Der er stor forskel på, at give slip og give op, men ofte forveksler vi de to og kommer til enten, at være alt for viljestærke eller alt for svage til, at vi kan finde balancen.

Et uheld, en skilsmisse, en sygemelding med stress eller kroniske smerter, stiller os ofte i et dilemma, hvor det at give slip, føles som at gi' op

Viljestyrke.

Det er den der gør, at vi kommer videre.

Fx efter et uheld, en skilsmisse eller en sygemelding.

Og tak for det!

Men jeg oplever, at viljen også kan stå i vejen for den helbredende proces.

Er du fx meget opsat på, at finde en løsning, så kan det blive lidt en kamp. Og måske ender du med, at skabe blokeringer og spændinger i kroppen. Eller med andre ord, stå i vejen for dig selv.

Omvendt kan du også give så meget slip, at du sidder fast. Jeg fristes til at sige, at vi kan sidde fast i kassen, som de andre har sat sådan en "forsigtig" label udenpå.

Jeg mener derfor, at det handler om, at finde balancen.

Balancen mellem en god stærk vilje og evnen til at give slip. Det fortæller jeg lidt mere om her i videoen.

Tænker du, at du nok skal finde en løsning på problemet eller, at intet skal forhindre dig i, at gøre som du plejer?

Nogle gange ser jeg, at viljestærke mænd og kvinder har "bidt sig fast" i målet. Altså fx målet om, at finde en løsning eller et svar. Finde nogen der kan fjerne smerten. Eller en måde hvorpå det er muligt, at "arbejde" sig ud af det. Om det så skal løbes væk, masseres væk eller opereres væk.

Med andre ord, der er så meget handling bag. Så meget viljestyrke. At kroppen kan råbe og skrige og te' sig nok så tosset, men det hjælper ikke, fordi vi nok selv skal styre hvorvidt vi skal være syge eller ej. Og for den sags skyld hvornår kroppen skal have lov, at bremse én eller forhindre aktiviteter m.m.

En af de fysiske ting der kan vise sig her er kæbespændinger og stive muskler og led samt hovedpine og måske vigtigst af alt, en krop der i den grad er på overarbejde.

Personligt lavede jeg store haveprojekter i årene efter mit piskesmæld, fordi min vilje var så stærk, at jeg nok skulle få lagt de fliser og flyttet jord og planter. Prisen betalte jeg i dagene efter, fordi det selvfølgelig var alt for meget. Jeg anerkendte jo ikke, at min krop ikke kunne være med på det niveau lige nu. Nu hvor jeg lytter til den og samarbejder, kan den faktisk meget mere.

Tænker du, jeg gir' slip eller jeg gir' op?

På den anden side ligger evnen til at give slip.

Men mange giver ikke slip. De giver op.

Og det forstår jeg faktisk rigtig godt. For når man har prøvet, hvad der føles som alt og ikke har fået det bedre. Eller ihvertfald ikke har fået det helt godt, så kan det være lidt svært at se, at det kan være anderledes.

Jeg nåede også selv på et tidspunkt til det punkt, hvor jeg troede, at jeg altid skulle have ondt. På en skala fra 0-10, var jeg aldrig under 3. Jeg havde altid ondt og rendte til kiropraktor to gange om ugen med hold i nakken og sådan ved jeg mange lever - eller skal vi sige "overlever".

Er du god til, at give slip, passe på sig selv og tage hensyn. Være med det der er. Lade kroppen arbejde og give den ro. Så er der også en risiko for, at falde i den "anden grøft". Og jeg forstår godt, at mange er bange for, at ende der.

At blive handlingslammet og passiv eller sidde fast i den "kasse" hvor de andre ikke stiller krav og hvor du "ligger godt beskyttet". En kasse der er super god og nødvendigt, ikke mindst i pressede perioder som fx efter et uheld, en skilsmisse eller i forbindelse med en sygemelding. Altså bogstavelig talt, at lade kæberne slappe af. Lade krop og sind få ro. Trække vejret dybt og fokusere på, at fjerne spændingerne og skabe flow. Og ikke mindst mærke efter, hvad kroppen har brug for.

Men hvis du har været rigtig god til, at give udtryk for hvor ondt du har eller at du har brug for hvile og ro, så har de andre måske sat sådan en "forsigtig" label udenpå "kassen" og tror du ingenting kan. Nogle gange forstår omgivelserne ikke, at du har ændret dig og fået det bedre. Og måske har dine nærmeste det faktisk rigtig godt med rollen, som den der forsørger og passer på dig. Måske har du det også selv.

Det er derfor jeg taler om balancen og evnen til, at give slip uden at miste grebet.

Hvis du fx har oplevelsen af, at du lægger din krop på briksen og forventer, at din behandler skal fikse dig, så er du måske stadig "bidt" lidt fast i dette løsnings-/handlings-mindset. Eller måske har du givet op og tænker bare gør noget.

Der hvor jeg ser de bedste resultater, er når du i stedet er nysgerrig på din krops signaler og giver slip, så din krop kan arbejde, slippe og samarbejde. Det er også her, at jeg som behandler kan hjælpe dig bedst muligt. Det er her vi sammen kan komme bagom problemet og hjælpe kroppen i balance igen. Derfor er det vigtigt, at vi lytter til både krop og sind.

Så du videoen? Hvis ikke, så forestil dig, at du går på line...

Hvis du forestiller dig, at når du anstrenger dig for meget, så falder du til højre. Og hvis du gør for lidt, så falder du til venstre.

For at holde balancen skal du give så tilpas meget slip på ønsket om at få det bedre, at kroppen kan få mulighed for, at slappe af og finde den indre balance.

Samtidig skal du tage dig så meget sammen, at du kommer op på linen og bevæger dig fremad, så du ikke sidder fast nede i kassen eller aldrig får "rullet linen ud".

Det vil sige lytte indad, tage hensyn til dine egne behov og trække vejret dybt og roligt. Mærke hvornår du er klar til, at gøre noget og tage de små og vigtige skridt. For hvis du har slået dig eller du er stresset og dit nervesystem er kommet ud af kurs, så hjælper det sjældent blot, at holde ferie eller blive i sengen i et par uger.

 

Har du brug for hjælp til at finde balancen? Vil du vide mere eller er du itvivl om jeg kan hjælpe dig, så tag gerne fat i mig og få en uforpligtende snak om hvordan jeg måske kan hjælpe dig.

Ring/sms til 30285953.

Hvorfor skal det være en kamp?

Er du også vokset op med, at du skal kæmpe for alting? Hvor du måske i stedet skulle lytte, samarbejde og anerkende? Ved du hvad det gør ved din krop?

Hvorfor skal det være en kamp?

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Test din hjerne og din balance

Vidste du, at dårlig balance dræner hjernen for energi?

Test din hjerne på 30 sekunder

Du er velkommen i Mail-klubben...

Panilla - mindful ro - Mybodyandmind 1500x

Hvis du også ønsker, at hjælpe dig selv og dem du holder af - helt naturligt og uden at stresse kroppen...

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.