Mange babyer og børn har stor glæde af KST men ved du hvorfor det kan være en god ide med Kranio-Sakral Terapi?

Hvis du har prøvet Kranio-Sakral Terapi (KST) til dit barn eller din baby, så ved du forhåbentlig allerede, at det er en blid og dejlig afstressende behandling.

Men selvom flere og flere får øjnene op for den blide behanding, så er der mange der ikke ved hvorfor det kan være en god ide med Kranio-Sakral Terapi til babyer eller spædbørn.

Jeg har derfor samlet nogle af de symptomer eller tegn jeg ofte ser og forklarer her kort hvordan jeg arbejder med dem.

Nogle skyldes spændinger og ubalancer, som opstår når barnet er i maven, under fødslen eller i de første måneder. Det er derfor super godt, at få tjekket din baby igennem hvis du har mistanke om spændinger eller oplever en eller flere af de tegn du ser her:

Utrøstelig eller urolig baby der har svært ved at slappe af

Det parasympatiske nervesystem, altså det såkaldte afspændingsnervesystem, påvirkes når der er spændinger og ubalancer i kroppen.

Den lille krop er med andre ord i alarmberedskab og kan derfor reagere med stress-lignende symptomer som fx det, at have svært ved at finde ro eller være utrøstelig.

Med den blide Kranio-Sakral Terapi er det ofte muligt, at hjælpe den lille til at finde indre ro og slippe de spændinger der stresser. Uden at stresse kroppen yderligere - tværtimod.

Kolik, ondt i maven eller fordøjelsesproblemer

Den 10. kranienerve (vagus nerven) der styrer fordøjelsen, er ofte påvirket når der fx er spændinger i nakken og dybt i kraniet. Ligesom der helt fysisk kan sidde spændinger i maven, bækkenet og ryggen, som påvirker fordøjelsen.

Hvis nervesystemet er påvirket (som nævnt ovenfor), så vil det også kunne påvirke maven. Med andre ord, når kroppen er stresset, så er kroppen ikke er istand til at fordøje optimalt.

Det kan naturligvis også være en reaktion på kosten. En del oplever problemer efter start på mælkeerstatning, men det kan også være, at du som mor mangler noget i kosten eller dit barn reagerer på udvalgte fødevarer.

Fx ser jeg ind imellem, at hård mave hos den lille ændrer sig positivt når vi får løsnet op og mor drikker ekstra med vand. Hvis mor ammer og ikke får nok væske, de gode fedtstoffer osv. vil barnet jo heller ikke få dem.

 

Fladt baghoved, favorit side og låsning i nakken

Her kan årsagen også være spændinger i nakken, som gør, at den lille automatisk vælger eller trækker hovedet til den ene side eller ligger fladt på baghovedet.

Derudover oplever jeg dog også, at der ofte er spændinger i munden, kraniet, halsen, ryggen og i det hele taget ned gennem kroppen.

Det er naturligvis vigtigt, at få det løsnet så hurtigt som muligt. Ikke mindst fordi det kun bliver sværere hvis først kraniet har taget form. Et skævt eller fladt kraniet vil jo helt naturligt gøre det lettere fortsat, at ligge på den side. Men mange retter sig og bliver bedre, når der er fri bevægelighed og barnet føler det er rart, at ligge på begge sider.

 

Svært at gå, kravle eller ligge på maven - eller meget dygtig til at holde hovedet

Er dit barn "rigtig dygtig" til at holde hovedet tidligt, så klap ikke, men få det lige tjekket enten ved kiropraktor eller ved en som mig. Det kan nemlig meget vel være tegn på, at der er noget der spænder eller sidder skævt, som gør at nakken er lidt for "stabil" (læs: stiv).

Nogle opdager det, når der trænes at ligge på maven. Er der fx spændinger eller skævheder i ryg og nakke, så kan det være svært, at ligge på maven eller komme op og kigge frem.

Spændinger ned gennem kroppen og især i bækkenet, nakken og ryggen kan også give problemer med at kravle eller gå.

Andre opdager det først senere, hvis det fx bliver svært at mærke hvornår man skal på toilettet eller holde på vandet, hvilket kan hænge sammen med spændinger, skævheder og ubalancer fx i bækkenet.

