Det hjælper jeg ofte med...

Jeg bliver ofte spurgt hvad jeg hjælper med eller hvorfor andre kommer og får behandling.

Noget af det jeg oftest hører og der hvor jeg oplever, at behandlingen kan hjælpe er følgende...

Hovedpine / migræne

Hvis din hovedpine på nogen måde skyldes spændinger, så er Kranio-Sakral Terapi ofte ret fantastisk. Døjer du med Hortons, migræne eller en tung hovedpine der kan skyldes manglende ilt til hjernen, så kan Trykkammer behandling være en kæmpe hjælp.

Fibromyalgi eller en meget sensitiv krop

Er du meget følsom eller sensitiv og oplever du at dine smerter gør, at næsten al behandling virker for voldsom, så er Kranio-Sakral Terapi og Trykkammer måske lige noget for dig. Den blide berøring gør det muligt at afhjælpe spændinger og flere oplever, hvordan ilten i Trykkammeret også hjælper på smerterne.

Ondt i nakke, skulder og nakkesmerter

Jeg har hjulpet rigtig mange med ondt i nakken, skulderne eller baghovedet. Både det der skyldes spændinger fordi vi sidder meget med telefonen eller foran computeren, men også følger af hjernerystelse og piskesmæld.

Svimmelhed og balanceproblemer

Oplever du svimmelhed, utilpashed når du rejser dig eller bliver du svimmel når du spænder op i nakken? Stress, nakkesmerter, indre ubalance og spændinger hænger nogle gange sammen med svimmelhed og her arbejder jeg både med KST og blide øvelser til at styrke balancen.

Problemer og smerter efter hjernerystelse

Jeg oplever at den blide behandling, både med Kranio-Sakral Terapi og Trykkammer er en kæmpe hjælp så hurtigt som muligt efter en hjernerystelse. Men selv ved gamle skader eller smerter der stammer fra en hjernerystelse der ligger flere år tilbage, kan kroppen heale og få det bedre.

Piskesmæld eller piskesmælds skader

Her oplever jeg at der ofte sidder nogle meget dybe spændinger i og under kraniet. Men ofte også noget der har forplantet sig til bækkenet og ryggen og nogle gange noget der er slået skævt. Fx havde jeg selv et led inde i hovedet der havde forskubbet sig og gav smerter og en kæbe der konstant gik ud af led.

Søvnproblemer og uro i kroppen

Søvnproblemer og indre uro kan naturligvis skyldes flere ting, men er der ro på nervesystemet og kan kroppen slappe af, så sover vi ofte også meget bedre. Måske derfor oplever mange at få en bedre søvn efter få behandlinger.

Ondt i maven, oppustet og fordøjelsesproblemer

Maven og fordøjelsen er et meget interessant område både fordi der rent fysisk kan sidde spændinger der påvirker tarmen, men også fordi fordøjelsen er afhængig af, at vores nervesystem kan finde ro og vi kan fordøje livet og de mange indtryk.

Manglende overskud / energi og træthed

Mangler du energi og overskud eller føler du dig bare træt og energiforladt, så kan det måske skyldes en krop der er på overarbejde, ikke får sovet godt nok, bruger mere energi end den har, ikke får ilt nok til hjernen osv. Her kan en kombi-behandling være en god ide.

Hoftesmerter, ondt i knæet og uens benlængde

Vores "fundament" er afhængig af hvordan vi står og går og meget ofte oplever jeg at smerter i hoften eller lænden og ondt i knæet skyldes en uens benlængde, dårlig holdning og spændinger der kan forplante sig hele vejen op til toppen af hovedet.

Trætte irriterede øjne samt smerter og tics

Oplever du smerter bag øjet, tics, trætte eller irriterede øjne, så kan det meget vel skyldes spændinger i kraniet der påvirker nerver og muskler. Men ind imellem oplever jeg også at spændinger får kraniet til at trække sig skævt og skabe et pres på øjet.

