Har du også søvnproblemer eller føler du dig stresset, sover dårligt og ønsker en naturlig behandling?

Der er nogle ting her i livet vi ikke kan "tvinge" igennem.

Søvn er en af dem.

Og det kan være mega frustrerende og få mange til at overveje sovepiller.

Men jeg oplever, at mange sover bedre efter få behandlinger og hvis kroppen har brug for ekstra hjælp, så har jeg nogle naturlige kosttilskud der hjælper til bedre søvn og mere overskud, helt naturligt.

Hvis du har udfordringer med at sove, så ved du sikkert, at det ikke hjælper jo mere du "prøver" eller anstrenger dig. Men det fantastiske er, at når nervesystemet finder ro. Når vi giver slip. Så lykkes det ofte.

Jeg oplever personligt, at der er meget forskel på om min krop er afslappet og der er indre ro. Når krop og sind slapper af kan jeg sove på under 2 minutter. Men hvis kroppen er fanget i et ondt loop, hvor den ikke er i stand til, at finde ro og falde i søvn af sig selv. Altså fx hvis vagus nerven er påvirket, hvis der er spænding og ubalance omkring nyrerne eller hvis der er indre uro, spændinger og smerte i kroppen, så kan det have stor indflydelse på søvnen.

Her er 3 tips til den gode søvn - både for børn og voksne

Indre balance

Når der er indre balance kan kroppen bedre finde ro. Måske kender du det. Jo bedre du har det jo nemmere er det fx at meditere eller holde balancen. Men indre balance er mange ting.

Fungerer dit tarmsystem og din fordøjelse eller er der tegn på en ubalance? Er der et godt indre flow? Det kan være svært selv at mærke, men kan fx komme til udtryk som spændinger, forstoppelse eller ømme led. Svimmelhed, hovedpine og koncentrationsbesvær kan også være gode grunde til, at arbejde med balancen.

Jeg har blandt andet nogle små øvelser, men de kræver at vi tester din krop og finder ud af hvad du har brug for. Du kan dog med fordel løsne din mave, det har nemlig indflydelse på rigtig mange ting.

Afslappet

Når kroppen er afslappet er det ikke sikkert du behøver en ny seng, ny pude, total stilhed og alle de andre ting, som du måske har forsøgt dig med. Jeg oplever faktisk, at når min krop er afslappet, så sover jeg helt fladt på ryggen.

Så hvis kroppen slår knuder eller ligger meget uroligt om natten, så er der måske tale om en indre ubalance eller spændinger. Prøv med afspænding, udstrækning, fysisk aktivitet nogle timer før og dybe vejrtrækninger. Hvis det ikke får kroppen til at slappe af, så er det måske en god ide, at få løsnet op, så der igen kan komme flow og indre ro.

Indre ro

Når nervesystemet ikke er i alarmberedskab, kan du sove roligt og trygt uden at skære tænder, køre rundt i sengen eller vågne flere gange hver nat.

Udover at geare ned og slukke for digitale "inputs" kan det være super godt, at fokusere på de dybe vejrtrækninger og få lænden godt ned i underlaget fx med lændedrop-øvelsen. Hos børn eller hvis du selv skærer tænder, kan det også være rigtig godt, at løsne kæberne før sengetid. Jeg oplever tit, at børn falder i søvn når jeg gør det under behandling.

Jeg har samlet flere råd og viden om søvn, uro og stress på disse sider:

Hvor er den søvn-knap når man har brug for den?

Jeg hjælper mange med, at opnå en bedre søvn. Men dårlig søvn eller søvnproblemer handler ikke blot om, at sove dårligt. Du kan fx godt sove meget og stadig være træt eller energiforladt når du vågner.

3 typer af søvnproblemer

Søvnen er det vigtigste

Vi har brug for søvn, men hvis kroppen ikke kan finde ro og nervesystemet ikke kommer ned i det afslappede stadie, må vi kigge på hvad der stresser kroppen.

Søvnen er det vigtigste

Kører dine tanker også i ring?

Tankemylder er ofte et problem, hvis kraniet er spændt. Det er som om tankerne ikke kan komme ud, men kører i ring inde i hovedet. Kender du det?

Kører dine tanker også i ring?

Spændinger stresser også børn

En svensk undersøgelse har vist, at ca. 80 % fødes med det der svarer til et piskesmæld. Heraf retter kun cirka halvdelen sig selv. Men hvad med resten?

Spændinger stresser også børn

Skærer du tænder eller tygger du skævt

Mange sover uroligt og ligger og skærer tænder om natten. Det gælder både børn og voksne. Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne.

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Troede ikke det var muligt

Men efter 7 år i, hvad Tina kalder, sit livs orkan, er der nu blevet "stille".

I klinikken sidder en rolig kvinde med glød i ansigtet, følelsen af balance indeni og et helt andet overskud. Tina fortæller her sin historie..

Troede ikke det var muligt