Problemer med sutterefleks, stramt tungebånd og amning

Mange tror, at problemer med amning og sutterefleks kun skyldes de små stramme tungebånd, men der kan nemt være flere ting der spiller ind.

Det er derfor vigtigt, at kigge på helheden og ofte er det en rigtig god ide, at få behandling før og efter et klip af tungebåndet, så munden men også de øvrige spændinger bliver løsnet.

Spændinger i kraniet og dybt under kraniekanten samt hals, nakke og bryst kan også meget nemt give problemer med at få ordentlig fat på brystet og til dels være skyld i, at tungebåndet virker stramt.

Det kan fx være godt, at være opmærksom på om det er værre ved det ene bryst end det andet. Hvis nakken fx er stiv kan det betyde, at det ene bryst ikke bliver tømt helt så godt eller den lille er mere urolig under amning.

 

Ørebarn, dræn og tilstoppede luftveje/næse

Her kan spændinger i kraniet spille en stor rolle. Men det er også vigtigt, at kigge på eventuelle allergier/allergiske reaktioner. Herunder ubalancer omkring organerne, medicin under graviditeten osv.

Når det er sagt, så vil det altid være en god ide, at få tjekket og løsnet nakke, brystkasse og kranie før et eventuelt dræn lægges ind, da spændinger kan give problemer med ørene - og for den sags skyld øjnene og luftvejene.

Jeg har oplevet flere babyer der har rallet og lydt kronisk forkølede, hvor det allerede under behandlingen lyder som om de har fået "næsespray" fordi spændingerne i kraniet fx har gjort næsen lidt skæv og lukket.

 

Få et blidt baby-tjek efter fødslen - sådan foregår en behandling med Kranio-Sakral Terapi

Som du kan se i videoen her, så er denne behandling blid og de fleste babyer finder en dejlig ro under eller efter behandlingen.

Jeg lægger stor vægt på, at alt skal være behageligt og jeg elsker, når de små giver efter og bliver bløde som smør eller når en anspændt og ulykkelig baby efter lidt tid ligger som en blød "tøj-dukke" og bare nyder behandlingen.

Se fx den dejlige lille pige i videoen her, som ellers var dybt ulykkelig og meget anspændt da vi startede.

Hvis du oplever noget af ovenstående eller er itvivl om jeg måske kan hjælpe dig og dit barn, så kontakt mig gerne og lad os få en uforpligtende snak.

Ring/sms til 30285953.

Bemærk, at min telefon er slukket under behandling, så send en sms hvis jeg ikke svarer, så vender jeg tilbage snarest muligt.

Kan en baby have hovedpine?

Kraniet behøver ikke være synligt skævt eller fladt. Din baby kan godt have ondt i hovedet alligevel.

Kan en baby have hovedpine?

Hjælp din baby - 3 tips til nybagte forældre

3 ting jeg ville ønske min mor havde vidst, da jeg var lille baby...

Hjælp din baby - 3 tips til nybagte forældre

Mød lille Liva på Skejby Sygehus

Liva er 2,5 år og indlagt på børneintensivt afsnit efter flere operationer i hjernen..

KST på Skejby Sygehus efter hjernesvulst

Du er velkommen i Mail-klubben...

Panilla - mindful ro - Mybodyandmind 1500x

Hvis du vil ha' mere og ønsker, at hjælpe dig selv og dem du holder af, helt naturligt og uden at stresse kroppen yderligere - tværtimod

Baby behandling 2 - Mybodyandmind

At Kranio-Sakral Terapi kan have afgørende betydning kan du blandt andet læse i denne artikel

Citat: Kræfterne var små, drengene var efterhånden fem måneder gamle, og forældrene mere og mere rådvilde. Ville dette mareridt da aldrig få ende? Kunne der være noget alvorligt galt? Og ikke mindst: Hvordan kunne de hjælpe deres barn, og hvem kunne gøre noget?

Her er historien om Lucas på Naturli.dk

 

Stress i familien påvirker også børnene

Stress påvirker ikke kun den stressramte. Hvis børn mærker spændinger i deres omgivelser vil hver en lille celle i deres krop forsøge at tilpasse sig til situationen. Det centrale nervesystem påvirkes og immunforsvaret svækkes. På samme måde vil det ofte have en positiv indvirkning på hele familien, når den stressramte får ro og overskud igen.

Se artikel på Videnskab.dk

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.