Spørgsmål / Booking 30285953

Giv slip uden at miste grebet

Det handler om, at finde balancen mellem en god stærk vilje og evnen til at give slip

I forbindelse med et uheld, en skilsmisse eller en sygemelding er der mange ting på spil - kunsten er, at finde balancen.

Er du viljestærk, så står din vilje måske i vejen for, at du kan blive rask og få det godt...

Viljestyrke.

Det er den der gør, at vi kommer videre.

Fx efter et uheld, en skilsmisse eller en sygemelding.

Og tak for det!

Men jeg oplever, at viljen også kan stå i vejen for den helbredende proces.

Er du fx meget opsat på, at finde en løsning, så kan det blive lidt en kamp. Og måske ender du med, at skabe blokeringer og spændinger i kroppen. Eller med andre ord, stå i vejen for dig selv.

Omvendt kan du også give så meget slip, at du sidder fast. Jeg fristes til at sige, at vi kan sidde fast i kassen, som de andre har sat sådan en "forsigtig" label udenpå.

Jeg mener derfor, at det handler om, at finde balancen.

Balancen mellem en god stærk vilje og evnen til at give slip. Det fortæller jeg lidt mere om her i videoen.

Tænker du, at du nok skal finde en løsning på problemet eller, at intet skal forhindre dig i, at gøre som du plejer?

Nogle gange ser jeg, at viljestærke mænd og kvinder har "bidt sig fast" i målet. Altså fx målet om, at finde en løsning eller et svar. Finde nogen der kan fjerne smerten. Eller en måde hvorpå det er muligt, at "arbejde" sig ud af det. Om det så skal løbes væk, masseres væk eller opereres væk.

Med andre ord, der er så meget handling bag. Så meget viljestyrke. At kroppen kan råbe og skrige og te' sig nok så tosset, men det hjælper ikke, fordi vi nok selv skal styre hvorvidt vi skal være syge eller ej. Og for den sags skyld hvornår kroppen skal have lov, at bremse én eller forhindre aktiviteter m.m.

En af de fysiske ting der kan vise sig her er kæbespændinger og stive muskler og led samt hovedpine og måske vigtigst af alt, en krop der i den grad er på overarbejde.

Personligt lavede jeg store haveprojekter i årene efter mit piskesmæld, fordi min vilje var så stærk, at jeg nok skulle få lagt de fliser og flyttet jord og planter. Prisen betalte jeg i dagene efter, fordi det selvfølgelig var alt for meget. Jeg anerkendte jo ikke, at min krop ikke kunne være med på det niveau lige nu. Nu hvor jeg lytter til den og samarbejder, kan den faktisk meget mere.

Tænker du, jeg gir' slip eller jeg gir' op?

På den anden side ligger evnen til at give slip.

Ikke gi' op.

Men det er nogle gange det der sker. Når man har prøvet, hvad der føles som alt og ikke har fået det bedre. Eller ihvertfald ikke har fået det helt godt.

Eller hvis man er rigtig god til, at passe på sig selv og tage hensyn. Være med det der er. Lade kroppen arbejde og give den ro. Så er der en risiko for, at man bliver handlingslammet og passiv og tænker, at andre da må kunne gøre noget eller det hele er lige meget.

Hvis du fx har oplevelsen af, at du lægger din krop på briksen og forventer, at din behandler skal fikse dig, så har du måske givet op og ikke givet slip.

Der sker også nogle gange det, at vi får trukket os så meget tilbage, at det kan være svært igen, at komme op i gear.

Hvis du fx har været rigtig god til, at give udtryk for hvor ondt du har eller at du har brug for hvile og ro, så kan du falde ned i den "kasse" hvor de andre ikke stiller krav og hvor du "ligger godt beskyttet".

Det er super godt og nødvendigt, ikke mindst i pressede perioder som fx efter et uheld, en skilsmisse eller i forbindelse med en sygemelding. Altså bogstavelig talt, at lade kæberne slappe af. Lade krop og sind få ro. Trække vejret dybt og fokusere på, at fjerne spændingerne og skabe flow. Og ikke mindst mærke efter, hvad kroppen har brug for.

Men udfordringen kan her være, at komme videre og bryde ud af kassen igen, når du har fået det bedre. Især hvis de andre har sat sådan en "forsigtig" label udenpå og tror du ingenting kan. Nogle gange forstår omgivelserne ikke, at du har ændret dig og fået det bedre. Og måske har dine nærmeste det faktisk rigtig godt med rollen, som den der forsørger og passer på dig.

Jeg mener, at det handler om, at finde balancen mellem det, at handle og give slip - som hvis du gik på line...

Nu ved jeg ikke om du har gået på line?

Men hvis du forestiller dig, at når du anstrenger dig for meget, så falder du til højre. Og hvis du gør for lidt, så falder du til venstre.

For at holde balancen skal du give så tilpas meget slip på ønsket om at få det bedre, at kroppen kan få mulighed for, at slappe af og finde den indre balance.

Samtidig skal du tage dig så meget sammen, at du kommer op på linen og bevæger dig fremad, så du ikke sidder fast nede i kassen eller aldrig får "rullet linen ud".

Det vil sige lytte indad, tage hensyn til dine egne behov og trække vejret dybt og roligt. Mærke hvornår du er klar til, at gøre noget og tage de små og vigtige skridt. For hvis du har slået dig eller du er stresset og dit nervesystem er kommet ud af kurs, så hjælper det sjældent blot, at holde ferie eller blive i sengen i et par uger.

Vidste du, at ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser?

Spørgsmålet er, om mange ender med kronisk hovedpine, depression, angst, lange sygemeldinger og varige mén fordi de enten knoklede for meget og ikke lyttede eller aldrig kom op af "kassen".

Jeg oplever ihvertfald, at det bliver lettere at finde balancen når kroppen får hjælp til at finde den indre ro og slippe stress og spændinger.

Håber, at dette giver mening og du kan bruge det.

Vil du vide mere eller er du itvivl om hvad du skal gøre, så tag gerne fat i mig og få en uforpligtende snak om hvordan jeg måske kan hjælpe dig.

Ring/sms til 30285953.

Hvorfor skal det være en kamp?

Er du også vokset op med, at du skal kæmpe for alting? Hvor du måske i stedet skulle lytte, samarbejde og anerkende? Ved du hvad det gør ved din krop?

Hvorfor skal det være en kamp?

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Svært ved at komme igang?

Kroppen er fantastisk til både at lade op og stille en masse energi til rådighed når vi behøver. Men hvis vi glemmer at fylde "kontoen" op og bruger mere energi end vi har så...

Svært ved at komme igang?

Kunne du tænke dig, at få mine BEDSTE BUD på hvordan du minimerer stress i hverdagen og finder indre ro og balance?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.