Hvorfor Kranio-Sakral Terapi og hvorfor lige Mybodyandmind?

Det kan være en jungle, at finde den rigtige behandlingsform og to behandlere er sjældent ens. Derfor spørg du sikkert med rette, hvorfor du skal vælge Mybodyandmind...

Hvis disse punkter føles rigtige for dig, så vil jeg glæde mig til at møde dig...

1. Jeg ønsker, så vidt det er muligt, at undgå medicin, operation og sygemelding...

2. Jeg oplever indre uro, spændinger, stress eller smerter hos mig/mit barn...

3. Jeg søger en holistisk behandler der arbejder naturligt og blidt med hele kroppen

4. Jeg tror på, at livet skal leves og ønsker at ha' det godt til den dag jeg skal herfra

Hvem er "jeg" - Panilla (Lene Kamilla) - kort fortalt?

Lene Kamilla Hansen profilfoto Mybodyandmind

Det er mig der har firmaet Mybodyandmind.

Jeg er 42 år, eksamineret Kranio-Sakral Terapeut og RAB (Det vil sige Registreret Alternativ Behandler med krav til uddannelse og løbende vedligeholdelse).

Derudover er jeg uddannet Mindfulness Instruktør og har en helt særlig interesse for sammenhængen mellem psyke og fysik. Jeg tror dybt og inderligt på, at vi skal samarbejde med kroppen og kigge på helheden, ligesom indre ro og indre balance er to nøgleord for mig, når jeg arbejder holistisk med krop og sind.

Jeg har arbejdet med mennesker i mange år og været med til, at skabe gode oplevelser i både LEGOLAND og senere som turistchef i Horsens

– men en ting er, at skabe gode ferieoplevelser, noget andet er, at skabe en hverdag med glæde, ægte overskud og følelsen af, at kunne leve livet.

Jeg valgte derfor i 2012, at følge mit ”kald” og udforske mine – på daværende tidspunkt – nærmest ukendte evner som behandler.

I marts 2014 åbnede jeg min egen klinik med Kranio-Sakral Terapi på deltid og i sommeren 2015 valgte jeg, at gå ”all-in” og skifte de mange spændende oplevelser fra turistbranchen ud med en hverdag der handler meget mere om indre ro og balance, blide behandlinger, dybe snakke og ikke mindst forebyggelse af stress. Hvorfor?

Fordi livet er en rejse hvor hver dag tæller og jeg tror på, at livet skal leves - ikke kun overleves (frem til næste ferie..)

I marts 2019 valgte jeg yderligere, at sige ja til posten som formand for Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter i Danmark.

(Du kan læse mere om min personlige historie længere nede på siden)

Du vil i øvrigt nok støde på begge mine navne. Jeg hedder Panilla, men måske kender du mig som Lene Kamilla (mit tidligere navn). Er du nysgerrig på hvorfor jeg har valgt at skifte navn, så se eventuelt denne side "Hvorfor skifte navn?"

Min personlige historie - fra piskesmæld til terapeut

Jeg har valgt, at dele min personlige historie med dig, fordi den måske giver et billede af hvorfor jeg også sidder her i dag og ønsker, at hjælpe flere ud af daglig smerte eller en krop med stress.

Jeg faldt af en hest og fik piskesmæld i 2007, hvilket gav mig daglige smerter og i perioder så voldsomme spændinger, at jeg ikke kunne bruge mine arme. Hold i ryggen, nakken og lænden samt spændingshovedpine og migræne, blev mere reglen end undtagelsen i årene efter ulykken. Og bare 10 minutters ridning gav 3 dage med voldsomme smerter og hovedpine.

Jeg havde flere symptomer på, at min krop var stresset. Hvilket der ikke var noget at sige til for den var konstant på overarbejde med alle de smerter og spændinger. Af samme grund opsøgte jeg også en kognitiv psykolog på et tidspunkt, da 2 nære dødsfald og sygdom i familien forværrede situationen. Ligesom jeg benyttede mange former for behandling i et desperat forsøg på at få det bedre.

