Overvejer du om Kranio-Sakral Terapi (KST) er noget for dig eller dit barn og vil du gerne vide hvad det er?

Nu kan jeg jo kun sige hvordan jeg arbejder, men generelt er Kranio-Sakral Terapi en meget blid og afstressende behandling som både babyer, børn og voksne ofte nyder og har stor glæde af.

Ikke mindst hvis kroppen er stresset, anspændt og plaget af smerter eller nervesystemet er i alarmberedskab og ikke kan finde ro, så kan den blide behandling være helt magisk.

Mange oplever nemlig en meget dybere ro, bedre søvn og en mere afslappet krop efter få behandlinger.

Jeg prøver i videoen her at sætte lidt ord på hvad det er jeg som Kranio-Sakral Terapeut gør når jeg behandler.

KST/Kraniosakral Terapi kan også forklares som her...

Baby-behandling

Så længe din baby er så lille, at jeg kan have ham/hende på armen mens jeg behandler, så gør jeg ofte det kombineret med at ligge på briksen.

Alternativt kan jeg også finde på at behandle mens du fx ammer eller giver flaske eller bare sidder med dit barn.

Det vigtigste er, at dit barn/din baby kan føle sig tryg så nervesystemet kan finde ro. Det giver som udgangspunkt det bedste resultat. Dit barn behøver dog ikke, at ligge helt stille for at få noget ud af behandlingen, men jeg oplever, at de fleste babyer bliver helt rolige og bare nyder behandlingen.

Behandling af børn

Jeg afsætter som udgangpunkt også en time til en børnebehandling. Ved børn mellem ca. 6 måneder og 8 år kan en halv time dog ofte være nok, men børn er jo forskellige, så vi finder den løsning der passer til dit barn.

En behandling foregår altid på barnets præmisser og i barnets tempo. Når vi arbejder med nervesystemet og de spændinger der sidder dybt i kroppen, er udbyttet nemlig størst hvis barnet kan slappe af og nyde behandlingen.

Er det muligt, at ligge og slappe af, så er det klart at foretrække og mange børn falder i søvn under behandlingen. Også meget urolige børn. Jeg fortæller dog også gerne mens vi kigger ind i kraniet på Einar K og ser hvordan næsen, munden og øjnene ser ud inde i hovedet eller tegner figurer på ryggen mens jeg undersøger maven og rygsøjlen. Det vigtigste er, at barnet føler det er rart.

Har I en god stille lydbog, så tag gerne den med men ingen ipads eller spil på telefonen, da hjernen skal have mulighed for, at slappe af.

Behandling af voksne og store børn

Til en behandling afsættes typisk en time, men nogle har brug for længere tid for, at kroppen rigtigt kan komme ned i gear og finde ro. Jeg tilbyder derfor også dobbelt-behandlinger eller 1,5 time. Det tilpasser vi efter dine behov og ønsker. Første behandling er dog altid 1,5 time, så der er ekstra tid til gennemgang af symptomer, test m.m.

Efter en indledende snak og eventuelle test og øvelser foregår det meste af behandlingen oftest ved, at du ligger på ryggen på briksen under et blødt tæppe.

Om vi stille snakker sammen eller det blot er musikken der fylder rummet kan variere men mange falder i søvn eller kommer ned i en dyb afslappet tilstand. Det vigtigste er, at du nyder det mens jeg med blide hænder og meget behagelige teknikker, hjælper jeg din krop fri af diverse spændinger og blokeringer, uden at stresse dig yderligere - tværtimod!

Se eventuelt mere detaljeret beskrivelse nedenfor.

Sådan foregår en behandling med Kranio-Sakral Terapi beskrevet mere i detaljer

Jeg har prøvet her, at beskrive mere i detaljer hvordan en behandling med Kranio-Sakral Terapi typisk foregår. Eller Kraniosakral massage, som nogle også kalder det.

Det er dog vigtigt at sige, at jeg ALTID mærker efter og arbejder ud fra hvad kroppen har mest brug for på det pågældende tidspunkt.

To behandlinger er derfor sjældent ens. 

Nogle gange er roen vigtigst. Fx lige efter en hjernerystelse kan det være altafgørende om der kommer ro på nervesystemet, så kroppen ikke spænder mere op end højest nødvendigt.

Det samme kan være tilfældes i forbindelse med en stress-sygemelding, hvor kroppen kan have svært ved at finde ro.

Andre gange er det spændinger fx i nakke og skuldre eller et skævt bækken der har brug for at blive løsnet for, at kroppen kan slappe af. 

Når du booker tid til en behandling, sender jeg dig et spørgeskema, som jeg vil bede dig udfylde og medbringe ved første behandling. Skemaet er en hjælp til dig, så vi får kigget på helheden og fx ikke glemt et tidligere slag, om du havde bøjle som barn eller hvad der kan vise sig, at være relevant.

Skemaet er også et godt udgangspunkt for vores indledende snak.

Ved første behandling lægger jeg op til en god snak om både nuværende og eventuelle tidligere symptomer, sygdomsforløb, uheld eller lignende, som kan have indflydelse på hvordan du har det i dag og være vigtige i forhold til, at kunne hjælpe dig eller dit barn. 

Afhængig af hvad du kommer med, så tjekker jeg din krop igennem og forsøger gennem behandlingen, at få et billede af hvad der kunne være godt at arbejde med. Hvis jeg fornemmer nogle relevante sammenhænge eller mulige årsager til, at du har ondt eller kroppen er presset og ude af balance, så vil jeg naturligvis også bringe disse i spil. Ofte ligger der nemlig helt andre årsager bag de symptomer vi oplever. Det er dog ikke altid, at disse er tydelige ved første behandling.

