Fandt du det du søgte?

Her på siden har jeg samlet svar på en række spørgsmål.

Alternativt kan du søge efter tema / emne her. Måske har jeg skrevet noget, der kan hjælpe dig videre...

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål...

Kranio-Sakral Terapi er det en slags massage?

Nogle teknikker minder om en meget blid massage og du vil opleve, at kroppen er dejlig afslappet og blød bagefter. Men hvis du ønsker massage hvor du/dine muskler bliver æltet godt igennem eller foretrækker at det helst skal gøre lidt ondt, så er dette noget helt andet.

Den blide behandling bygger på en viden om, at kroppen lukker bedre op og slapper mere af, hvis vi er blide. Vi kommer derfor ofte dybere ind til kernen af problemet.

Men hvis du forbinder massage med noget blidt og behageligt, hvor du kan slappe af og komme i en dyb nærmest meditativ tilstand, så ja.

Er KST kun behandling på hovedet/kraniet?

Navnet Kranio-Sakral Terapi kan godt være ret misvisende og jeg forstår godt, at man tror det kun er hovedet eller kraniet der får behandling. Jeg arbejder dog med hele kroppen.

Både sådan helt fysisk og i overført betydning. Det vil sige, at jeg ser på helheden og sammenhængen fra top til tå, men jeg arbejder også med spændinger og ubalancer hele op gennem kroppen.

Det unikke ved Kranio-Sakral Terapien er dog, at vi også kan hjælpe med spændinger og skævheder dybt i kraniet og påvirke flowet til og fra hjernen. Det var fx det der gjorde forskellen og fik mig ud af daglige smerter efter mit piskesmæld.

Hvorfor kommer forældre til dig med deres baby?

Mange forældre vælger Kranio-Sakral Terapien til deres baby fordi det er så blid og kærlig en behandling.

Har man en baby der har ondt i maven, svært ved at sove eller græder og er helt utrøstelig, så er det ofte fordi nervesystemet er i alarmberedskab. Det bliver ret tydeligt når den lille går fra at være anspændt og ked af det og pludselig ligger der helt rolig og afslappet.

Kranio-Sakral massage eller terapi gør det ondt?

Fordelen ved Kranio-Sakral Terapi er faktisk, at det ikke gør ondt. Det er nok den blideste form for massage du kan forestille dig. Så blid at mange falder i søvn og bliver overrasket over hvor effektivt det er, når vi ikke presser kroppen og nervesystemet til at give slip på spændingerne. 

Knækker og brækker du i mig ligesom en kiropraktor?

Der er ingen hurtige, uventede eller voldsomme knæk og bræk. Tværtimod skal behandlingen gerne være rar og behagelig. Du kan derfor roligt slappe af hvis du er særlig sensitiv eller ikke bryder dig om at blive knækket eller at nogen gør noget pludseligt.

Jeg ved ikke om mit barn kan ligge stille og få behandling, kan det så lade sig gøre?

Det er ikke noget problem, hvis dit barn har svært ved at ligge eller sidde stille. Det er jo blot et udtryk for, at der måske netop er brug for denne behandling, så nervesystemet kan få hjælp til at finde ro.

Alt foregår på barnets præmisser og i barnets tempo. Det kan være en god ide at medbringe en yndlingsbamse eller en lydbog, men sammen finder vi en måde der fungerer.

Uro i kroppen eller udfordringer med at slappe af uden at det hele kører, er ofte tegn på, at kroppen er på overarbejde og har svært ved at komme ned i det parasympatiske. Men måske netop derfor er denne behandling ofte rigtig god for dem.

Trykkammer behandling er det ikke ubehageligt?

Du kan sammenligne det lidt med at være ude og flyve. Bortset fra at du her kan få en rigtig dejlig lur på en god madras og ikke vågner med ondt i nakken, fordi du har siddet dårligt 🙂

Men hvis du fx er helt stoppet af snot i næse og ører eller ikke kan udligne trykket i ørerne, når du er ude og flyve, så er det ikke rart at ligge i Trykkammeret.

Kan man rette ben der ikke er lige lange eller en skæv ryg med Kranio-Sakral Terapi?

Det kan måske lyde mærkeligt, at den blide behandling skulle kunne hjælpe på en skæv ryg eller ben der ikke er lige lange. Og jeg kan naturligvis heller ikke garantere, at din krop retter sig op.

Men det hele hænger jo sammen og når vi samarbejder med kroppen, så kan den slippe de vildeste ting. Også det der ellers virker ret kronisk.

Faktisk møder jeg mange der har fået rettet ryggen igen og igen, fordi det falder tilbage. Og når vi så får kigget på helheden, får ro på nervesystemet og kroppen slipper de dybereliggende spændinger og blokeringer, så behøver den ikke længere "slå knuder" eller trækker skævt. Derfor elsker jeg også kombinationen af Kranio-Sakral Terapi og Terapeutisk Tapping eller følelsesforløsende terapi, som jeg også kalder det.

Hvad kan man gøre ved gamle skader og smerter der har stået på i mange år?

Vi kan sagtens arbejde med gamle skader, hvis du fx faldt og slog halebenet som ung eller kørte galt for mange år siden og fik en piskesmælds skade.

Ligesom vi kan arbejde med chok og følelsesmæssige traumer, der ligger begravet dybt i din krop.

Afhængig af hvad du oplever og hvordan det påvirker dit liv i dag, så tilpasser vi behandlingen. Men en af de ting der ofte sætter fornyet skub i healingen af en gammel skade med kroniske smerter til følge, er Trykkammeret. Det er som om kroppen får hjælp til at rense ud og komme et skridt videre.

Jeg oplever dog også hvor forløsende det kan være, at slippe både den fysiske og følelsesmæssige stress der kan sidde i kroppen mange år efter.

En kvinde jeg behandlede oplevede fx, at hendes bækken kom på plads selvom det var 11 år siden hun havde født og haft bækkenløsning og en anden kvinde på omkring 70 år oplevede, at hendes migræner kom fra en hjernerystelse hun havde fået som 16-årig, som hendes krop havde "holdt på siden" og bearbejdede i løbet af 3 behandlinger.

Er det muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark eller andre?

På trods af de mange gode resultater, er det ikke muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark. Flere forsikringer giver dog tilskud til behandling, især hvis du har været ude for et uheld.

Jeg vil derfor anbefale, at du spørg dit forsikringsselskab om dækning af Kranio-Sakral Terapi, hvis du fx har slået hovedet.

Har du spørgsmål du ikke fik besvaret eller ønsker du at vide om jeg kan hjælpe dig eller dit barn, så kontakt mig gerne på 30285953 for en kort uforpligtende snak.