hjalp kraniet og kæben til, at slappe af, så den kunne finde ind på plads - helt naturligt.

Annelise kunne derfor undgå endnu en operation og hendes bid har været helt normalt og lige, siden.

Annelise har løbende holdt behandlingen ved lige og cirka et halvt år senere spændte det op i nakken igen. Som Annelise selv skriver:

Det var angsten for, at blive påkørt når jeg passerer en indfaldsvej. Efter en behandling var det væk.

Det er så tydeligt, at de blide næsten umærkelige strygninger og berøringer man får, er meget effektive og man behøver ikke vente længe på virkning. Jeg har oplevet, at der er resultat allerede næste dag.

I dag er Annelise en glad og taknemmelig efterlønner der cykler rundt igen og hun mærker kun skaden i ryggen, hvis hun overbelaster den.

Mange tror, at det kræver bøjle eller operation, at rette et skævt bid, men jeg har efterhånden oplevet en del hvor det skæve bid eller en kæbe der klikker og gør ondt, skyldes spændinger og skævheder i kraniet. Inklusiv min egen kæbe der gik ud af led efter mit piskesmæld, fordi kraniet trak skævt. Men det er en helt anden historie.

Kender du nogen med kæbeproblemer eller gener efter en hjernerystelse, så del gerne blog-indlægget her.

Har du spørgsmål eller er du itvivl om jeg måske kan hjælpe dig, så ring eller sms gerne og lad os få en uforpligtende snak om jeg måske kan hjælpe dig - 30285953.

7 små ansigts-øvelser

Spændinger i nakken, slid på tænderne eller en kæbe der klikker, gør ondt eller går ud af led? Her er 7 små øvelser som du med fordel kan bruge uanset om du har kæbespændinger eller ej.

7 ansigtsøvelser

Kæbe-problemer?

Mange har problemer med kæbespændinger efter piskesmæld og hjernerystelse fordi nakke og kranie ofte er spændt og måske sidder noget og trækker kæben skævt.

Kæbeproblemer efter piskesmæld

Skærer du tænder/ tygger skævt?

Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne.

Skærer du tænder eller tygger skævt?

Kunne du tænke dig, at få mere energi og ægte overskud, så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress og finde indre ro og balance

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.