Ved de efterfølgende behandlinger vil jeg ligeledes følge op på ændringer siden sidst og hvis der er noget som du har brug for, at vi får talt igennem. Ellers er der primært fokus på behandling, der naturligvis også i større eller mindre grad kan bestå af en snak fx om sammenhængene mellem følelser, tanker og den fysiske krop.

For det meste foregår behandlingen dog stille og roligt, så kroppen kan finde ro og slippe diverse spændinger. Jo mere du kan slappe af og nyde det, jo større udbytte får du ofte af behandlingen.

Hvor meget vi snakker afhænger af hvad der er brug for. Men i de situationer hvor det hjælper til, at kroppen kan give slip, vil samtalen være en større del af behandlingen. 

Er der fx tale om angst, stress eller andre psykosomatiske ting, så er kombinationen af samtale og den blide fysiske berøring ofte meget værdifuld. Her vil jeg ofte løsne blidt mens vi sammen lytter til kroppen og prøver at slippe de følelsesmæssige blokeringer som kroppen forkrampet har holdt fast i.

Når jeg arbejder med selve kraniet, hjerne og hjernehinder, vil jeg dog typisk bede dig slappe af og stoppe samtalen, hvis du ikke allerede helt naturligt er smeltet ned i madrassen og faldet til ro. 

Behandlingen tager typisk ca. 1-1,5 time (se mere under anbefaling, tider og priser hér)

De fleste mærker en betydelig effekt i forbindelse med akut opståede smerter allerede efter én behandling. Har det stået på længe, kan en forværring og andre uventede ændringer være første tegn på, at kroppen tager imod og arbejder.

Mange oplever god effekt efter 3-5 behandlinger. Antal behandlinger afhænger dog af din tilstand og er meget individuelt.

Hvis det har udviklet sig over længere tid. Hvis en skævhed stammer tilbage fra fødslen. Eller det måske har udviklet sig til en depression, vil der typisk være brug for flere behandlinger, hvor vi arbejder dybere og dybere over tid.

Der er også flere som fortsætter behandlingen fx en gang om måneden, for på den måde at bevare roen og tage spændingerne i opløbet, før de sætter sig fx som migræne igen.

Du vil typisk opleve, at hoved og krop slapper af under behandlingen og er træt og dejlig afslappet bagefter.

Nogle opnår meditative tilstande, hvor tankemylder og spændinger aftager eller helt forsvinder. Andre falder i søvn eller oplever en dyb og meget afslappende tilstand. Jeg gør hvad jeg kan for, at behandlingen skal være så behagelig og afslappende som muligt.

Det hele foregår i ro og dyb respekt for kroppen. Jeg manipulerer ikke eller tvinger din krop til noget, tværtimod. Jeg samarbejder med din krop, og giver den mulighed for, at komme tilbage til det oprindelige udgangspunkt, hvor den har det godt.

Alt foregår med andre ord på kroppens præmisser og i det tempo, som kroppen er klar til. Det kan måske lyder tosset, især for et hoved og nervesystem, der er presset og utålmodigt. Men jo mere stresset, jo vigtigere er det, at vi ikke skaber yderligere stress i systemet, ved at presse kroppen.

Positiv udvikling og ægte healing kommer når kroppen føler sig tryg og er klar til fx at slippe gamle spændinger og gå ind i den smukke helingsfase.

Det skal også lige tilføjes, at jeg arbejder med hele kroppen og ikke kun hovedet. Det er derfor ikke usædvanligt, at jeg også blidt er omkring mave, lænd og fødder, selvom du måske kommer med problematikker der handler om spændinger i skulder, nakke, kranie og brystkasse.

Med meget blide hænder mærker jeg ind og arbejder både med bindevævet, musklerne, knoglerne og organerne, så det hele kan bevæge sig frit og der igen kan komme flow hvor der måske var opstået blokeringer.

Behandlingen foregår oftest hvor du ligger på ryggen på briksen med et tæppe over dig. Ved nogle teknikker, vil du ligge skiftevis både på maven, på siden og på ryggen. Det kan fx være hvis din ryg eller dit bækken sidder skævt.

Din påklædning kan variere fra fuldt påklædt til undertøj. Ofte er det en fordel, at arbejde direkte på huden i forbindelse med mave og ryg eller hvis der sidder spændinger ned i benene. Men hvis du har det bedst med tøj på, så er det helt okay og nogle gange kan det være nok med trøjen lettere afført.

Det er som udgangspunkt altid en god ide, at have noget behageligt og løstsiddende tøj på, som du kan slappe af i.

Jeg håber, at det gav dig en fornemmelse og ro i maven. Som jeg plejer at sige - alt hvad jeg gør skal gerne være behageligt, så sig til hvis noget er for meget, så tilpasser vi behandlingen.

De varmeste hilsner

Panilla

 

Find vej, parkering m.m.

Du skal helt ned for enden af vejen og til venstre, hvor der er fri parkering foran huset. Se eventuelt mere under kontakt.

Kontakt

Du er velkommen til at vente i "hyggekrogen" her

Kom gerne i god tid, så du lige kan nå at lande først. På den måde gør du krop og sind mere parat til at slappe af og tage imod.

Er I to der følges ad, så er der også mulighed for at vente her i "hyggekrogen".

Det hjælper jeg ofte med

Med blide hænder og meget behagelige teknikker, hjælper jeg din krop fri af diverse spændinger og blokeringer, uden at stresse dig yderligere - tværtimod!

Se her hvad jeg ofte hjælper med...

Se evt. hér hvad jeg ofte hjælper med