Spørgsmål / Booking 30285953

Hvad er KST?

Jeg har her forsøgt, så kort som muligt,

at give dig et billede af kranio-sakral terapien

som behandlingsform.

KST er forkortelsen for Kranio-Sakral Terapi

Som også kan skrives således: kranio-sakral/ kraniosakral/craniosacral Therapy/terapi.

Uanset stavemåde er navnet et udtryk for, at der arbejdes med udgangspunkt i det centrale nervesystem fra kraniet til sacrum (korsbenet). Fra hoved til "røv" ynder nogle at sige.

Kranio-Sakral systemet består med andre ord af kraniet, rygsøjlen og korsbenet samt centralnervesystemet (CNS), der er kroppens "computer". Herfra er der forbindelse via nerverne til resten af kroppen, hvorfor dette er afgørende for hvordan resten af kroppen har det.

Centralnervesystemet er hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne samt hjernevæsken, der pumpes rundt i membranerne udenom hjernen. Denne pumpebevægelse kaldes KST rytmen og er lidt at sammenligne med “tidevandet” der gerne skal være i flow.

 

Historien kort fortalt

KST rytmen eller “pumpebevægelsen” blev opdaget af lægen William G. Sutherland i 1920’erne, og er i dag en del af lægestudiet i USA. Sutherland eksperimenterede med en hjelm han spændte om sit eget hoved, og opdagede på denne måde hvordan knoglerne i kraniet og væsken bevægede sig i sammenhæng med sakrum (korsbenet). Samt hvordan den stramme hjelm havde indflydelse på krop og sindstilstand.

I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning baseret på denne viden, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa.

Jeg har blandt andet studeret ved Stanley Rosenberg og Trine Rosenberg, der begge var med til at bringe Kranio-Sakral Terapien til Danmark i 1986. Derudover har jeg taget kurser indenfor den biodynamiske kranio-sakral terapi som i endnu højere grad inddrager energi-arbejdet.

Trine Rosenberg fortæller om KST

Se udsendelsen Naturligvis om KST på dk4.tv, hvor Trine Rosenberg fortæller om og viser hvad Kranio-Sakral Terapi handler om.

En blid behandling der faldt mig naturligt

Da jeg første gang satte mine ben på et kursus, var det som at komme hjem. Det stod meget hurtigt klart, at der lå noget i hænderne som jeg skulle bruge.

Den meget blide tilgang til kroppen og arbejdet med psyken gennem de forskellige lag, fangede hurtigt min interesse. Ved hjælp af kranio-sakral terapiens evne til at afstresse krop og sind, og befri den for spændinger, blokeringer og skævheder, har jeg derfor valgt at specialisere mig i en noget anden tilgang til stress og behandling af stresslignende symptomer.

Jeg er meget taknemmelig for, at have fundet denne behandlingsform, hvor jeg får lov til at arbejde med krop og sind på denne helt unikke og blide måde.

To behandlere er sjældent ens

Der findes forskellige former for kranio-sakral terapi og som med alle andre former for behandling, er to behandlere sjældent ens.

Men selvom vi alle griber behandlingen an på hver vores måde, så er kendetegnet ved kranio-sakral terapien den dybe og meget blide behandling. En behandling der ikke bare løsner spændinger og blidt korrigerer eventuelle skævheder, men også arbejder med flowet i kroppen og blokeringer i forhold til nervesystemet.

Personligt har jeg sammensat min uddannelse af forskellige former for kranio-sakral terapi og tilpasser den enkelte behandling ud fra det konkrete behov du kommer med.

Kranio-Sakral Terapi

Der er tale om en meget blid og behagelig behandlingsform, der har til formål, at løsne spændinger og skævheder der stresser eller belaster centralnervesystemet og skaber fysiske og psykiske gener.

Membraner, bindevæv og muskler løsnes så knoglerne i kraniet og resten af kroppen kan bevæge sig frit og naturligt. Hvilket er nødvendigt for, at kroppen kan fungere optimalt.

 

Ønsker du, at vide mere om KST?

KST Foreningen fortæller også her kort om behandlingen, historien og hvad du kan forvente.

Læs mere på kst-foreningen.dk

Stress er ikke en sygdom, men det kan det blive

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser. Jeg har valgt, at specialisere mig i de spændinger der stresser krop og sind og fortæller dig her hvad du kan gøre...

Mine tanker og tips

Sådan foregår en behandling

Vil du vide lidt mere om behandlingen, så har jeg forsøgt at beskrive en typisk behandling her.

Sådan foregår en behandling

Ofte stillede spørgsmål

Måske finder du svar på dine spørgsmål her blandt de spørgsmål jeg ofte får..

Ofte stillede spørgsmål