Hjernerystelse – hvad kan jeg gøre for at undgå kroniske smerter

Ved du hvordan du skal behandle hjernerystelse, hvis du vil hjælpe dig selv, dit barn eller en du kender?

Hvert år får 25.000 danskere hjernerystelse.

Af dem får 2.500 varige mén.

Hovedpine, nakkesmerter, synsforstyrrelser, svimmelhed, lydfølsomhed og balanceproblemer er nogle af de mest kendte.

Læger og neuropsykologer udtaler, at de ikke ved nok og derfor sender folk hjem med en pjece i hånden og besked om at holde sig i ro.

Kilde - se evt. artikel på dr.dk fra marts 2015 - Så mange lider af kronisk hjernerystelse

Der er ingen tvivl om, at det kan være en god ide, at holde sig i ro. Droppe tv, Ipad, telefon, læsning og andre aktiviteter der kræver stor koncentration eller er meget fysisk krævende, så man ikke overbelaster yderligere.

Men der er flere andre ting du kan gøre, som kan få afgørende betydning!

Vidste du fx, at det er en god ide, at få ro på nervesystemet og få tjekket hovedet og kroppen snarest muligt efter en ulykke/styrt/fald/slag?

Mange tror, at det er bedst at vente og se tiden an. Men efter en ulykke, styrt eller fald, har kroppen fået et chok og ofte befinder den sig i total alarmberedskab.

Når jeg får hænderne på føles det som om "kroppen" er bange for, at hovedet skulle falde af.

Kroppen er med andre ord på vagt overfor enhver lille bevægelse, lyd, lys eller andet der kunne virke faretruende. Derfor bliver mange lyd- og lysfølsomme og mange ender med, at spænde mere og mere op, jo længere tid der går, hvis der ikke er kommet ro på.

Med Kranio-Sakral Terapien er det ofte muligt, helt blidt at hjælpe kroppen og nervesystemet med at finde ro og samtidig blidt tjekke kroppen igennem - uden at stresse den yderligere, tværtimod.

Vidste du, at knoglerne i kraniet i forbindelse med et slag eller styrt kan have forskubbet sig?

Det er de færreste der ved, at kraniets knogler skal kunne bevæge sig i forhold til hinanden. Ved et slag kan det dog betyde, at de sætter sig skævt eller låser i en forkert position.

Det kan resultere i spændingshovedpine, en kæbe der går ud af led, smerte bag øjnene og andre komplikationer i forhold til fordøjelsen, tinnitus, kæbespændinger, synet osv.

Personligt oplevede jeg fx i forbindelse med mit fald fra hesten, hvor jeg fik piskesmæld, at et led inde i kraniet havde forskubbet sig, som gjorde, at min kæbe konstant gik ud af led og jeg fik hold i nakken igen og igen.

Vidste du, at det er en god ide, at få ekstra ilt og næring til hjernen, hvis du har slået hovedet?

Efter en hjernerystelse mindskes blodtilførslen til hjernen og dermed den vigtige ilt og næring, som hjernen/kroppen skal bruge for at reparere skaderne.

Jeg anbefaler derfor, at du trækker vejret dybt og efter et par dages ro kommer ud og gå, så du får ilt og blod til hjernen, men dog uden at forværre symptomerne.

Udover Kranio-Sakral Terapien tilbyder jeg også Trykkammer behandling (HBOT/Hyperbaric), som kan hjælpe kroppen og ikke mindst hjernen til at heale helt naturligt - bare hurtigere. Ligesom jeg også gerne deler min viden i forhold til hvilken kost og næring der er god, at få rigeligt af, når man har slået hovedet. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt.

Hjernerystelse og piskesmæld er i det hele taget noget af det jeg hjælper rigtig mange med, både efter fald fra en hest, håndboldskader, fald på isen, styrt på cyklen og biluheld - Jeg kan selvfølgelig aldrig love noget, men det skader ihvertfald ikke, at gøre nogle gode ting.

Har du spørgsmål så ring/sms til 30285953 og lad os få en uforpligtende snak om jeg måske kan hjælpe dig.

Piskesmæld og nakkeskader

Ofte er der også tale om piskesmæld og nakkeskader i forbindelse med hjernerystelse og omvendt. Du kan læse mere om disse her:

Piskesmæld og nakkeskader

Hovedpine og migræne

Er du en af dem der værdsætter, at der er frit forbrug af Panodil på din arbejdsplads?

Snupper du ofte en snigende hovedpine eller risiko for migræne i opløbet?

Har du hovedpine eller migræne?

Prøvet det meste men stadig ondt?

Orker du næsten ikke, at prøve flere behandlinger og skulle fortælle din historie en gang til..?

Har du prøvet det meste men stadig ondt?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.