Hvordan foregår en behandling med Kranio-Sakral Terapi (KST) for babyer, børn og voksne?

Baby-behandling

Så længe din baby er så lille, at jeg kan have ham/hende på armen mens jeg behandler, så gør jeg ofte det kombineret med at ligge på briksen.

Alternativt kan jeg også finde på at behandle mens du fx ammer eller giver flaske eller bare sidder med dit barn.

Det vigtigste er, at dit barn/din baby kan føle sig tryg så nervesystemet kan finde ro. Det giver som udgangspunkt det bedste resultat. Dit barn behøver dog ikke, at ligge helt stille for at få noget ud af behandlingen, men jeg oplever, at de fleste babyer bliver helt rolige og bare nyder behandlingen.

Behandling af børn

Jeg afsætter som udgangpunkt også en time til en børnebehandling. Ved børn mellem ca. 6 måneder og 8 år kan en halv time dog ofte være nok, men børn er jo forskellige, så vi finder den løsning der passer til dit barn.

En behandling foregår altid på barnets præmisser og i barnets tempo. Når vi arbejder med nervesystemet og de spændinger der sidder dybt i kroppen, er udbyttet nemlig størst hvis barnet kan slappe af og nyde behandlingen.

Er det muligt, at ligge og slappe af, så er det klart at foretrække og mange børn falder i søvn under behandlingen. Også meget urolige børn. Jeg fortæller dog også gerne mens vi kigger ind i kraniet på Einar K og ser hvordan næsen, munden og øjnene ser ud inde i hovedet eller tegner figurer på ryggen mens jeg undersøger maven og rygsøjlen. Det vigtigste er, at barnet føler det er rart.

Har I en god stille lydbog, så tag gerne den med men ingen ipads eller spil på telefonen, da hjernen skal have mulighed for, at slappe af.

Behandling af voksne og store børn

Til en behandling afsættes typisk en time, men nogle har brug for længere tid for, at kroppen rigtigt kan komme ned i gear og finde ro. Jeg tilbyder derfor også dobbelt-behandlinger eller 1,5 time. Det tilpasser vi efter dine behov og ønsker. Første behandling er dog altid 1,5 time, så der er ekstra tid til gennemgang af symptomer, test m.m.

Efter en indledende snak og eventuelle test og øvelser foregår det meste af behandlingen oftest ved, at du ligger på ryggen på briksen under et blødt tæppe.

Om vi stille snakker sammen eller det blot er musikken der fylder rummet kan variere men mange falder i søvn eller kommer ned i en dyb afslappet tilstand. Det vigtigste er, at du nyder det mens jeg med blide hænder og meget behagelige teknikker, hjælper jeg din krop fri af diverse spændinger og blokeringer, uden at stresse dig yderligere - tværtimod!

Se eventuelt mere detaljeret beskrivelse nedenfor.

Sådan foregår en behandling - beskrevet mere i detaljer

Jeg har prøvet her, at beskrive mere i detaljer hvordan en behandling typisk foregår. Det er dog vigtigt at sige, at to behandlinger sjældent er ens, da jeg altid arbejder med det kroppen har mest brug for i den pågældende situation.

Nogle gange er roen vigtigst, fx lige efter en hjernerystelse eller stress-sygemelding, hvor kroppen kan have svært ved at slappe af.

Andre gange er det spændinger fx i nakke og skuldre eller et skævt bækken der har brug for at blive løsnet for, at kroppen kan slappe af. 

Når du booker tid til en behandling, sender jeg dig et spørgeskema, som jeg vil bede dig udfylde og medbringe ved første behandling. Skemaet er en hjælp til dig men også et godt udgangspunkt for vores indledende snak.

Ved første behandling får vi en god snak om både nuværende og eventuelle tidligere symptomer, sygdomsforløb, uheld eller lignende, som kan have indflydelse på hvordan du har det i dag og være vigtige i forhold til, at kunne hjælpe dig og din krop. 

Afhængig af hvad du kommer med, så tjekker jeg din krop igennem og forsøger gennem behandlingen, at få et billede af hvad der kunne være godt at arbejde med, for at du kan få det bedre. Ofte ligger der helt andre årsager bag de symptomer vi oplever. Det er dog ikke altid, at disse er tydelige ved første behandling.

Ved de efterfølgende behandlinger vil jeg ligeledes følge op på ændringer siden sidst og ellers primært have fokus på behandling, der naturligvis også i større eller mindre grad kan bestå af en snak fx om sammenhængene mellem følelser, tanker og den fysiske krop.

For det meste foregår behandlingen stille og roligt, så kroppen kan finde ro og slippe diverse spændinger. Jo mere du kan slappe af og nyde det, jo større udbytte får du ofte af behandlingen.