Kroniske eller uforklarlige smerter

Er dine smerter blevet mere eller mindre kroniske eller uforklarlige, så går jeg gerne på opdagelse i kroppen sammen med dig. Jeg har mødt mange som efter flere år med smerter og mange undersøgelser, ikke rigtig har kunne finde en forklaring og alligevel pludselig oplever en forbedring. Ikke mindst når der ved hjælp af Trykkammer behandlingerne kommer ilt ud til hver en celle i kroppen.

Kæbesmerter og kæbespændinger

Alt det vi går og bider i os, men også holdning, telefonen og spændinger i hals, nakke og kranie har en fantastisk evne til at sætte sig i kæberne og det er enormt befriende at få dem løsnet blidt.

Klump i halsen eller ondt i halsen og brystet

Spændinger omkring halsen og hele vejen ned til brystet samt dybt omkring spiserøret, kan give følelsen af at have en klump i halsen eller noget der irriterer i halsen, synkeproblemer osv. Spændingerne kan også påvirke vejrtrækningen, astma osv.

Ondt i tænderne, skævt bid eller skæren tænder

Spændinger i kraniet efter en hjernerystelse eller et piskesmæld, kan få kæben til at trække skævt og give problemer med skævt bid og smerte i tænderne. Men jeg har også oplevet flere der gennem mange år har tygget skævt, haft et krydsbid eller skævt bid, som helt eller delvist har rettet sig efter vi fik løsnet kraniet.

Min baby har fået en favoritside

Hvis dit barn fx kigger mest til højre. Hvis det er svært at dreje hovedet helt om til begge sider. Eller hvis der er begyndende tegn på skævhed af kraniet eller et fladt baghoved, skyldes det ofte spændinger.

Min baby virker urolig og sover dårligt

Jeg oplever at børn der har svært ved at finde ro, falde i søvn eller blive i søvnen eller fægter meget med arme og ben og vækker sig selv, finder en dybere ro.

Mit barn har ondt i maven og græder

Prutter, hård mave eller gråd ved afføring er ikke unormalt og kan skyldes noget i maden der er svært at fordøje, men ofte er det også fordi vagus nerven er påvirket og kroppen af anspændt.

Min baby virker låst og ligger lidt som en banan

Spændinger i kroppen eller en ryg eller nakke der er låst kan gøre det svært at slappe helt af og få kroppen til at trække skævt. Her vælger nogle at gå til kiropraktor men ofte er den blide Kranio-Sakral Terapi lige så effektiv.

Mit barn vil helst spise ved det ene bryst

Hvis din baby foretrækker at ligge ved det ene bryst eller har svært ved at spise og slappe af ved det andet, så kan det meget ofte skyldes spændinger i nakken, der gør det svært at koncentrere sig om at spise.

Mit barn gylper meget eller kaster op

Reflux, gylp eller ligefrem lårfede stråler af mælk eller opkast kan skyldes en mavemund der ikke lukker tæt ofte på grund af spændinger i brystkassen, halsen og maven.

Min baby har svært ved at få fat ved brystet

Ammeproblemer, sår på brystet, mange kliklyde, urolig amning hvor dit barn hopper af og på brystet eller har svært ved at få ordentlig fat kan skyldes et kort tungebånd men meget ofte oplever jeg, at det hjælper når vi blot får løsnet op og får ro på nervesystemet.

Mit barn er ikke glad for at ligge på maven

Bliver dit barn hurtigt ked af det eller har det svært ved at løfte hovedet og komme op på armene. Så kan det skyldes spændinger i nakke, hals, brystkasse og ryg, der gør det svært og ubehageligt at ligge på maven. Er din baby meget "dygtig" til at holde hovedet kan det også skyldes låsning i nakken.

Min baby virker bare urolig og ikke helt tilpas

Jeg møder mange babyer som har en uforklarlig uro i kroppen eller bare ikke virker helt tilpas og glad. Det  skyldes ofte at nervesystemet der er i alarmberedskab fx efter en hård fødsel og de fleste finder ret hurtigt roen. Hvis du som mor har været eller er anspændt og stresset kan en mor-baby-behandling være en win-win for jer begge.