Trykkammer behandling hvad er det og hvordan foregår en behandling?

Trykkammer behandling kan måske lyde både lidt skræmmende og mystisk. Men jeg lover dig. Det er både behageligt og effektivt.

Ikke mindst hvis du har kroniske smerter eller døjer med hovedpine, migræne, inflammation i kroppen, kronisk træthed, senfølger eller ønsker hjælp til at hele hurtigst muligt efter en hjernerystelse, piskesmæld, sportsskade eller operation. For ikke at tale om hjerneskader.

Jeg er normalt ikke særlig vild med apparater eller noget der kan virke klaustrofobisk, men jeg må indrømme at en tur i Trykkammeret er en af de bedste pauser, især når kroppen gør ondt, er igang med at heale nogle dybe ting eller energi-kontoen er opbrugt.

Måske har du hørt Trykkammer behandling omtalt som mHBOT eller Hyperbaric Oxygen Therapy? Det er lidt forskelligt hvad det kaldes, da behandlingen er mest kendt udenfor Danmark.

Behandlingen foregår i et såkaldt "soft chamber" der fyldes op, så hele kroppen får glæde af tryk og ilt.

Under tryk får du mest muligt ilt til hjernen og hver en celle i din krop. Ilt som er afgørende for kroppens naturlige helingsproces.

Der er tale om koncentreret ilt og ikke ren ilt. 100% ilt kræver at der er en læge tilstede.

Trykkammer behandling - mHBOT / Hyperbaric Oxygen

Har du spørgsmål til Trykkammer behandling så finder du måske svaret her...

Tænker du også hvordan det føles at ligge i Trykkammeret, så hør her hvad Mads oplevede

En Trykkammerbehandling er utrolig afslappende og behagelig, når man først lige ser udover det faktum, at man skal ligge i et "kammer", som for nogle kan virke lidt angstprovokerende. Der er dog langt mere plads i Trykkammeret end man skulle tro.

Men hvordan føles det?

Det spurgte jeg Mads om. Mads fik et intensivt forløb med 10 timer i Trykkammeret, der ændrede hans liv. Hør her hvordan han oplevede det.

"Jeg følte kroppen begyndte, at genopbygge sig selv, fortæller Mads - Det var næsten som, at blive født på ny"

Herunder har du en lille spontan video med et kig ind i Trykkammeret. Beklager belysningen og larmen fra kompressoren.

Hvor mange Trykkammer behandlinger skal man have?

En behandling af gangen

Hvis du ønsker, at give din krop et boost i forbindelse med anden behandling, så kan du købe en enkelt behandling af gangen.

Behandlingen virker anti-inflammatorisk og hjælper dig til at heale/hele hurtigere. At blodet iltes ekstra er godt for både hud, hjerne og cellerne i hele kroppen. Men ved større skader anbefales et forløb bestående af flere behandlinger (se klippekort).

Bemærk: Hvis du ikke allerede er i et behandlingsforløb hos mig, så sender jeg dig et skema som vi kort gennemgår første gang. Du skal derfor forvente at noget af tiden første gang går med gennemgang af helbredsoplysninger og ønsket udbytte af behandlingen.

10 timer / behandlinger (klippekort)

Har du fået hjernerystelse eller en piskesmælds- eller sportsskade, så vil jeg anbefale minimum 10 timer og gerne med opstart hurtigst muligt efter uheldet.

Det blide tryk øger mængden af ilt i blodet og hjælper din krop til at heale skaden hurtigere. Sidder der et chok i kroppen og spænder du op, så vil jeg anbefale en kombination af Kranio-Sakral Terapi og Trykkammer behandling.

Før og efter en operation kan et forløb med Trykkammer behandlinger ligeledes hjælpe din krop til hurtigere heling. Her kan du afhængig af operationens opfang, dele de 10 timer op i før og efter operationen.

De 10 timer kan fordeles på behandlinger af 60, 90, 120 eller 180 min. Når først kroppen har vænnet sig til det, er behandlinger á 1,5-3 timer ret fantastiske og det jeg personligt foretrækker.

Intensivt forløb á 30-60 timer / behandlinger

Ved længerevarende problemstillinger såsom fx kronisk inflammation, kronisk træthed eller kroniske smerter i kroppen, hjerneskade og større skader efter hjernerystelse, piskesmæld eller iltmangel, anbefales et intensivt forløb, gerne med 3-6 behandlinger om ugen i en periode.

Når kroppen over en periode gentagne gange er under tryk, er det blandt andet muligt for kroppen at danne nye blodkar og de fleste oplever fornyet energi til at komme ovenpå eller regenerere.

Det er ikke nogen hokus pokus behandling, så jo større skaden er eller jo længere det har stået på, jo flere gange skal der ofte til. Og jeg kan kun varmt anbefale, at behandlingen kombineres med andre tiltag afhængig af problematikken.

Hvad prøver kroppen at fortælle dig?

Hovedpine, nakkesmerter, ondt i lænden, hård mave, kæbespændinger...