Skip to content

En Trykkammer behandling er en times ro hvor du får mest muligt ilt til hjernen og hver en celle i din krop

Sådan foregår en behandling med Trykkammer (Hyperbaric Oxygen / HBOT)

Baby-behandling med Trykkammer

Hvis dit barn har været udsat for iltmangel under fødslen eller der er mistanke om en hjerneskade, så kan du modtage Trykkammer behandling sammen med dit barn/din baby.

Det foregår ved, at du ligger med din baby på brystet eller ved siden af dig. Gerne mens du ammer liggende eller I nupper en lur.

Ligesom hvis man skal ud og flyve, så kræver det, at du hjælper dit barn med at udligne trykket i ørene. Det er dog kun de første og de sidste 5 minutter. Resten af tiden kan I slappe af. Det er dog ikke muligt at sidde eller stå op i kammeret.

Børne-behandling med Trykkammer

Børn må gerne modtage behandling i Trykkammeret og der er rigtig gode erfaringer med denne behandling bl.a. til autistiske børn.

Kammeret vi har egner sig dog ikke til, at en voksen og et større barn ligger der samtidig. Barnet skal derfor selv kunne ligge i kammeret i ca. 1 time. Men du kan sidde ved siden af og have kontakt gennem vinduet.

Det vil altid være muligt, at afslutte behandlingen før tid hvis nødvendigt. Det tager ca. 5 minutter, at lukke trykket ud igen, så kammeret kan åbnes.

Voksen behandling med Trykkammer

En Trykkammerbehandling er utrolig afslappende og behagelig, når man først lige ser udover det faktum, at man skal ligge i et "rør", som for nogle kan virke angstprovokerende. Der er dog langt mere plads end man skulle tro.

De første og sidste 5 minutter skal du udligne trykket, lidt ligesom når du skal ud og flyve. Resten af tiden kan du slappe af med musik eller en god lydbog i ørene (medbring selv hovedtelefoner og musik eller lignende på telefonen). Du kan også meditere eller tage en lur.

Behandlingen tager ca. 1 time og de fleste falder i søvn.

Du ligger fuldt påklædt og eventuelt med et tæppe over. Du er også velkommen til at medbringe din hovedpude.

Tænker du også Trykkammer behandling hvad er det?

Mange spørg hvad Trykkammer behandling er for noget og hvordan foregår sådan en behandling. Jeg har derfor lavet en lille spontan video - et lille kig ind i Trykkammeret, der hjælper med at ilte blodet som fx er super godt til heling efter en hjernerystelse.

Beklager belysningen og summen du kan høre er fra maskinen der skaber trykket og sender luft og ilt gennem kammeret.

Scroll To Top