FAQ - Ofte stillede spørgsmål...

Kranio-Sakral massage eller terapi gør det ondt?

Fordelen ved Kranio-Sakral Terapi er faktisk, at det ikke gør ondt. Den blide behandling hjælper nemlig kroppen og nervesystemet med at give slip på spændinger og finde ro. 

Knækker og brækker du i mig ligesom en kiropraktor?

Stort set alle beskriver behandlingen som enormt blid og behagelig, ikke mindst til babyer og børn. Jeg gør intet uventet eller pludseligt og knækker ikke noget på plads. Du kan derfor roligt slappe af hvis du er særlig sensitiv eller ikke bryder dig om knæk og bræk.

Kranio-Sakral Terapi er det en slags massage?

Nogle teknikker minder om en meget blid massage, hvor jeg løsner muskler og bindevæv. Men hvis du tænker på massage hvor du/dine muskler bliver æltet godt igennem og hvor du godt kan være lidt øm både under og bagefter, så er dette anderledes.

For at kunne komme dybt nok til, at løsne og rette op på spændinger og skævheder, arbejder jeg meget blidt. Kun med meget blide hænder, vil kroppen lukke mig helt ind til kernen af problemet. Men hvis du forbinder massage med noget blidt og behageligt, hvor du kan slappe af og komme i en dyb nærmest meditativ tilstand, så ja.

Arbejder du kun med hovedet/kraniet?

Jeg arbejder med hele kroppen fra top til tå i mere end en forstand. Det vil sige, at jeg ser på helheden og sammenhængen, ikke kun på kraniet. Men det unikke ved Kranio-Sakral Terapien er, at vi også kan få kraniet og hjernen integreret i behandlingen og det var fx det der gjorde forskellen for mit piskesmæld.

Jeg arbejder blidt med bindevæv, muskler, knogler, flow, organer, tarmsystem m.m. Hvis vi ser på et baby-foster, er hoved og rygrad det første der udvikles. Herfra skabes arme, ben m.m. Jeg forsøger derfor, at arbejde naturligt ud fra kroppens kerne og vores indre balance med udgangspunkt i nervesystemet som det centrale i vores krop og cerebrospinalvæsken der løber omkring hjernen og hele rygsøjlen samt alle de faktorer der kan påvirke vores indre balance.

Kan du også hjælpe med knæproblemer, hælspore og den slags?

Ofte ja. Et skævt bækken eller ben der ikke er lige lange samt måden vi går på kan give forskellige problemer ned i benene. Og vores "fundament" er faktisk ret vigtigt hele vejen op gennem kroppen. Jeg har derfor meget fokus på holdning og hvordan vi står og går.

Overspændte muskler og sener trækker eller minimerer bevægeligheden. Forkert fodtøj eller sko med høje hæle forplanter sig op i ryggen. Der kan med andre ord være forskellige årsager til problemet. Men sandsynligheden for, at det enten stammer fra ryggen eller har forplantet sig op i ryggen er ret stor. Jeg har hjulpet med ben der ikke var lige lange, smerter i halebenet, nedsunken forfod, hælspore og andre smerter i benene, så der er håb.

Kan du ændre på dårlig holdning eller rette ryggen op?

Jeg kan ikke ændre den, men jeg kan løsne og gøre det meget lettere for dig, at få en bedre og flottere holdning. Når bindevæv, organer og muskler bliver løsnet får knoglerne i blandt andet ryggen også lettere ved at rette sig op. Ofte er der flere ting i spil der gør, at det hele trækker skævt, men jeg har set meget rette sig efterhånden.

Kan du rette et skævt bid eller gøre så man ikke skærer tænder om natten?

Det er så fantastisk hvad vi kan opnå ved at løsne ansigtsmusklerne, knoglerne i kraniet, tandsættet og de øvrige spændinger der ofte også hænger sammen med, at vi skærer tænder eller har fået et skævt bid.

Faktisk overvejede jeg om dette skulle være mit speciale, fordi jeg synes det er så spændende, at vi ofte uden bøjle og tvang kan rette hvad der ligner noget der kræver en operation. Men det er selvfølgelig ikke alt der kan rettes. Det skader dog ikke at prøve.

Mit barn har svært ved at koncentrere sig i skolen, hvad kan man gøre?

Uro i kroppen og koncentrationsbesvær er nogle af de symptomer der kan være tegn på, at kroppen er stresset og ikke kan finde indre ro. Måske ligger der et pres på binyrerne eller måske får hjernen ikke den ilt og næring der er brug for.

Ved at få løsnet op og hvis nødvendigt rettet op på skævheder i kroppen samt skabt ro på nervesystemet, oplever mange børn ofte en anden ro. Derudover kan det være en stor hjælp for sensitive børn, at mærke denne ro og blive ”pakket skånsomt ind”, ligesom det kan være en ide, at teste om hjernen er i underskud eller det måske vil være en hjælp også, at kigge på kosten.

Kan man også rette op på gamle skader hvis man fx engang har slået ryggen?

En gammel skade ligger ofte dybere og har højest sandsynligt påvirket andre dele af kroppen, så det kan måske kræve flere behandlinger, men jeg tror på, at kroppen kan heale hvad vi er klar til. En kvinde jeg behandlede oplevede fx, at hendes bækken kom på plads selvom det var 10-13 år siden hun havde født og haft bækkenløsning og en anden kvinde på omkring 70 år oplevede, at hendes krop bearbejdede en hjernerystelse hun havde fået som 16-årig.

Jeg har prøvet ”alt” men intet hjælper, hvorfor skulle denne behandling kunne hjælpe?

Der er selvfølgelig ingen garanti for 100 % helbredelse og jeg kan ikke trylle. Men rigtig mange oplever positive resultater, også selvom de egentlig var blevet opgivet af systemet og troede der ikke var mere at gøre.

Jeg oplever, at det ofte handler om at vi ser på helheden og hjælper kroppen til at helbrede sig selv. Hvis kroppen ikke er blevet mødt eller har været klar til at slippe, så er den det måske nu og hvis du virkelig ønsker, at få det bedre, så er det også muligt. Derudover oplever jeg, at når kroppen bringes ned i denne dybe afslapning, så er det ofte muligt at give slip på selv gamle traumer/skader.

Er det muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark eller andre?

På trods af de mange gode resultater, har det ikke været muligt at få tilskud fra Danmark. Jeg ved dog, at man som medlem kan foreslå hvilke behandlinger der skal gives tilskud til og måske åbnes der også snart op for KST. Flere forsikringer giver dog tilskud, især hvis du har været ude for et uheld. Jeg vil derfor anbefale, at du spørg dit selskab om dækning af Kranio-Sakral Terapi.

Har du andre spørgsmål?

Har du andre spørgsmål eller ønsker du at vide mere, så kontakt mig gerne på mobil 30285953 eller send en mail, så vil jeg forsøge at besvare så godt jeg kan.

Det hjælper jeg ofte med

En afstressende behandling er MEGET MERE end afslapning og ro.

Med fokus på de spændinger der stresser din krop og dit sind, hjælper jeg fx med søvnproblemer, kæbespændinger, hovedpine, nakkeskader, vejrtrækningsproblemer, hjernerystelse, reflux, mavesmerter, trætte øjne og koncentrationsbesvær.

Det hjælper jeg ofte med

Vil du vide mere om Mybodyandmind?

Hvis du kan svare ja til følgende, så er Mybodyandmind lige noget for dig...

Om Mybodyandmind

Priser m.m.

Her finder du alle priser og praktiske oplysninger.

Priser