Trykkammer behandling hvad er det og hvordan foregår en behandling?

Trykkammer behandling kan måske lyde både lidt skræmmende og mystisk. Men jeg lover dig. Det er både behageligt og effektivt.

Ikke mindst hvis du har kroniske smerter eller døjer med hovedpine, migræne, inflammation i kroppen, kronisk træthed, senfølger eller ønsker hjælp til at hele hurtigst muligt efter en hjernerystelse, piskesmæld, sportsskade eller operation. For ikke at tale om hjerneskader eller iltmangel under fødslen.

Jeg er normalt ikke særlig vild med apparater eller noget der kan virke klaustrofobisk, men jeg må indrømme at en tur i Trykkammeret er en af de bedste pauser, især når kroppen gør ondt, er igang med at heale nogle dybe ting eller energi-kontoen er opbrugt.

Måske har du hørt Trykkammer behandling omtalt som mHBOT eller Hyperbaric Oxygen Therapy? Det er lidt forskelligt hvad det kaldes, da den blide form for trykkammer behandling er mest kendt udenfor Danmark, hvor behandlingen til gengæld er meget anerkendt også blandt læger.

Som du kan se i videoen herover foregår behandlingen i et såkaldt "soft chamber". Et blødt kammer der lynes og fyldes op, så hele kroppen får glæde af både tryk og ilt.

Under tryk optager kroppen mere ilt og du får dermed mest muligt ilt til hjernen og hver en celle i din krop. Ilt som er afgørende for kroppens naturlige helingsproces.

Der er tale om koncentreret ilt og ikke ren ilt. 100% ilt kræver at der er en læge tilstede.

Trykkammer behandling - mHBOT / Hyperbaric Oxygen

Tænker du også hvordan det føles at ligge i Trykkammeret, så hør her hvad Mads oplevede

Trykkammer behandling er utrolig afslappende og behagelig, når man først lige ser udover det faktum, at man skal ligge i et "kammer", som for nogle kan virke lidt angstprovokerende. Der er dog langt mere plads i Trykkammeret end man skulle tro.

Hvis du har klaustrofobi eller er bange for at prøve det, men mærker at det kunne være godt for dig, så vil jeg anbefale at starte med en KST Plus behandling eller Traume- og følelsesforløsende terapi, så vi i første omgang kan hjælpe kroppen med at få ro på nervesystemet.

Men hvordan føles det?

Det spurgte jeg Mads om. Mads fik et intensivt forløb med 10 timer i Trykkammeret, der ændrede hans liv. Hør her hvordan han oplevede det.

"Jeg følte kroppen begyndte at genopbygge sig selv, fortæller Mads - Det var næsten som, at blive født på ny"

Her er svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål jeg får til Trykkammer behandling...

Hvor mange Trykkammer behandlinger skal man have?

En behandling af gangen

Hvis du ønsker at hjælpe din krop til at komme helt ovenpå eller kan mærke, at den kunne have godt af "et naturligt energi boost", så kan 1-3 behandlinger give mening.

Det er også et rigtig godt supplement, hvis du er i et behandlingsforløb fx for stress, hovedpine eller en sportsskade.

Behandlingen virker anti-inflammatorisk og hjælper dig til at heale/hele hurtigere. At blodet iltes ekstra er godt for både hud, hjerne og cellerne i hele kroppen.

Men ved større skader anbefales et intensivt forløb bestående af flere behandlinger.

Forløb á 10 timer

Har du fået hjernerystelse eller en piskesmælds- eller sportsskade, så vil jeg anbefale minimum 10 timer og gerne med opstart hurtigst muligt efter uheldet.

Det blide tryk øger mængden af ilt i blodet og er der noget kroppen har brug for at reparere en skade, så er det ilt og næring.

Det blide tryk hjælper med andre ord din krop til at heale skaden hurtigere. Mange professionelle sportsfolk oplever fx at komme hurtigere tilbage på banen, ved brug af Trykkammer.

De 10 timer kan fordeles på behandlinger af 60, 90 og 120 minutter, når først kroppen har vænnet sig til det. Vi starter dog langsomt op, så din krop kan være med. Behandlinger á 1,5-3 timer er ret fantastiske og det jeg personligt foretrækker men er typisk i forbindelse med et længere forløb.

Intensivt forløb á 20-60 timer

Ved længerevarende problemstillinger såsom fx gentagne hjernerystelser efter hinanden, kronisk inflammation, kronisk træthed eller kroniske smerter i kroppen samt hjerneskader osv. er det normalt et lidt længere forløb og gerne med 3-5 behandlinger om ugen i en periode.

Jeg ved det kan lyde af meget, men det er virkelig indsatsen værd. I nogle tilfælde kan jeg også tilbyde behandling 6-7 gange/ugen.

Når kroppen over en periode gentagne gange er under tryk, er det blandt andet muligt for kroppen at danne nye blodkar og de fleste oplever ikke blot at kroppen heler hurtigere, men også større energi og overskud.

Før og efter en operation fx en knæoperation, kan et forløb med Trykkammer behandlinger ligeledes være en rigtig god ide og hjælpe din krop til hurtigere heling. Her kan du afhængig af operationens opfang, dele de 10 timer op i før og efter operationen, med vægt på efter.