Er der uro, gråd, hård mave eller fornemmer du, at dit barn kan have ondt?

Oplever du spændinger, uro, ubehag, mavesmerter, reflux,

sutteproblemer, mellemørebetændelse eller andet hos dit barn?

Mange babyer og børn har stor glæde af KST men ved du hvorfor du skal vælge Kranio-Sakral Terapi til din baby?

Hvis du har prøvet Kranio-Sakral Terapi (KST) til dit barn eller din baby, så ved du forhåbentlig allerede, at det er en blid og dejlig afstressende behandling.

Men der er stadig mange der ikke ved, hvorfor de skal vælge Kranio-Sakral Terapi eller hvornår.

Jeg har derfor forsøgt, at samle nogle af de symptomer eller tegn man ofte ser og forklare hvordan jeg arbejder med dem.

Mange af disse problemer kan nemlig skyldes spændinger, som opstår i maven, under fødslen eller i de første måneder. Det er derfor super godt, at få tjekket din baby igennem hvis du har mistanke om spændinger eller oplever en eller flere af disse tegn.

Utrøstelig og urolig baby

Det parasympatiske nervesystem, altså det såkaldte afspændingsnervesystem, påvirkes når der er spændinger i kroppen.

Den lille krop er simpelthen i alarmberedskab og kan derfor reagere med stress-lignende symptomer og have svært ved at finde indre ro, græde uhæmmet eller være meget urolig.

- Kranio-Sakral Terapi hjælper den lille til at finde indre ro og slippe de spændinger der stresser.

Kolik og fordøjelsesproblemer

Den 10. kranienerve (vagus nerven) der styrer fordøjelsen, bliver ofte påvirket ved spændinger i nakken og dybt i kraniet. Er der problemer her, vil det derfor have direkte indflydelse på fordøjelsen.

Der kan naturligvis også være tale om stress i kroppen der gør, at kroppen ikke er istand til at fordøje.

Ligesom det kan være en reaktion på kosten og en ubalance som både kan skyldes mælkeerstatning, men også hvis du som mor fx er i underskud af de gode fedtstoffer, som både du og den lille har brug for.

Når fordøjelsen ikke fungerer kan maden også ende med at stå i tyktarmen for længe. Tyktarmens opgave er, at suge væske ud af afførringen. Den vil derfor blive hård og svær at komme af med.

- Spændingerne i nakken og kraniet kan løsnes, så der er bedre "forbindelse" og flow i afføringen. Ligesom maven, tarmene og mavemund afbalanceres og løsnes blidt. Derudover giver jeg også gerne gode råd ift. kosten.

Fladt baghoved, favorit side og låsning i nakken

Her kan årsagen igen være spændinger i nakken, som gør, at den lille primært ligger på den ene side eller fladt på baghovedet og dermed kan forme kraniet skævt eller fladt bagtil eller på den ene side. Det er rigtig vigtigt, at få fat i dette så tidligt som muligt.

- Jeg arbejder her både med spændingerne i kraniet samt kigger på helheden.

Svært at gå, kravle eller ligge på maven

Spændinger i bækkenet, nakken og ryggen kan også give problemer med at ligge på maven og kravle eller gå.

Men det kan faktisk også gøre det svært at mærke hvornår man skal på toilettet eller holde på vandet samt skabe fordøjelsesproblemer.

- Der er her ofte også brug for, at løsne spændinger og blokeringer flere steder i kroppen og ved lidt større børn, kan det skyldes en dårlig holdning, som der også skal arbejdes med.

Problemer sutterefleks, stramt tungebånd og amning

Mange tror, at problemer med amning og sutterefleks kun skyldes de små tungebånd, men der kan nemt være flere ting der spiller ind. Derfor er det vigtigt, at kigge på helheden.

