Spørgsmål / Booking 30285953

Mange babyer og børn har stor glæde af KST, men ved du hvorfor du skal vælge Kranio-Sakral Terapi?

Jeg behandler både helt nyfødte babyer og større børn

Kranio-Sakral Terapi er en dejlig blid behandling især til nyfødte babyer

Hvis du har mistanke om, at din nyfødte baby har udfordringer med maven, har svært ved at få fat ved brystet eller spænder i kroppen, så lyt til dit moderlige instinkt.

Jeg møder mange forældre som først har prøvet med movicol eller lactulose for forstoppelse eller har fået at vide, at det "bare" er kolik.

Eller forældre som egentlig havde en mistanke om spændinger, men som ikke fik det undersøgt tidligt og nu er kraniet blevet skævt og hele familien er påvirket efter flere uger med dårlig søvn.

Kranio-Sakral Terapi er så blidt og jo før du får din baby tjekket, jo større chance er der for en god start på livet og en dejlig barsel for alle parter. Så jeg kan kun anbefale, at få din baby tjekket, hvis du har en mistanke om noget.

Hvorfor behandling?

Nogle gange er det tydeligt, at nakken er spændt, måske har din baby en favoritside eller måske ligger kroppen lidt som en banan. Andre gange er der bare en uforklarlig uro, en følelse af ondt i maven eller problemer med at sutte/spise.

Nogle af de områder som behandlingen ofte hjælper på er:

 • Diffuse mavesmerter/mavekneb
 • Forstoppelse/kolik
 • Reflux/mavesyre i spiserøret
 • Svært ved at sutte/få fat på brystet
 • Problemer med at ligge på maven
 • Spændinger i nakke, skulder, ryg, lænd
 • Favoritside
 • Uro i kroppen eller hyperaktivitet
 • Tourette (ticks/ufrivillige lyde/bevægelser)
 • Motoriske udfordringer
 • Spænder op i flitsbue
 • Urolig/dårlig søvn
 • Eller har tydelige skævheder fx begyndende fladt baghoved eller ligger lidt som en banan.

Og ved lidt større børn:

 • Udfordringer med sengevædning
 • Uro, hyperaktivitet, ADHD
 • Koncentrationsproblemer
 • Indlæringsvanskeligheder
 • Skævt bid eller bid funktionsproblemer
 • Hovedpine
 • Udfordringer mht. synet/øjnene
 • Og naturligvis også spændinger og skævheder i ryggen, uens benlængde o.lign.

Sådan foregår en baby behandling

Så længe din baby er så lille, at jeg kan have ham/hende på armen mens jeg behandler, så gør jeg ofte det.

Alternativt kan jeg også finde på at behandle mens du fx ammer eller giver flaske eller bare sidder med den lille. Det vigtigste er, at dit barn kan føle sig tryg og nervesystemet kan finde ro. Det giver som udgangspunkt det bedste resultat.

Dit barn behøver dog ikke, at ligge helt stille.

Sådan foregår en børnebehandling

Jeg afsætter som udgangpunkt også en time til en børnebehandling. Hvis det viser sig, at være for meget for dit barn, så tilpasser vi naturligvis.

Ved børn mellem ca. 8 måneder og 8 år kan en halv time ofte være nok, men børn er jo forskellige, så vi finder den løsning der passer til dit barn.

En behandling foregår altid på barnets præmisser og i barnets tempo. Når vi arbejder med nervesystemet og de spændinger der sidder dybt i kroppen, er udbyttet nemlig størst hvis barnet kan slappe af og nyde behandlingen.

Er det muligt, at ligge og slappe af, så er det klart at foretrække og mange børn falder i søvn under behandlingen. Jeg fortæller dog også gerne mens vi kigger ind i kraniet på Einar K og ser hvordan næsen, munden og øjnene ser ud inde i hovedet. Jeg tegner også gerne figurer på ryggen mens jeg undersøger maven og rygsøjlen, eller hvad der skal til for, at barnet føler det er rart.

Spændinger stresser også børn - derfor skal du vælge Kranio-Sakral Terapi

Mange babyer og børn og stor glæde af Kranio-Sakral Terapi men ved du hvorfor du skal vælge KST til din baby?

Spændinger stresser også børn

Kan en baby have hovedpine?

Jeg møder flere babyer med hvad jeg vil kalde ondt i hovedet, men det behøver ikke være synligt - altså med fladt baghoved, skævt kranie eller en låst nakke.

Kan en baby have hovedpine?

Reflux, gylp og sure opstød

Hvis mavemunden ikke lukker tæt, så maden kommer op igen eller hvis dit barn ikke får ordenligt fat ved brystet og dermed sluger en masse luft, så kan det give problemer. Ofte handler det om spændinger.

Sure opstød, halsbrand eller reflux

Ønsker du en behandling til dit barn eller din baby?

Så ring og få en uforpligtende snak om mulighederne.

Jeg vil rigtig gerne hjælpe hvis jeg kan!

Ønsker du en behandling til dit barn eller din baby?

Så ring og få en uforpligtende snak om mulighederne.

Jeg vil rigtig gerne hjælpe hvis jeg kan!

I stedet for medicin

Denne lille historie om Lucas der er tvilling og lige fra fødslen bare var anderledes end sin bror, er ikke enestående. Jeg har hjulpet flere men her har du link til en historie om Lucas der fik hjælp af Kranio-Sakral Terapeut Trine Rosenberg.

Er dit barns mave på en hård opgave?

Rigtigt mange små maver har svært ved slippe sit indhold. Børn med forstoppelse er desværre langt fra ualmindeligt. Salget af afføringsmidler til børn taler sit eget tydelige sprog, men de er ikke vejen frem.

Stress i familien kan også påvirke børnene

Stress påvirker ikke kun den stressramte. Hvis børn mærker spændinger i deres omgivelser vil hver en lille celle i deres krop forsøge, at tilpasse sig til situationen. Det centrale nervesystem påvirkes og immunforsvaret svækkes. På samme måde vil det ofte have en positiv indvirkning på hele familien, når den stressramte får ro og overskud igen.