3 ting jeg ville ønske min mor havde vidst, da jeg var lille baby

Er du nybagt mor eller bedstemor måske, så lad mig dele denne med dig...

Tænk sig at komme til verden.

Hvilket i sig selv er noget af en præstation.

Både for mor og baby.

Men tænk sig, at komme til verden og have ondt.

Og mens du forsøger, at give udtryk for, at der er noget der ikke føles rart eller rigtigt, så siger de andre, at det er helt normalt.

Det går nok over om 3 måneder.

Babyer kan sagtens være urolige, græde og have lidt problemer med maven. Det er også helt normalt, at nogle babyer ikke sover ret længe af gangen og hvis du har problemer med at amme, så er der jo både ammebrikker og flaske.

Måske har du også fået nogle af de svar?

Jeg møder mange forældre, som ikke er blevet mødt eller hørt og hvor mistanke om problemer, er blevet afvist. Og når vi så opdager, at den lille har spændinger, er skæv, har et nervesystem der er i total alarmberedskab eller er spændt i kraniet og derfor er ved, at kaste op når noget rammer ganen, så bliver jeg faktisk lidt ked af det. På den lilles vegne.

Derfor har jeg samlet 3 små tips her, til dig/jer der lige er blevet forældre eller kender en baby, der måske har brug for at blive set og hørt.

3 tegn på din baby måske har ondt og hvad han/hun ville sige, hvis det var muligt at snakke...

  1. Hvis jeg foretrækker, at ligge med hovedet til den ene side (favoritside), så er det nok fordi det enten ikke er rart til den anden side eller fordi jeg er skæv.

  2. Hvis jeg ikke vil tage sutten, sutter meget yderligt på brystet eller laver mange opkastrefleks-lyde, så er det faktisk fordi det ikke er rart, at få noget ind i munden.

  3. Hvis du synes jeg virker urolig, kun sjældent slapper helt af eller har svært ved at sove, så er det ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg ikke kan.

 

Har din baby en favoritside?

Jeg oplever, at mange babyer har spændinger der gør, at det ikke er rart, at ligge med hovedet til den "anden" side.

Kraniet former sig og er blødt, derfor får det også nemt en lidt flad side eller et fladt baghoved, hvis barnet primært ligger til den ene side eller er stiv i ryggen og primært ligger helt fladt.

Det kan være en god ide, at skifte side og vende hovedet skiftesvis når barnet skal sove. Men hvis der er spændinger og de bliver løsnet først, så er det nu rarere, at få drejet hovedet til den anden side.

I forbindelse med behandling kigger vi også på hvilke øvelser I kan lave derhjemme. Fx vil jeg anbefale, at I laver baby yoga, krydsbevægelser og i det hele taget sørger for små blide stræk. Men husk at være opmærk som på, at hvis det er svært, så er det måske fordi det ikke er rart, så lad dit barn selv give slip og kroppen slappe af i øvelsen.

Kaster dit barn op, nægter sutten eller har svært ved, at få fat på brystet?

Der er meget snak om korte tungebånd og det kan bestemt også være en af årsagerne. Men jeg oplever, at der ofte også er andre ting i spil.

En af de måske lidt oversete årsager, er spændinger i kraniet og ikke mindst ganen.

Oplever I rallen, altså sådan lidt konstant snottet/lukket næse. Opkastrefleks eller ligefrem opkast, når noget kommer ind i munden. Eller sutter den lille helt yderligt på brystet, så er der god grund til, at kigge nærmere på kraniet.

Jeg har oplevet babyer der ligefrem kaster op, når en finger, sutten eller brystet kommer ind i munden. Hvor det med den blide behandling lykkedes, at få løsnet kraniet og ikke mindst munden samt få så meget ro på nervesystemet, at der efterfølgende kunne spises og suttes uden problemer.

Noget af det I selv kan gøre er, at lade barnet sutte på en finger (forsigtigt op i ganen). Barnet skal gerne danne vakuum og suge fingeren op i ganen. Forsøger barnet at undgå det eller blot gumler på fingeren, så kan det være tegn på spændinger og/eller problemer med tungebåndet. Noget andet er, at løsne blidt på ydersiden af gummerne, ud mod kinden. Her sidder der ofte også en del spændinger.

Har din baby svært ved, at finde ro, slappe af eller sove?

Det er en af de ting der kan være lidt svære at forklare. De fleste siger efter behandling, at så afslappet har han/hun aldrig været før og mange spørg hvilken knap jeg trykkede på.

Sagen er den, at der kan være mange årsager (knapper) til, at det er svært at finde ro. Men når en eller flere ting stresser nervesystemet, så bliver det rigtig svært at slappe af og sove.

Derfor er det ikke altid nok, at få rettet en skæv nakke eller ryg. Nogle gange har kroppen også brug for hjælp til, at kunne slappe af igen. Det gælder både hos babyer og voksne, men hvis dit barn virker uroligt og sjældent slapper rigtigt af, så vil jeg anbefale et tjek og en kærlig hånd til at hjælpe det på vej.

Noget af det I selv kan gøre er, at aflaste lænden fx ved at lægge den lille på maven over din arm eller fx på puslebordet lave små øvelser hvor knæene blidt skubbes op mod brystet og lænden ned i underlaget. At svøbe tæt, giver også ofte ro og tryghed.

Hvis du oplever noget af ovenstående eller er itvivl om jeg måske kan hjælpe dig og dit barn, så kontakt mig gerne og lad os få en uforpligtende snak.

Ring/sms til 30285953.

Bemærk, at min telefon er slukket under behandling, så send en sms hvis jeg ikke svarer, så vender jeg tilbage snarest muligt.

Hvorfor KST til babyer og børn?

Mange forældre er især glade for de blide behandling fordi det er tydeligt, at deres baby nyder det

Kranio-Sakral Terapi til babyer og børn - hvornår og hvorfor?

Alternativ til movicol og lactulose ved baby med kolik

Lille Arthurs kolik og ondt i maven startede muligvis allerede under graviditeten...

Alternativ til movicol og lactulose ved baby med kolik og ondt i maven

Hvad gør man hvis baby ikke vil amme?

De fleste oplever at amningen bliver god eller bedre når deres baby får ro på nervesystemet og kroppen får hjælp til at slappe af.

Hvad gør man hvis baby ikke vil amme, har svært ved at få fat eller finde ro ved brystet?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.