Nogle behandlinger hjalp bedre end andre, men på trods af utallige øvelser fra fysioterapeuten og ugentlige besøg ved kiropraktoren, massøren, akupunktøren m.fl. blev det ikke rigtig godt. På en skala fra 0-10 var jeg aldrig under 3 (0 er bedst) og alt for ofte på 8-10.

I perioder var jeg ikke i stand til at køre bil eller sidde ned til et helt møde fordi det gjorde ondt og jeg mistede kræfterne ud i armen, så jeg ikke kunne skifte gear. Jeg havde med andre ord rigtig mange smerter og spændinger - men jeg blev langsomt klogere på min krops signaler.

Mine øjne var trætte og min kæbe begyndte konstant at gå ud af led. En dag satte kæben sig så fast, at jeg efter 5-6 timer rundt diverse behandlere måtte i fuld narkose på Århus kæbekirurgi, da ingen kunne få den på plads. De var klar til at operere og skære noget af en knogle i kraniet, men jeg sagde pænt nej tak.

Jeg var nemlig i mellemtiden gået igang med uddannelsen som Kranio-Sakral Terapeut og ønskede at finde årsagen eller forklaringen i stedet for at fjerne symptomet.

Jeg fandt ud af, at jeg udover de tydelige problemer med min ryg, nakke og bækken også havde et dybere problem. Et stort led inde i hovedet havde forskubbet sig, formentlig i forbindelse med faldet, hvilket fik min hage til at falde frem og skabe spændinger i både kranie, ryg og bækken. Det var også det led der var skyld i, at min kæbe gik ud af led. Og i øvrigt det led der også bliver belastet når vi kigger meget ned i vores telefon.

Samtidig havde både nye og gamle blokeringer sat sig flere steder i kroppen og min krop havde virkelig svært ved, at rette sig op og finde indre ro og balance. Mit nervesystem var næsten konstant i alarm og jeg var ofte i gang med noget.

På grund af min enorme viljestyrke, havde jeg også gang på gang bidt tænderne sammen og fortsat selvom det gjorde ondt. Jeg har derfor en dyb forståelse for hvordan vores psyke både kan være en medspiller og en modspiller.

Senere hen er jeg ligeledes blevet mere bevidst om hvad der bygger min krop op og sikrer, at mine organer og min hjerne ikke er på overarbejde.

Jeg har med andre ord lært utrolig meget af mit eget forløb og kombineret med de mange spændende kurser jeg har taget, nyder jeg i dag at arbejde holistisk med krop og sind.

Jeg kan stadig mærke det sted på halsen, hvor jeg fik piskesmæld. Jeg mærker også tydeligt når min krop siger fra eller når den ber' om opmærksomhed eller trænger til behandling. Men det er for mig en del af det "samarbejde" med min krop, som jeg nu har lært. Jeg har yderst sjældent voldsomme smerter - og noget af det bedste er, at jeg kan ride og danse igen!

Min egen historie og baggrund har givet mig en kæmpe indsigt både fagligt og personligt og jeg ved, at det er lettere sagt end gjort men jeg ved også, at det er muligt, at få det godt, når vi samarbejder med kroppen.

Samtidig har jeg fundet ud af, at jeg har fået den gave, at kunne fornemme og læse både min egen krop og andres. En gave som jeg måske endnu ikke helt forstå betydningen af men i dag er dybt taknemmelig for. En gave som jeg i øvrigt tror, at vi alle har, men som mange af os har lært at ignorere for at "overleve".

Nu er det tid til at leve...

Mit piskesmæld tvang mig ikke til et karriereskifte, men det vækkede mig og gjorde mig opmærksom på noget dybt i mig, som jeg havde glemt.

Da jeg startede på uddannelsen som Kranio-Sakral Terapeut var det som "at komme hjem" og som en håndlæser sagde til mig engang. Mange bliver tvunget til at foretage et livsstilsskifte - du vælger det en dag.