Har dit barn svær ved eller meget stort behov for at sutte, så kan det også være udtryk for en ubalance og skævhed i kraniet. Spændinger i kraniet og dybt under kraniekanten samt hals, nakke og bryst kan meget nemt give problemer med at få ordentlig fat på brystet og også til dels være skyld i, at tungebåndet virker stramt. Det kan også betyde, at det ikke er rart at ligge fx på den ene side og dermed ved det ene bryst.

Derfor er det en rigtig god ide, at få det hele løsnet og tjekket inden eventuelt klip af tungebånd.

På samme måde er det en rigtig god ide, at løsne efter et klip. Hvis der har været problemer med for kort tungebånd, vil der nemlig ofte også sidde spændinger andre steder.

- Kraniet er meget blødt og der skal næsten ingenting til, især ikke hvis vi får det løsnet i de første uger eller dage efter fødslen.

Ørebarn, dræn og tilstoppede luftveje

Spændinger i kraniet kan også give problemer med ørene og luftvejene. Men her er det også vigtigt, at kigge på eventuelle allergier/allergiske reaktioner.

Det kan dog være muligt, at undgå dræn i ørene og ubehagelige amme-situationer, hvis der skabes frie luftveje og bedre naturligt dræn fra ørene.

- Her kigger vi som sagt på spændinger i kraniet og så vil jeg opfordre til, at undersøge om der er madvarer der mangler eller forårsager en allergisk reaktion.

Få et blidt baby-tjek efter fødslen - sådan foregår en behandling med Kranio-Sakral Terapi

Som du kan se i videoen her, så er denne behandling blid og de fleste babyer finder en dejlig ro under eller efter behandlingen.

Jeg lægger stor vægt på, at alt skal være behageligt og jeg elsker, når de små giver efter og bliver bløde som smør eller når en anspændt og ulykkelig baby efter lidt tid ligger som en blød "tøj-dukke" og bare nyder behandlingen.

Se fx den dejlige lille pige i videoen her, som ellers var dybt ulykkelig og meget anspændt da vi startede.

Hvis du tænker, at der kunne være tale om noget af dette hos dit barn eller din baby, så kontakt mig gerne og lad os få en uforpligtende snak om hvad du oplever af udfordringer.

Ring/sms til 30285953.

Bemærk, at min telefon er slukket under behandling, så send en sms hvis jeg ikke svarer, så vender jeg tilbage snarest muligt.

Baby behandling 2 - Mybodyandmind

At Kranio-Sakral Terapi kan have afgørende betydning kan du blandt andet læse i denne artikel

Citat: Kræfterne var små, drengene var efterhånden fem måneder gamle, og forældrene mere og mere rådvilde. Ville dette mareridt da aldrig få ende? Kunne der være noget alvorligt galt? Og ikke mindst: Hvordan kunne de hjælpe deres barn, og hvem kunne gøre noget?

Her er historien om Lucas på Naturli.dk

 

Stress i familien påvirker også børnene

Stress påvirker ikke kun den stressramte. Hvis børn mærker spændinger i deres omgivelser vil hver en lille celle i deres krop forsøge at tilpasse sig til situationen. Det centrale nervesystem påvirkes og immunforsvaret svækkes. På samme måde vil det ofte have en positiv indvirkning på hele familien, når den stressramte får ro og overskud igen.

Se artikel på Videnskab.dk

Kan en baby have hovedpine?

Kraniet behøver ikke være synligt skævt eller fladt. Din baby kan godt have ondt i hovedet alligevel.

Kan en baby have hovedpine?

Fik du medicin?

Uforklarlig uro hos Arthur skyldes måske noget helt andet end kolik.

Fik du medicin under graviditeten?

Mød lille Liva på Skejby Sygehus

Liva er 2,5 år og indlagt på børneintensivt afsnit efter flere operationer i hjernen..

KST på Skejby Sygehus efter hjernesvulst

Kunne du tænke dig, at få mere energi og ægte overskud, så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress og finde indre ro og balance

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.