Trykkammer behandling hvad er det og hvordan foregår en behandling?

Trykkammer behandling kan måske lyde både lidt skræmmende og mystisk. Men jeg lover dig. Det er både behageligt og effektivt.

Ikke mindst hvis du har kroniske smerter, døjer med hovedpine eller migræne, har inflammation i kroppen, senfølger eller ønsker hjælp til at hele hurtigst muligt efter en hjernerystelse, piskesmæld, sportsskade eller operation. For ikke at tale om hjerneskader.

Jeg er normalt ikke særlig vild med apparater eller noget der kan virke klaustrofobisk, men jeg indrømmer at en tur i Trykkammeret er en af de bedste pauser du kan gi' dig selv. Ikke mindst hvis du har ondt.

Trykkammer behandling / mHBOT foregår i et såkaldt "soft chamber" der fyldes op, så hele kroppen får glæde af tryk og ilt.

Under tryk får du mest muligt ilt til hjernen og hver en celle i din krop. Den ilt som er afgørende for kroppens healing.

Der er tale om koncentreret ilt og ikke ren ilt. 100% ilt kræver at der er en læge tilstede.

Trykkammer behandling, mHBOT eller Hyperbaric Oxygen Therapy - det er lidt forskelligt hvad behandlingen bliver kaldt, da den er mest kendt udenfor Danmark

Trykkammer behandling - mHBOT / Hyperbaric Oxygen

Så hvordan foregår en behandling i Trykkammeret og hvad kan du forvente?

Du vælger selv om du vil meditere, sove, høre en lydbog eller lytte til musik imens.

De første og sidste 5 minutter skal du udligne trykket, lidt ligesom når du skal ud og flyve. Resten af tiden kan du slappe af. Du kan nemt have telefonen eller en ipad med ind, men det er enormt afslappende og jeg falder næsten altid selv i søvn under behandling.

Medbring selv hovedtelefoner og musik eller lignende på telefonen.

En almindelig behandling er ca. 60 min. inklusiv snak samt op- og nedturen, som tager ca. 5 minutter hver vej. Du kan også vælge en udvidet behandling på ca. 90/120 minutter, hvilket jeg selv foretrækker, da udbyttet virker større.

Du ligger fuldt påklædt og eventuelt med et tæppe over. Du er også velkommen til at medbringe din hovedpude og det kan være en fordel med et tørklæde eller en ekstra trøje, hvis du har tendens til at fryse og især om vinteren, da der bliver lidt køligt i rummet.

Jeg har lavet en lidt spontan lille video for at give dig et kig ind i Trykkammeret. Beklager belysningen og larmen fra kompressoren der skaber trykket og sender luft og ilt gennem kammeret.

Tænker du også - hvordan føles det at ligge i Trykkammeret?

En Trykkammerbehandling er utrolig afslappende og behagelig, når man først lige ser udover det faktum, at man skal ligge i et "kammer", som for nogle kan virke lidt angstprovokerende. Der er dog langt mere plads i Trykkammeret end man skulle tro.

Men hvordan føles det?

Det spurgte jeg Mads om. Mads fik et intensivt forløb med 10 Trykkammer behandlinger, der ændrede hans liv. Hør her hvordan han oplevede det.

"Jeg følte kroppen begyndte, at genopbygge sig selv, fortæller Mads - Det var næsten som, at blive født på ny"

Hvor mange Trykkammer behandlinger skal man have?

En behandling af gangen

Hvis du ønsker, at give din krop et boost i forbindelse med anden behandling, så kan du købe en enkelt behandling af gangen.

Behandlingen virker anti-inflammatorisk og hjælper dig til at heale/hele hurtigere. At blodet iltes ekstra er godt for både hud, hjerne og cellerne i hele kroppen. Men ved større skader anbefales et forløb bestående af flere behandlinger (se klippekort).

Bemærk: Hvis du ikke allerede er i behandling, så kræver dette en "indledende behandling" med gennemgang af helbredsoplysninger og prøvebehandling i kammeret. Se mere under priser.

10 timer / behandlinger (klippekort)

Har du fået hjernerystelse eller en piskesmælds skade, så kan det være afgørende, at få ro på nervesystemet og få mest muligt ilt til området.

Her kan jeg varmt anbefale en kombination af Kranio-Sakral Terapi og Trykkammer behandling.

Før og efter en operation vil et forløb med Trykkammer behandlinger ligeledes kunne hjælpe din krop til hurtigere heling. Ligesom mange oplever den anti-inflammatoriske virkning efter Trykkammer behandling.

Bemærk: Før et intensivt behandlingsforløb kan igangsættes anbefales det, at booke en indledende behandling (120 min) med gennemgang af helbredsoplysninger og prøvebehandling i kammeret.

De 10 timer kan med fordel fordeles på behandlinger af ca. 120 min (ca. 1,5 time) i kammeret, når først kroppen har vænnet sig til det.

30-40 behandlinger

Ved længerevarende problemstillinger såsom fx kronisk inflammation, hjerneskader og større skader efter hjernerystelse og piskesmæld anbefales et intensivt forløb på ca. 30-40 behandlinger.

Når kroppen udsættes for det blide tryk, er det muligt for kroppen at danne nye blodkar. Mange oplever derfor stor effekt af et intensivt forløb både i forhold til skader i hjernen og kroppen.

Det er ikke nogen hokus pokus behandling, så jo større skaden er jo længere et forløb skal der ofte til. Og jeg kan kun varmt anbefale, at behandlingen kombineres med andre tiltag afhængig af problematikken.

Der er rigtig gode erfaringer blandt eksperterne i udlandet med forløb af ca. 40 behandlinger fordelt over 1-1,5 måned.