Vidste du, at tics, trætte, tørre, våde, irriterede eller spændte øjne kan skyldes spændinger?

Nogle får problemer med øjnene efter et fald.

Andre fordi der er spændinger i nakken.

Eller kraniet.

Og så er der den som for nogle kan virke meget underlig. Jeg oplever nemlig også, at spændinger eller skævheder i kroppen og fx bækkenet, kan give spændinger op i kraniet og dermed påvirke synet og øjnene.

Så hvorfor får jeg problemer med øjnene, et øget tryk i øjet eller ondt i øjnene?

Problemer med synet kan naturligvis skyldes, at du har brug for briller. Men det går jeg ud fra, at du har fået tjekket.

Selvom der er brug for briller, så kan det dog stadig være en fordel, at få løsnet diverse spændinger, da synsproblemer jo også kan give spændinger og det evige spørgsmål - hvad kom først?

Jeg møder en hel del, som har fået problemer med øjnene fx efter piskesmæld eller hjernerystelse. Men din holdning og mange timer foran en skærm, kan også give spændinger i kraniet og øjnene.

Jeg tror ikke kun, at det skyldes skærmen. Altså computer, telefon, ipad, tv etc. men lige så meget, at vi ofte sidder forkert og fx kigger ned i telefonen, som skaber spændinger i nakken og op i hovedet.

Med andre ord - spændinger kan give problemer med øjnene.

Jeg ser fx ofte, at problemer med øjnene skyldes, at øjets muskler er spændte. Derudover er der ofte også spændinger i kraniet, dybt under kraniekanten, i nakken og som sagt nogle gange helt ned i ryggen, brystkassen og bækkenet.

Så hvordan kan de spændinger påvirke synet og øjnene?

Spændinger kan påvirke dine kranienerver og give tics eller irriterede øjne, hvis de bliver klemt. Har du slået hovedet eller fået piskesmæld, hvor kranieknoglerne kan være blevet forskubbet, så er det ikke unormalt, at det påvirker muskler og nerver i kraniet.

Øjet er også omgivet af 4 "lige" muskler og 2 "dreje" muskler, som alle hæfter på en stor knogle inde midt i hovedet. Er der skævheder og spændinger i kraniet, så er det led/den knogle ofte i spil og det kan også påvirke synet. Det er lidt lige som om, at "elastikkerne" (musklerne) er overspændte eller mangler deres elasticitet. Fx kan de være blevet trukket mere ind i øjenhulen eller sætte øjnene lidt på ”pinde”. De kan også få øjet til at glide ud af kurs.

Hvis det har forskubbet sig meget kan det ligefrem give smerte i øjet, da en lille knogle bag øjet kan sidde og presse ind bag på øjet.

Omvendt taler man jo også om, at meget skærmtid måske gør musklerne slappe og en spændt muskel er faktisk slap, så det hænger jo meget godt sammen.

Der er lige et par eksempler jeg vil fremhæve:

Har du fået piskesmæld eller hjernerystelse, så kan problemer med øjnene være et af symptomerne på, at dine kranieknogler er spændte eller sidder skævt. Det er ikke unormalt især hvis du har problemer med nakke og ryg. Du oplever måske også en smerte eller spænding over næsen eller i baghovedet, hvor synscentret sidder.

Er du også ofte forkølet/snottet eller føler du, at din vejrtrækning gennem næsen er lidt ”forhindret”, så sidder dine spændinger måske i kindben, pande og næse, som jo danner knoglerne omkring øjnene.

Har du fået en mere fremadskubbet pande eller en mere tilbagetrukken pande eller hage efter et fald, piskesmæld eller hjernerystelse, så vil det være en rigtig god ide, at få tjekket kraniet igennem, da det kan være tegn på, at det "centrale led" som øjnene hæfter på, er blevet forskubbet. Det kan også give problemer med kæbespændinger og andre mere kognitive udfordringer.

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne overmund og gane, som også kan være meget spændte og hænge sammen med øjnene. Hvis du kan mærke den lille knogle midt i ganen og måske er øm i ganen, så kan det skyldes, at den har sat sig lidt fast. Den føles som en spids der går meget ned i ganen, hvis den sidder i klemme.

Jeg har hjulpet mange med hovedpine og migræne samt problemer med øjnene, hvor der var spænding her.

Har du slået halebenet, så kan dette slag også sætte sig som en spænding i din overmund. Ved godt det lyder mærkeligt, men det hænger sammen og er da værd at tjekke.

Jeg håber, at det gav dig et billede af hvad der kan være tale om, hvis du oplever problemer med øjnene.

Der kan med andre ord være hjælp at hente og ofte kan disse spændinger løsnes meget blidt og hjælpe på både problemer med øjnene og hovedpine, migræne, nakkespændinger, tandproblemer etc.

P.S. Vidste du, at 1/3 af hjernens energi går til at håndtere synsindtryk? Så når øjnene er på overarbejde er det ikke så underligt, at vi bliver trætte og mister koncentrationen.

Hvis du har spørgsmål så giv mig gerne et kald eller send en sms til 30285953 og lad os få en uforpligtende snak om jeg måske kan hjælpe dig.

Slået hovedet?

Hjernerystelse kan blive kronisk og bør tages alvorligt fra starten. Så har din hjerne fået et blåt øje, så se mere her:

Hjernerystelse kan blive kronisk

Tanker der kører i ring?

Tankemylder kan også skyldes spændinger i kraniet. Det fortæller jeg mere om her...

Kører dine tanker også i ring?

Hovedpine?

Har du ofte hovedpine og migræne, så skriver jeg lidt mere om det her...

Har du hovedpine eller migræne?

Du er velkommen i Mail-klubben...

Panilla - mindful ro - Mybodyandmind 1500x

Hvis du også gerne vil slippe for skrig og skrål, irriterende indre uro, trælse søvnløse nætter, sorte render under øjnene, forstoppelse, hovedpine, nakkesmerter, kroniske smerter og hvad kroppen ellers kan finde på, når den er på overarbejde...

2 Comments

 1. Hamed Ghasemi den oktober 13, 2020 kl. 1:26 am

  Hej

  Efter et fald (jeg slog dog ikke hovedet) har jeg haft spændinger omkring mit ene øje. Er det noget, som kan forsvinde?

  Med venlig hilsen Hamed

  • Panilla (Lene Kamilla) den oktober 13, 2020 kl. 7:08 am

   Hej Hamed
   Jeg kan jo desværre ikke love, at det forsvinder. Men hvis det er kommet efter faldet og du ikke har brækket noget, så skulle der være ret gode chancer for, at det kan forsvinde igen. Selvom du ikke direkte slog hovedet, så kan spændinger fra fx dit bækken godt give spændinger i kæbe og kranie og påvirke dit øje.
   Du må endelig sige til, hvis vi skal prøve at kigge på det.
   De bedste hilsner
   Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.