Trykkammer behandling (Hyperbaric Oxygen / HBOT) hvad er det og hvordan foregår sådan en behandling?

En Trykkammer behandling er en af de bedste pauser du kan gi' dig selv. Under tryk får du mest muligt ilt til hjernen og hver en celle i din krop og du vælger selv om du vil meditere, sove, høre en lydbog eller lytte til musik imens.

Hvordan føles det, at få Trykkammer behandling?

Jeg spurgte Mads efter 10 behandlinger, hvordan han oplevede det, at få Trykkammer behandling.

"Jeg følte kroppen begyndte, at genopbygge sig selv, fortæller Mads - Det var næsten som, at blive født på ny"

Voksen behandling med Trykkammer

En Trykkammerbehandling er utrolig afslappende og behagelig, når man først lige ser udover det faktum, at man skal ligge i et "kammer", som for nogle kan virke lidt angstprovokerende. Der er dog langt mere plads i Trykkammeret end man skulle tro.

De første og sidste 5 minutter skal du udligne trykket, lidt ligesom når du skal ud og flyve. Resten af tiden kan du slappe af med musik eller en god lydbog i ørene (medbring selv hovedtelefoner og musik eller lignende på telefonen). Du kan også meditere eller tage en lur.

Behandlingen tager ca. 1 time og de fleste falder i søvn. Du kan også vælge en udvidet behandling, hvilket jeg selv foretrækker ind imellem når jeg fx har knoklet i haven og kroppen er brugt.

Du ligger fuldt påklædt og eventuelt med et tæppe over. Du er også velkommen til at medbringe din hovedpude.

Børne-behandling med Trykkammer

Børn må gerne modtage behandling i Trykkammeret og der er rigtig gode erfaringer med denne behandling bl.a. til autistiske børn og børn med hjerneskader.

Pladsen er dog lidt knap, når man skal ligge to i kammeret. Så hvis du har et større barn kan det være en fordel, hvis barnet kan ligge selv i kammeret i 30-50 minutter. Men du kan sidde ved siden af og have kontakt gennem vinduet og det er helt okay med en ipad eller en god lydbog.

Hvis der er brug for at afslutte behandlingen før tid, er dette altid muligt. Det tager dog ca. 2-5 minutter, at lukke trykket ud igen, før kammeret kan åbnes.

Baby-behandling med Trykkammer

Hvis dit barn har været udsat for iltmangel under fødslen, hvis der er mistanke om en hjerneskade eller hvis I begge har været gennem en lang og hård fødsel, så kan Trykkammer være en overvejelse værd.

Du vil i så fald modtage Trykkammer behandling sammen med dit barn/din baby.

Det foregår ved, at du ligger med din baby på brystet eller ved siden af dig. Gerne mens du ammer liggende eller I nupper en lur.

Ligesom hvis man skal ud og flyve, så kræver det, at du hjælper dit barn med at udligne trykket i ørene. Det er dog kun de første og de sidste 5 minutter. Resten af tiden kan I slappe af og nyde "turen".

Det er ikke muligt at sidde eller stå op i kammeret, men jeg skal nok hjælpe jer ind og ud.

Tænker du også Trykkammer behandling hvad er det?

Mange spørg hvad Trykkammer behandling er for noget og hvordan foregår sådan en behandling. Jeg har derfor lavet en lille spontan video - et lille kig ind i Trykkammeret, der hjælper med at ilte blodet som fx er super godt til heling efter en hjernerystelse.

Beklager belysningen og summen du kan høre er fra maskinen der skaber trykket og sender luft og ilt gennem kammeret.

Hvor mange Trykkammer behandlinger skal man have?

En behandling af gangen

Hvis du ønsker, at give din krop et boost i forbindelse med anden behandling, så kan du købe en enkelt behandling af gangen.

Behandlingen virker anti-inflammatorisk og hjælper dig til at heale/hele hurtigere. At blodet iltes ekstra er godt for både hud, hjerne og cellerne i hele kroppen. Men ved større skader anbefales et forløb bestående af flere behandlinger (se klippekort).

Bemærk: Hvis du ikke allerede er i behandling, så kræver dette en "indledende behandling" med gennemgang af helbredsoplysninger og prøvebehandling i kammeret. Se mere under priser.

10 behandlinger (klippekort)

Har du fået hjernerystelse eller en piskesmælds skade, så anbefales det, at få ro på nervesystemet og så hurtigt som muligt, at få mest muligt ilt til området. Her vil en kombination af Kranio-Sakral Terapi og Trykkammer behandling ofte være at foretrække.

Før og efter en operation vil et forløb med Trykkammer behandlinger ligeledes kunne hjælpe din krop til hurtigere heling.

Ved behandling umiddelbart efter et uheld eller i forbindelse med kranio-sakral terapi og andre anti-inflammatoriske tiltag, anbefales i første omgang 10 behandlinger.

Bemærk: Før et behandlingsforløb kan igangsættes bookes en "indledende behandling" med gennemgang af helbredsoplysninger og prøvebehandling i kammeret.

30-40 behandlinger

Ved længerevarende problemstillinger såsom fx kronisk inflammation, hjerneskader og skader efter hjernerystelse og piskesmæld anbefales et intensivt forløb på ca. 30-40 behandlinger.

Når kroppen udsættes for det blide tryk, er det muligt for kroppen, at danne nye blodkar og hjernen og kroppen har brug for ilt, ikke mindst hvis der er skader.

Det er dog ikke nogen hokus pokus behandling, så jo større skaden er jo længere et forløb skal der ofte til.

Der er rigtig gode erfaringer blandt eksperterne med forløb af ca 40 behandlinger fordelt over 1-1,5 måned.