Sådan foregår en behandling med Trykkammer (Hyperbaric Oxygen / HBOT)

En Trykkammer behandling er en times ro hvor du får mest muligt ilt til hjernen og hver en celle i din krop - du kan meditere, høre en lydbog eller lytte til musik imens.

Baby-behandling med Trykkammer

Hvis dit barn har været udsat for iltmangel under fødslen eller der er mistanke om en hjerneskade, så kan du modtage Trykkammer behandling sammen med dit barn/din baby.

Det foregår ved, at du ligger med din baby på brystet eller ved siden af dig. Gerne mens du ammer liggende eller I nupper en lur.

Ligesom hvis man skal ud og flyve, så kræver det, at du hjælper dit barn med at udligne trykket i ørene. Det er dog kun de første og de sidste 5 minutter. Resten af tiden kan I slappe af. Det er dog ikke muligt at sidde eller stå op i kammeret.

Børne-behandling med Trykkammer

Børn må gerne modtage behandling i Trykkammeret og der er rigtig gode erfaringer med denne behandling bl.a. til autistiske børn.

Kammeret vi har egner sig dog ikke til, at en voksen og et større barn ligger der samtidig. Barnet skal derfor selv kunne ligge i kammeret i ca. 1 time. Men du kan sidde ved siden af og have kontakt gennem vinduet.

Det vil altid være muligt, at afslutte behandlingen før tid hvis nødvendigt. Det tager ca. 5 minutter, at lukke trykket ud igen, så kammeret kan åbnes.

Voksen behandling med Trykkammer

En Trykkammerbehandling er utrolig afslappende og behagelig, når man først lige ser udover det faktum, at man skal ligge i et "rør", som for nogle kan virke angstprovokerende. Der er dog langt mere plads end man skulle tro.

De første og sidste 5 minutter skal du udligne trykket, lidt ligesom når du skal ud og flyve. Resten af tiden kan du slappe af med musik eller en god lydbog i ørene (medbring selv hovedtelefoner og musik eller lignende på telefonen). Du kan også meditere eller tage en lur.

Behandlingen tager ca. 1 time og de fleste falder i søvn.

Du ligger fuldt påklædt og eventuelt med et tæppe over. Du er også velkommen til at medbringe din hovedpude.

Tænker du også Trykkammer behandling hvad er det?

Mange spørg hvad Trykkammer behandling er for noget og hvordan foregår sådan en behandling. Jeg har derfor lavet en lille spontan video - et lille kig ind i Trykkammeret, der hjælper med at ilte blodet som fx er super godt til heling efter en hjernerystelse.

Beklager belysningen og summen du kan høre er fra maskinen der skaber trykket og sender luft og ilt gennem kammeret.

Hvor mange Trykkammer behandlinger skal man have?

En "enkelt" behandling

Hvis du ønsker, at give din krop et boost i forbindelse med anden behandling, så kan du købe en enkelt behandling af gangen.

Behandlingen virker anti-inflammatorisk og hjælper dig til at heale/hele hurtigere. At blodet iltes ekstra er godt for både hud, hjerne og cellerne i hele kroppen. Men ved større skader anbefales et forløb bestående af flere behandlinger (se klippekort).

Bemærk: Hvis du ikke allerede er i behandling, så kræver dette en "indledende behandling" med gennemgang af helbredsoplysninger og prøvebehandling i kammeret. Se mere under priser.

10 behandlinger (klippekort)

Har du fået hjernerystelse eller en piskesmælds skade, så anbefales det, at få ro på nervesystemet og så hurtigt som muligt, at få mest muligt ilt til området. Her vil en kombination af Kranio-Sakral Terapi og Trykkammer behandling ofte være at foretrække.

Før og efter en operation vil et forløb med Trykkammer behandlinger ligeledes kunne hjælpe din krop til hurtigere heling.

Ved behandling umiddelbart efter et uheld eller i forbindelse med kranio-sakral terapi og andre anti-inflammatoriske tiltag, anbefales i første omgang 10 behandlinger.

Bemærk: Før et behandlingsforløb kan igangsættes bookes en "indledende behandling" med gennemgang af helbredsoplysninger og prøvebehandling i kammeret.

40 behandlinger

Ved længerevarende problemstillinger såsom fx kronisk inflammation og skader efter hjernerystelse og piskesmæld anbefales 40 behandlinger.

Når kroppen udsættes for det blide tryk, er det muligt, at danne nye blodkar og sende ilt ud til områder i hjernen og kroppen som ellers er beskadiget.

Bemærk: Før et behandlingsforløb kan igangsættes bookes en "indledende behandling" med gennemgang af helbredsoplysninger og prøvebehandling i kammeret.