Skip to content

Ofte stillede spørgsmål...

Gør det ondt, og knækker og brækker du i mig ligesom en kiropraktor?

Det skal og må ikke gøre ondt! Der er et gammel ordsprog der siger, at det skal gøre ondt før det bliver godt – det passer IKKE! Stort set alle beskriver behandlingen som enormt blid og behagelig. Jeg gør intet uventet eller pludseligt, knækker og manipulerer ikke, tværtimod arbejder jeg med kroppen i kroppens eget tempo. Du kan derfor roligt slappe af og bare nyde behandlingen.

Er det en slags massage?

Nogle teknikker minder en smule om blid massage, når jeg løsner muskler og bindevæv. Men hvis du refererer til massage hvor du/dine muskler bliver æltet godt igennem, og hvor du godt kan være lidt øm både under og bagefter, så er det langt fra som massage. For at kunne komme dybt nok til at løsne og rette op på spændinger og skævheder, arbejder jeg meget blidt. Kun med meget blide hænder, vil kroppen lukke mig helt ind til kernen af problemet. Du vil derfor opleve en anden varme i kroppen end ved massage.

Arbejder du kun med hovedet/kraniet?

Jeg arbejder med hele kroppen med udgangspunkt i det centrale i vores krop, hvorfra alle nerver udgår. Hvis vi ser på et baby-foster, er hoved og rygrad det første der udvikles. Herfra skabes arme, ben m.m. Jeg forsøger derfor altid at finde årsagen til de fysiske og psykiske problemer der opstår, og ofte stammer de fra kernen i os. Dvs. kraniet og rygraden herunder bækkenet og halebenet. Skævheder og spændinger stresser det centrale nervesystem, hvilket påvirker os både fysisk og psykisk.

Kan du også hjælpe med knæproblemer, hælspore og den slags?

Skæve ben eller bækken påvirker måden vi går på. Overspændte muskler og sener trækker eller minimerer bevægeligheden. Forkert fodtøj eller sko med høje hæle forplanter sig op i ryggen. Der kan med andre ord være forskellige årsager til problemet. Men sandsynligheden for, at det enten stammer fra ryggen eller har forplantet sig op i ryggen er ret stor. Jeg har rettet ben der havde forskellige længder, fjernet smerter i halebenet og andre smerter i benene, så der er håb.

Kan du ændre på dårlig holdning eller rette ryggen op?

Uden bindevæv og muskler ville rygsøjlen falde sammen. Hvis den er skæv vil kroppen derfor være på overarbejde for, at holde den nogenlunde oprejst. Ved at løsne muskler og bindevæv stille og roligt, giver kroppen slip på disse spændinger. Efterfølgende er det derfor muligt at rette rygsølen op, lige så blidt som resten af behandlingen. Derefter skal musklerne selvfølgelig trænes op til at holde ryggen på plads, hvorfor mange års skæv ryg kræver en fælles indsats.

Kan du rette et skævt bid eller gøre så man ikke skærer tænder om natten?

Det er så fantastisk hvad vi kan opnå ved at løsne ansigtsmusklerne og hele tandsættet. Faktisk overvejede jeg om dette skulle være mit speciale. Det blev det indirekte, da problemer med tænderne, spændinger i kæben eller andre dybereliggende spændinger kan påvirke synet, give hovedpine og forplante sig hele vejen ned i ryggen. Og her er ingen grund til tandlægeskræk!

Mit barn har svært ved at koncentrere sig i skolen, hvad kan man gøre?

Uro i kroppen og koncentrationsbesvær er nogle af de symptomer der kan være tegn på, at kroppen er stresset. Måske ligger der et pres på binyrerne eller manglende cirkulation til og fra hovedet. Ved at få løsnet op og hvis nødvendigt rettet op på skævheder i kroppen, er det muligt at mindske produktionen af stresshormon. Derudover kan det være en stor hjælp for sensitive børn, at mærke denne ro og blive ”pakket skånsomt ind”.

Kan man også rette op på gamle skader hvis man fx engang har slået ryggen?

En gammel skade ligger ofte dybere og har højest sandsynligt påvirket andre dele af kroppen, men det er ingen hindring. En kvinde jeg behandlede oplevede, at hendes bækken kom på plads ved første behandling, og det var 10-13 år siden hun havde født og haft bækkenløsning.

Jeg har prøvet ”alt” men intet hjælper, hvad skulle dette kunne gøre?

Der er selvfølgelig ingen garanti for 100 % helbredelse og jeg kan ikke trylle. Men rigtig mange klienter oplever positive resultater, også selvom de egentlig var blevet opgivet af systemet og troede der ikke var mere at gøre. Måske fordi kroppen er i stand til at helbrede sig selv, hvis den får den rette behandling. Og når kroppen bringes ned i denne dybe afslapning, er det muligt at give slip på selv gamle traumer/skader.

Er det muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark eller andre?

På trods af de mange gode resultater, er det mig bekendt desværre stadig ikke muligt. Jeg ved dog, at man som medlem kan foreslå hvilke behandlinger der skal gives tilskud til. Flere forsikringer åbner også op for tilskud, da de kan spare penge ved at folk bliver hurtigere raskmeldte. Det vil derfor kun være en fordel og øge chancerne, jo flere der efterspørg dækning af Kranio-Sakral Terapi.

Har du andre spørgsmål?

Har du andre spørgsmål eller ønsker du at vide mere, så kontakt mig gerne på mobil 30285953 eller send en mail til lkh@mybodyandmind.dk så vil jeg forsøge at besvare så godt jeg kan.

Det hjælper jeg ofte med

En afstressende behandling er MEGET MERE end afslapning og ro.

Med fokus på de spændinger der stresser din krop og dit sind, hjælper jeg fx med søvnproblemer, kæbespændinger, hovedpine, nakkeskader, vejrtrækningsproblemer, hjernerystelse, reflux, mavesmerter, trætte øjne og koncentrationsbesvær.

Det hjælper jeg ofte med

Vil du vide mere om Mybodyandmind?

Hvis du kan svare ja til følgende, så er Mybodyandmind lige noget for dig...

Om Mybodyandmind

Priser m.m.

Her finder du alle priser og praktiske oplysninger.

Priser
Scroll To Top