Hvor meget vi snakker afhænger af hvad der er brug for. Ofte er det kun den stille musik der fylder rummet. Men i de situationer hvor det hjælper til, at kroppen kan give slip vil samtalen være en større del af behandlingen.

Er der fx tale om angst, stress eller andre psykosomatiske ting, så er kombinationen af samtale og den blide fysiske berøring ofte meget værdifuld.

Når jeg arbejder med selve kraniet, vil jeg dog typisk bede dig slappe af og stoppe samtalen, så ansigtet og kraniet kan slappe af og arbejde frit.

Behandlingen tager typisk ca. en time. Jeg har dog rigtig god erfaring med længere tid og tilbyder derfor også forlængede tider hvor der er brug for det. Første gang for voksne anbefaler jeg 1,5 time, så vi har tid til både snak, test, øvelser og behandling.

De fleste mærker en betydelig effekt i forbindelse med akut opståede smerter allerede efter én behandling, og mange oplever god effekt efter 2-3 behandlinger. Antal behandlinger afhænger dog af din tilstand og er meget individuelt.

Hvis det har udviklet sig over længere tid, hvis en skævhed stammer tilbage fra fødslen, eller det måske har udviklet sig til en depression, vil der typisk være brug for flere behandlinger, hvor vi arbejder dybere og dybere over tid.

Der er også flere som fortsætter behandlingen fx en gang om måneden, for på den måde at vedligeholde og tage spændingerne før de sætter sig fx som migræne igen.

Du vil typisk opleve, at hoved og krop slapper af. Nogle opnår meditative tilstande, hvor tankemylder og spændinger aftager eller helt forsvinder. Andre falder i søvn eller oplever en dyb og meget afslappende tilstand. Jeg gør hvad jeg kan for, at behandlingen skal være så behagelig og afslappende som muligt.

Det hele foregår i ro og dyb respekt for kroppen. Jeg manipulerer ikke eller tvinger din krop til noget, tværtimod. Jeg samarbejder med din krop, og giver den mulighed for, at komme tilbage til det oprindelige udgangspunkt, hvor den har det godt.

Alting foregår derfor i kroppens eget tempo, og er måske noget af det mest behagelige du kan forestille dig. Positiv udvikling kommer når kroppen føler sig tryg og er klar til fx at slippe gamle spændinger.

Jeg arbejder med hele kroppen og ikke kun hovedet. To behandlinger er sjældent ens da jeg møder din krop hvor den er den pågældende dag og hvad den har brug for.

Jeg vil typisk bruge teknikker på hovedet, i ansigtet, i nakken, på ryggen, samt maven, bækkenet, lænden og fødderne. Med meget blide hænder mærker jeg ind og arbejder både med bindevævet, musklerne, knoglerne og organerne, så det hele kan bevæge sig frit og der igen kan komme flow hvor der måske var opstået blokeringer.

Behandlingen foregår oftest hvor du ligger på ryggen på briksen med et tæppe over dig. Ved nogle teknikker, vil du ligge skiftevis både på maven, på siden og på ryggen. Det drejer sig blandt andet om teknikker til forsigtigt at rette ryggen op, samt løsne spændte muskler, organer og bindevæv på ryg, lænd, mave og korsben.

Din påklædning kan variere fra fuldt påklædt til undertøj. Ofte er det en fordel, at arbejde direkte på huden i forbindelse med mave og ryg eller hvis der sidder spændinger ned i benene. Men hvis du har det bedst med tøj på, så er det helt okay og nogle gange kan det være nok med trøjen lettere afført.

Det er dog som udgangspunkt altid en god ide, at have noget behageligt og løstsiddende tøj på, som du kan slappe af i.

Jeg håber, at det gav dig en fornemmelse og ro i maven. Som jeg plejer at sige - alt hvad jeg gør skal gerne være behageligt, så sig til hvis noget er for meget, så tilpasser vi behandlingen.

 

Find vej, parkering m.m.

Du skal helt ned for enden af vejen og til venstre, hvor der er fri parkering foran huset. Se eventuelt mere under kontakt.

Kontakt

Du kan vente her i "hyggekrogen"

Kom gerne i god tid, så du lige kan nå at lande først. På den måde gør du krop og sind mere parat til at slappe af og tage imod.

Er I to der følges ad, så er der også mulighed for at vente her i "hyggekrogen".

Det gør jeg...

Med blide hænder og meget behagelige teknikker, hjælper jeg din krop fri af diverse spændinger og blokeringer, uden at stresse dig yderligere - tværtimod! Du kan bare slappe af og nyde det.

Se evt. hér hvad jeg ofte hjælper med