Og det valg har jeg ikke fortrudt et eneste sekund.

Hvor finder du Mybodyandmind?

Du finder Mybodyandmind på Vedbæksvænget 48 i Horsens. (Praktiske oplysninger og kørselsvejledning finder du hér under kontakt).

Jeg har valgt, at indrette mig med en hyggelig klinik på privatadressen i den sydlige ende af byen. Det gør mig enormt fleksibel, her er gratis parkering og så er det nemt at komme hertil (se evt. billeder fra klinikken hér).

Derudover behandler jeg ind imellem også andre steder i landet og har mulighed for, at komme ud til dig, hvis du ikke kan komme hertil. Fx har jeg været på Skejby Sygehus og på Fyn flere gange.

"Med blide hænder og behagelige teknikker, hjælper jeg din krop fri af diverse spændinger, uden at stresse den yderligere - tværtimod!"

Kontakt og åbningstider

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om jeg kan hjælpe dig.

Du finder vej og kontaktoplysninger m.m. ved at klikke her.

Kontakt og åbningstider

Det tilbyder jeg

Med blide hænder og meget behagelige teknikker løsner jeg de spændinger der stresser din krop og dit sind. Uden at stresse dig yderligere - tværtimod! Derudover tilbyder jeg workshops, foredrag m.m....

Det tilbyder jeg

Betaling nemt og enkelt

Her finder du alle priser og yderligere info vedrørende betaling.

Se mere under priser - hér

Mybodyandmind støtter

Effekt og anbefalinger...

”Jeg gik rundt med nogle spændinger og spekulationer i hovedet, og tænkte det nok bare var som det skulle være men nej..  Hvordan det virker skal jeg ikke kunne sige, men må blot konstatere, at Kamilla er i stand til at løsrive en fra noget indespærret negativ energi, og erstatte det med positiv overskudsenergi”, Carsten 43 år – Horsens.

“Jeg kan mærke kroppen arbejder og er øm her til morgen, selvom det var meget behageligt. Jeg er super positiv – glæder mig til næste gang. Men har svært ved at fatte at de bløde, varme hænder og meget blide tryk, kan ha’ en virkning. Imponerende.” Per 45 år – Horsens

Har du spørgsmål eller ønsker du, at booke tid til en behandling?

Har du spørgsmål eller ønsker du, at booke tid til en behandling?

Her et lille overblik over min uddannelse og kurser:

Jeg er eksamineret og RAB (Registreret Alternativ Behandler) og vedligeholder naturligvis løbende min uddannelse, min viden og mine færdigheder som behandler.

Herunder har du et overblik over de kurser jeg har taget. Har du spørgsmål er du naturligvis altid velkommen til at spørge.

Demens workshop

KST Foreningen, workshop ved Lars Henrik Lundsgaard, 2020-10

Vidensdeling og gennemgang af teknikker og greb som med udgangspunkt i KS-rytmen og kombineret med viden fra akupunktur, zoneterapi og meridianbaner har vist sig, at være særlig effektive til behandling af demente. Viden og teknikker bygger på miniforskningsprojekt i 2019 på et Demens Plejecenter.

Meridianer, muskler og organer

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2020-1

Kendskab til de 12 meridianer, de muskler og organer der relaterer sig til dem samt hvordan de samarbejder og hvis ikke, hvilke dysfunktioner det kan give.

Kranio-Sakral Terapi V

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2020-1

Yderligere teknikker til at løsne ansigtsknoglerne omkring øjne, ører, næse og mund. Afhjælpe stress, hovedpine, søvnløshed, anspændthed og træthed samt øre/høre og tinnitus problemer. Herunder forstå problematiske traumer som følge af frontalknoglens manglende bevægelsesfrihed.

Piskesmæld og nakkeproblemer 

Specialdesignet kursus for Kranio-Sakral Terapeuter via KST Foreningen, 2019-03

Et kursus med fokus på teknikker specielt til at hjælpe folk efter piskesmæld og med særlige nakkeproblematikker.

