Skævt eller fladt baghoved, favoritside eller problemer med amning?

Jo før I får løsnet diverse spændinger, jo større chance er der for, at undgå en favoritside, et skævt kranie eller problemer med amning

Jeg ser en del babyer.

Hvor den lille har fået en favoritside eller hovedet er blevet skævt eller fladt.

Nogle gange får jeg en fornemmelse af, at den lille har ondt i hovedet, hvilket kan være årsagen til, at han/hun er utrøstelig.

Ofte er der også tale om spændinger, som forhindrer den lille i, at kunne bevæge sig optimalt eller slappe ordenligt af.

Måske oplever du, at dit barn er uroligt, primært ligger med hovedet til den ene side eller har svært ved at få fat ved brystet og slipper eller bliver utålmodig. Det er blot nogle af de tegn vi ser, når der er spændinger.

For kraniet på en baby er blødt og tilpasser sig. Hvilket jo er godt og nødvendigt for, at kunne fødes vaginalt. Men det kan også være en udfordring, hvis der er spændinger efter fødslen. For en lille skævhed kan hurtigt blive til et fladt eller skævt hoved og så bliver det først svært eller træls, at ligge med hovedet til den modsatte side.

Jo før det bliver løsnet, jo mindre skal der til og hvad mange ikke tænker på er, at det ofte også kan være spændinger der er skyld i problemer med amning.

 

Så hvordan ved jeg om min baby er ved at få en favoritside eller problemer med amning skyldes spændinger?

Mange forældre har en fornemmelse og den skal vi lytte til. Også selvom eksperter og andre med de bedste intentioner fortæller os, at alt er helt normalt.

Hvis du spørg mig, så skal en baby ikke være stiv, utrøstelig, have ondt i maven eller have svært ved at finde ro.

Nogle gange er der en synlig skævhed i kraniet, men hvis du har en nyfødt baby, kan det være svært at vurdere før hovedet pludselig er blevet skævt eller amningen gået i stå.

Det kan derfor være godt, at være opmærksom på de forskellige små tegn på spændinger, som fx også kan komme til udtryk ved at...:

  • Din baby har svært ved, at ligge på ryggen eller måske ligger han/hun skævt med kroppen (bananform).
  • Din baby har svært ved, at slappe af på armen fx når du ammer/giver flaske eller foretrækker den ene side/arm fremfor den anden.
  • Din baby har svært ved, at finde ro når du holder ham/hende ind til dig (stiv eller trækker/kaster sig bagud).
  • Din baby har svært ved, at få fat når han/hun skal sutte, klikker eller slipper ofte.
  • Du kan ikke forsigtigt dreje hovedet til begge sider.
  • Din baby raller meget eller virker kronisk forkølet.
  • Opkast eller opkastrefleks når der kommer noget ind i munden eller op i ganen er også tydeligt tegn på spændinger, som kan gøre, at der suttes forkert/yderligt, fordi det ikke er rart.
  • Din nyfødte baby er "meget god" til at holde hovedet. Det er ikke et godt tegn, da en baby skal være "blød" og have brug for, at du holder hovedet.
  • Dit barn har svært ved, at ligge på maven.
  • Det kan være svært at give tøj på, da en skulder/arm er stram eller der er modstand og dit barn måske ligefrem bliver ulykkelig.

Dette er blot for at nævne nogle af de tegn, som det kan være godt at reagere på, hvis du vil hjælpe dit barn.

Nogle gange møder jeg også forældre som bare ved, at der er noget som ikke er helt som det skal være uden, at det er til at definere. Hvis du har dén følelse, så giv mig gerne et ring og lad os få en snak om jeg måske kan hjælpe.

Jeg møder mange babyer hvor det ikke som sådan er de store spændinger i kraniet eller følelsen af, at de har ondt. Men hvor deres nervesystem bare ikke selv kan finde ro men det er lidt en anden snak. Selvom det nogle gange også kan skyldes spændinger, som vi bare ikke så tydeligt kan se.

Så hvis din baby er urolig, utrøstelig og har svært ved at finde ro eller du bare kan mærke, at der er noget "galt", så er det måske nervesystemet der har brug for hjælp til at give slip.

Har du spørgsmål, så er du altid meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak, om jeg måske kan hjælpe dig og dit barn.

Kontakt mig gerne så tidligt som muligt. Jo før din baby får hjælp, jo færre behandlinger skal der ofte til.

Ring/sms til 30285953

Spændinger stresser også børn

En svensk undersøgelse har vist, at ca. 80 % fødes med det der svarer til et piskesmæld. Heraf retter kun cirka halvdelen sig selv.

Spændinger stresser også børn

Har din baby reflux?

Vidste du, at sure opstød og reflux kan skyldes spændinger i brystkassen, der forhindrer overgangen mellem spiserøret og mavesækken i at lukke tæt?

Sure opstød, halsbrand og reflux

Fik du medicin?

Lægen mente, at Arthur havde kolik men måske var det mors medicin. Fik du medicin under graviditeten, så læs lige denne...

Fik du medicin under graviditeten?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.