Spørgsmål / Booking 30285953

Spændinger stresser også børn!

Føler du ikke, at dit barn eller baby har det sådan rigtig godt?

Oplever du spændinger, uro, ubehag, mavesmerter, reflux,

sutteproblemer, mellemørebetændelse eller andet hos dit barn?

Mange babyer har stor glæde af denne blide behandling

Har du prøvet KST til dit barn/baby, så ved du forhåbentlig, at det både er blidt, behageligt og enormt afstressende på den lille krop.

De små tager ofte rigtig godt imod og det kan virke mere som en "hyggestund" end som behandling, men tag ikke fejl af, at den blide behandling går dybt og mange børn/babyer reagerer ved, at blive trætte bagefter.

Du kan læse mere om behandling af babyer/børn her.

80 % fødes med et "piskesmæld"

En svensk undersøgelse har vist, at ca. 80 % fødes med det der svarer til et piskesmæld. Heraf retter kun cirka halvdelen sig selv.

Men hvad med resten?

Er det her vi ser ADHD, motoriske problemer, koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder og andre problematikker som fx kolik og tarmproblemer?

Det kunne der godt være mange ting der tyder på. Jeg anbefaler derfor, at du får tjekket dit barn/baby, hvis du har mistanke om uro, ubehag, kolik, reflux eller du direkte kan se spændinger eller skævheder i hovedet eller kroppen.

 

Har dit barn/baby svært ved at falde til ro, er han/hun helt utrøstelig eller er der problemer med fordøjelsen?

Mange problemer kan skyldes spændinger efter fødslen.

Som nævnt ovenfor kan fødslen belaste nakken på samme måde som et piskesmæld og spændinger eller blokeringer kan stresse den lille krop og give problemer, også på den lange bane.

Jeg har her forsøgt at forklare, hvad der sker med den lille krop, når der er spændinger eller blokeringer efter fødslen - og hvorfor du bør overveje en blid behandling:

  1. Utrøstelig og urolig: Det parasympatiske nervesystem, altså det såkaldte afspændingsnervesystem, påvirkes når der er spændinger i kroppen. Den lille krop er simpelthen i alarmberedskab og kan derfor reagere med stress-lignende symptomer og have svært ved at finde indre ro. - Behandlingen hjælper den lille til at finde indre ro.
  2. Kolik og fordøjelsesproblemer: Den 10. kranienerve (vagus nerven) der styrer fordøjelsen, bliver ofte påvirket ved spændinger i nakken. Er der problemer her, vil det derfor have direkte indflydelse på fordøjelsen. Der kan naturligvis også være tale om en reaktion på kosten, men når fordøjelsen ikke fungerer kan maden fx ende med at stå i tyktarmen for længe. Tyktarmens opgave er, at suge væske ud af afførringen. Den vil derfor blive hård og svær at komme af med. - Spændingerne i nakken og kraniet løsnes, så der er bedre "forbindelse" og flow i afføringen.
  3. Favorit side og låsning i nakken: Spændinger i nakken kan også give det vi kalder en "favoritside" hvor hovedet trækker til den ene side og baghovedet derfor bliver skævt. Dette kan også give spændinger der igen kan påvirke ovenstående samt andre ting på længere sigt. - Når spændingerne i kraniet løsnes vil hovedformen ofte også ændre sig.
  4. Svært at gå/kravle/ligge på maven: Bækkenet og ryggen kan også låse eller være spændt som følge af fødslen. Dette kan give problemer med at mærke hvornår man skal på toilettet samt skabe fordøjelsesproblemer og fx give udfordringer med at sidde/gå/kravle eller ligge på maven. - Dette kan løsnes blidt og gerne så tidligt som muligt, da der ofte er tale om færre behandlinger end hvis barnet først oplever disse problemer.
  5. Problemer med øre/øjne/sutte m.m.: Spændinger i kraniet kan også give problemer med suttefunktion, bidfunktion, ørene, synet og luftvejene. Måske kan I undgå dræn i ørene og ubehagelige amme-situationer. Der kan selvfølgelig også være tale om allergiske reaktioner, men hvis luftvejene er blokerede eller barnet har et besværet eller meget stort behov for at sutte, så kan det også være udtryk for en ubalance og skævhed i kraniet. - Kraniet er meget blødt og der skal næsten ingenting til, at hjælpe den lille, men det kan gøre en kæmpe forskel.

 

DERFOR - Hvis du tænker, at der kunne være tale om noget af dette, så kontakt mig gerne og lad os få en uforpligtende snak om dit barn/din baby.

Ring/sms til 30285953.

Bemærk, at min telefon er slukket under behandling, så send en sms hvis jeg ikke svarer, så vender jeg tilbage snarest muligt.

Baby behandling 2 - Mybodyandmind

Hvordan var fødslen og graviditeten?

Der kan være tale om disse spændinger uanset hvordan graviditeten og fødslen forløb og uanset om der var tale om en rejse gennem fødselskanalen eller et planlagt eller måske akut kejsersnit.

Dog kan en stresset graviditet eller fødsel selvfølgelig spille en rolle. Ligesom andre ting kan spille ind. Fik du fx medicin under graviditeten, så se lille denne: Fik du medicin?

 

At Kranio-Sakral Terapi kan have afgørende betydning kan du blandt andet læse i denne artikel

Citat: Kræfterne var små, drengene var efterhånden fem måneder gamle, og forældrene mere og mere rådvilde. Ville dette mareridt da aldrig få ende? Kunne der være noget alvorligt galt? Og ikke mindst: Hvordan kunne de hjælpe deres barn, og hvem kunne gøre noget?

Her er historien om Lucas på Naturli.dk

 

Stress i familien påvirker også børnene

Stress påvirker ikke kun den stressramte. Hvis børn mærker spændinger i deres omgivelser vil hver en lille celle i deres krop forsøge at tilpasse sig til situationen. Det centrale nervesystem påvirkes og immunforsvaret svækkes. På samme måde vil det ofte have en positiv indvirkning på hele familien, når den stressramte får ro og overskud igen.

Se artikel på Videnskab.dk

Nu er det børnenes tur!

Jeg behandler nu både børn og voksne og tak! Det er en gave at få lov, at hjælpe de små.

Nu er det også børnenes tur!

Fik du medicin?

Uforklarlig uro hos Arthur skyldes måske noget helt andet end kolik.

Fik du medicin under graviditeten?

Mød lille Liva på Skejby Sygehus

Liva er 2,5 år og indlagt på børneintensivt afsnit efter flere operationer i hjernen..

KST på Skejby Sygehus efter hjernesvulst

Kunne du tænke dig, at få flere tips og øvelser?

Så samler jeg gerne det bedste og sender til dig - alt du skal gøre er, at låne mig din mail...

Efterlad en kommentar