Genoptræning af hjernen 

Specialdesignet kursus/ERFA-dag for kiropraktorer, fysioterapeuter m.m., 2018-01

Et kursus med fokus på genoptræning af det vestibulære system og balancen, som fx kan være slået ud af kurs efter en hjernerystelse. Her arbejdes primært med øvelser for det indre øre, øjnene og lillehjernen samt frigørelse af afklemte nerver.

KST opsummering 

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2017-12

En gennemgang og opsummering i forhold til forskellige teknikker og ny viden der er kommet til.

KST og hjernen 

Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, 2017-11

Et kursus der går dybere i hjernen set ud fra et biodynamisk synspunkt med respekt for, at hjernen er så kompleks at vi ikke kan forstå den, men at vi kan øve os i, at lytte til hvad den har brug for.

Ret ryg og nakke III

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2016-12

Hvordan forskydninger i kroppen kan medføre smerter helt andre steder end der, hvor den egentlige årsag til smerten er.
Hvordan et dårligt knæ kan give smerter i nakken og helt ud i armene. Hvor vigtigt det er at forstå kroppen i sin helhed og sammenhæng.

Mindfulness Instruktør

1st Floor, 2016-10

Intensiv uddannelse med mindfulness principper, guidede meditationer, silent retreat m.m.

Embryo in motion - The Embryo in us

Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, 2016-09

Embryologien set ud fra et holistisk synspunkt hvor der bygges bro mellem videnskaben og det hele menneske med ånd/sjæl.

The Brain Speaks - workshop

Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter, 2016-03

En praktisk workshop i at læse hjernen og løsne spændinger dybt i kraniet.

Biodynamics og de vitale organer

Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, 2015-10

Sygdomme og ubalancer. Embryologi og vores organer. Følelser og psykologiske sammenhænge med de enkelte organer.

Børn & Kranio-Sakral Terapi

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2015-08

Teknikker tilpasset babyer og børn. Behandling af kolik, indlæringsproblemer, hyperaktivitet, ADHD, talevanskeligheder, bidfunktionsproblemer, motorik, hovedpine, skævhed hoveder, nakke, ryg m.m.

Eksamineret Kranio-Sakral Terapeut

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2015-02

Opstart i Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi for trænede KST Terapeuter

Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, 2014

Terapeutens rolle og intro til den biodynamiske KST.

Sundhedspsykologi

Karsten Munk Akademiet, 2014

Patologi/Sygdomslære

Karsten Munk Akademiet, 2014

Sygdomslære på sygeplejeniveau, 150 timer.

Organ Massage I + II

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2014

Teknikker til at frigøre bl.a. hele fordøjelsessystemet, herunder spiserøret, bughinden, mavesækken, leveren, tarmene m.m. samt nyrer, lunger, bækken o.s.v.

Ret Ryg & Nakkehvirvler + Bindevævsmassage I og II

KST Akademiet v/Trine Rosenberg, 2013

Teknikker til behandling af piskesmæld og genopretning af ryg og nakke. Med skånsomme teknikker, at rette bækken samt ryg- og nakkehvirvler og muskulaturen.

Anatomi & Fysiologi

Karsten Munk Akademiet, 2013

Nervesystem, hjerte- og kredsløb, immunforsvar, fordøjelsessystem, knogler, muskler m.m. på sygeplejeniveau, 200 timer.

Kranio-Sakral Terapi III – Kraniets Motor 

Stanley Rosenberg Institut, 2013

Kranio-Sakral Terapi II – Rygsøjlen og Ansigtet

Stanley Rosenberg Institut, 2013

Kranio-Sakral Terapi I – Kroppens Kranio-Sakrale System

Stanley Rosenberg Institut, 2013

Kranio-Sakral Terapi Basis – Det blide tryk

Stanley Rosenberg Institut, 2012

Mindfull Leadership

Mandrup’s, 2012

Personligt lederskab, meditation og mindfullness teknikker