Hvad er det du gør når du behandler og hvad er Kranio-Sakral Terapi?

Kranio-Sakral Terapi er i min optik en af de blideste former for massage eller kropsterapi.

Den blide tilgang gør, at behandlingen virker dejligt afstressende og er særligt velegnet til babyer og dig der spænder op igen fx efter massage eller ikke ønsker, at det gør ondt.

Jeg brænder for den holistiske tilgang og har en dyb respekt for nervesystemet, som er grundstenen i min behandling.

Men to behandlere er sjældent ens, så dette er min måde at arbejde på og sådan jeg arbejder som Kranio-Sakral Terapeut.

Kranio-Sakral Terapi eller KST kort fortalt...

Der er tale om en meget blid og behagelig behandlingsform, der har til formål, at løsne spændinger og skævheder der stresser eller belaster centralnervesystemet og skaber fysiske og psykiske gener.

Membraner, bindevæv og muskler løsnes så knoglerne i kraniet og resten af kroppen kan bevæge sig frit og naturligt. Hvilket er nødvendigt for, at kroppen kan fungere optimalt.

Kranio-Sakral systemet består af kraniet, rygsøjlen og korsbenet samt centralnervesystemet (CNS), der er kroppens "computer". Herfra er der forbindelse via nerverne til resten af kroppen, hvorfor dette er afgørende for hvordan resten af kroppen har det.

Centralnervesystemet er hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne samt hjernevæsken, der pumpes rundt i membranerne udenom hjernen. Denne pumpebevægelse kaldes KST rytmen og er lidt at sammenligne med “tidevandet” der gerne skal være i flow.

KST er forkortelsen for Kranio-Sakral Terapi

Som også kan skrives således: kranio-sakral terapi/ kraniosakral/craniosacral Therapy/terapi og sidst men ikke mindst med forkortelsen KST.

Uanset stavemåden er der tale om en meget blid behandlingsform som primært har fokus på, at få kroppen til at slappe af og give slip på spændinger og blokeringer, så der kan komme ro og balance igen.

Som navnet kranio-sakral terapi måske antyder, er der tale om en behandling hvor vi arbejder meget med kraniet i forhold til fx hjernerystelse, piskesmæld og hovedpine. Men kranio-sakral terapi betyder også, at vi arbejder med udgangspunkt i det centrale nervesystem fra kraniet til sacrum (korsbenet).

Når det er sagt, så arbejder vi med hele kroppen fra top til tå og behandler således smerter og spændinger fra fødderne til toppen af hovedet.

 

To behandlere er sjældent ens

Der findes forskellige former for kranio-sakral terapi og som med alle andre former for behandling, er to behandlere sjældent ens.

Men selvom vi alle griber behandlingen an på hver vores måde, så kan du forvente en meget blid behandling. En behandling der ikke bare løsner spændinger og blidt korrigerer eventuelle skævheder, men også arbejder med flowet i kroppen og blokeringer i forhold til nervesystemet.

Personligt har jeg sammensat min uddannelse gennem kurser ved Stanley Rosenberg og er eksamineret ved Trine Rosenberg. De var begge med til at bringe Kranio-Sakral Terapien til Danmark i 1986. Derudover har jeg taget kurser indenfor den biodynamiske kranio-sakral terapi som i endnu højere grad inddrager energi-arbejdet.

Jeg tilpasser den enkelte behandling ud fra det konkrete behov du kommer med og inddrager derudover også min viden fra blandt andet min uddannelse som mindfulness instruktør.

Historien kort fortalt

KST rytmen eller “pumpebevægelsen” blev opdaget af lægen William G. Sutherland i 1920’erne, og er i dag en del af lægestudiet i USA. Sutherland eksperimenterede med en hjelm han spændte om sit eget hoved, og opdagede på denne måde hvordan knoglerne i kraniet og væsken bevægede sig i sammenhæng med sakrum (korsbenet). Samt hvordan den stramme hjelm havde indflydelse på krop og sindstilstand.

I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning baseret på denne viden, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa.

Ønsker du, at vide mere om KST?

KST Foreningen fortæller også her kort om behandlingen og hvad du kan forvente sådan mere generelt.

Læs mere på kst-foreningen.dk

En blid behandling der faldt mig naturligt

Da jeg første gang satte mine ben på et kursus, var det som at komme hjem. Det stod meget hurtigt klart, at der lå noget i hænderne som jeg skulle bruge.

Den meget blide tilgang til kroppen og arbejdet med psyken gennem de forskellige lag, fangede hurtigt min interesse. Ved hjælp af kranio-sakral terapiens evne til at afstresse krop og sind, og befri den for spændinger, blokeringer og skævheder, har jeg derfor valgt at specialisere mig i en noget anden tilgang til stress og behandling af stresslignende symptomer.

Jeg er meget taknemmelig for, at have fundet denne behandlingsform, hvor jeg får lov til at arbejde med krop og sind på denne helt unikke og blide måde.

Du kan læse mere om min historie og uddannelse her: Om Mybodyandmind

Trine Rosenberg fortæller om KST

Se udsendelsen Naturligvis om KST på dk4.tv, hvor Trine Rosenberg fortæller om og viser hvad Kranio-Sakral Terapi handler om.

Stress er ikke en sygdom, men det kan det blive

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser. Jeg har valgt, at specialisere mig i de spændinger der stresser krop og sind og fortæller dig her hvad du kan gøre...

Mine tanker og tips

Sådan foregår en behandling

Vil du vide lidt mere om behandlingen, så har jeg forsøgt at beskrive en typisk behandling her.

Sådan foregår en behandling

Ofte stillede spørgsmål

Måske finder du svar på dine spørgsmål her blandt de spørgsmål jeg ofte får..

Ofte stillede spørgsmål