Har du fysiske smerter eller slået hovedet, fx hovedpine, ondt i lænden, nakkesmerter, kæbespændinger eller forstoppelse?

Når kroppen spænder op er det ofte tegn på, at noget i os er i "alarmberedskab".

Det kan være at du helt fysisk har fået et ordenligt slag i hovedet eller er faldet og har slået halebenet.

Det kan også være at du i overført betydning har "fået en over nakken" eller ikke føler dig god nok. Kroppen reagerer nemlig lynhurtigt på vores følelser og tanker.

Så står du i en situation, som presser dig eller gør dig usikker. Er der et gammelt mønster eller traume, der er blevet aktiveret. Eller har du slået dig og har du svært ved at komme helt ovenpå igen. Så vil jeg invitere dig til at kigge på dine smerter og spændinger og lytte - hvad prøver kroppen at fortælle dig?

Jeg har samlet lidt information på siden her som jeg håber du kan bruge. Har du spørgsmål eller er du itvivl om jeg kan hjælpe dig, så er du altid velkommen til at kontakte mig for en kort uforpligtende snak på 30285953. Du kan læse mere om behandling/terapi hér.

De varmeste hilsner

Panilla

Spændinger dybt under kraniekanten kan være årsag til forstoppelse, svimmelhed, hovedpine, problemer med øjnene m.m. - det sætter jeg lidt ord på i videoen herunder...

Jeg anbefaler..

Som du måske allerede er klar over, så tror jeg på, at det er vigtigt at kigge på helheden, hvis vi vil have en holdbar løsning og ikke bare symptom behandle eller "lukke munden på kroppen" indtil den råber lidt højere.

Hvad er det der spænder op og hvorfor spænder det op? Det er ikke ligegyldigt hvor og hvad det er. Der er ofte en god forklaring på hvorfor det sidder lige præcis der i din krop. Hvad er det i dig der får kroppen til at slå knuder? Er der noget du hænger eller holder fast i? Er der noget du er bange for? Tvivler du på dig selv? Kæmper du for at kontrollere eller holde noget nede? Og hvornår aktiveres den "røde alarmklokke" i dit nervesystem?

Vidste du...

At forstoppelse, udover kosten, kan handle om flere ting. Jeg vil fx være nysgerrig på spændinger i maven og bækkenet samt dybt under kraniet og din holdning. Derudover hjælper det ofte når vi får fat i de underliggende temaer, som kan handle om noget der er ufordøjeligt (kan også være i overført betydning) eller svært at slippe og måske en følelse af manglende flow i dit liv.

At lændesmerter og rygproblemer kan være et udtryk for en overbelastning fx pga. din holdning, overstrakte knæ og spændinger i maven, herunder psoas musklen. Men ofte oplever jeg, at smerterne kommer når der er en konflikt indeni os. Frygt, tvivl, modstand og de der skridt vi ikke får ført ud i livet. Jeg får ofte et billede af en "del af os" der trækker i buksebenet og holder os tilbage.

At hvis vi skal finde løsningen på hovedpine, så kan det være rigtig godt at gå på opdagelse i forhold til hvor på kraniet og hvor dybt smerten sidder. Fx møder jeg mange der får ondt i panden og lige bag øjnene, som kan handle om en følelse af magtesløshed. Men afhængig af hvor det gør ondt, så kan der være mange forskellige ting i spil. Ofte hænger hovedpinen også sammen med, at vi ikke får ilt nok til hjernen og der er spændinger i kæberne, nakken og de store halsmuskler der går helt ned til kravebenet.

Jeg har skrevet mere om de forskellige symptomer, hvis du kigger under menupunktet "Hvad fortæller kroppen dig?" og herunder finder du et udpluk, som måske er relevante for dig. Ønsker du at vide mere om behandling/terapi, så se mere hér.

Pil - tegnet spejlvendt - fritlagt 80x

5 øvelser til dig der har smerter i nakken eller skulderne

Har du ondt i skulder, nakke eller ud i armene? Så er her 5 små nemme øvelser der mindsker spændingerne og hjælper dig til at lindre nakkesmerter og smerter ud i armene

Ondt i nakken - 5 øvelser til skulder og nakkesmerter

7 små ansigts-øvelser til kæbesmerter eller spændinger

Hvad gør du, hvis du har ondt i kæben, skærer tænder, ikke kan bide sammen, har en kæbe der knækker, går ud af led eller oplever slid på tænderne?

Her er 7 små ansigtsøvelser til at mindske kæbesmerter og kæbespændinger

Rygsmerter og stress - den mest oversete årsag er maven

Spændinger i maven kan give oppustet mave og fordøjelsesproblemer, men vidste du, at de også kan være skyld i rygsmerter og stress?

Maven - den måske mest oversete årsag til rygsmerter og stress

Hård mave, hæmorider, mavesmerter eller prutter der lugter?

Det er en god ide at lytte til maven, men har du tænkt på at din mave dagligt fortæller dig rigtig meget om hvordan du har det indeni?

Hård mave, mavesmerter, hæmorider, oppustet mave, prutter der lugter?

Stivhed i kroppen kan være tegn på flere ting

Jeg kan ikke garantere at du undgår demens, men hvis du ønsker at forebygge, så læg mærke til om du svinger med armene når du går...

Stivhed i kroppen når du går kan være tegn på flere ting

Kan man rette et skævt bid uden bøjle og operation?

Annelise brækkede kæben og ryggen i et cykelstyrt og troede, at hun udover et par nye tænder også skulle ha' endnu en kæbeoperation, kæben rettede dog sig selv ved hjælp af Kranio-Sakral Terapi...

Kan man rette et skævt bid uden bøjle og operation?

Hovedpine/migræne - 9 mulige årsager til at du har ondt i hovedet

Ville du ønske der var et naturligt alternativ til hovedpine-/ migrænepillerne eller at du kunne finde årsagen til, at din hovedpine eller migræne kommer igen og igen?

Hovedpine / migræne - 9 mulige årsager til at du har ondt i hovedet

Vildste du at du på bare 2 minutter kan minimere stress i kroppen?

Falder du sammen i ryggen og nakken, svajer du meget i lænden eller har du overstrakte knæ, så er din holdning måske den lettelse vej til mindre stress

Vidste du at du på bare 2 minutter kan minimere stress i kroppen?

Bliver du svimmel eller har du problemer med balancen?

Hvis du kender den der følelse af at "det sejler" som når du går på et skib der gynger eller at det er svært at holde balancen, så er denne til dig...

Bliver du svimmel eller har du problemer med balancen når du går?