Ondt i nakken – 5 øvelser til skulder og nakkesmerter

Har du ondt i skulder, nakke eller ud i armene? Så er her 5 små nemme øvelser der mindsker spændingerne og hjælper dig af med smerterne

Jeg ved ikke med dig.

Men at ha' ondt i nakken og skulderne, kan drive mig til vanvid.

Især hvis man ikke kan løfte armen over hovedet uden, at det gør ondt.

Eller det giver hovedpine, uro og smerter helt ud i hænderne eller gør en svimmel. Det kan i den grad dræne en for energi og være virkelig smertefuldt.

Derfor er det super godt, at løsne skulder og nakke med jævne mellemrum, så det ikke når at blive så slemt.

Jeg har samlet 5 små blide øvelser i videoen her nedenfor.

Det kan være en fordel, at lave øvelserne morgen og aften, hvis du oplever spændinger og ellers bare en gang imellem, for at holde det ved lige.

Jeg oplever også, at spændinger omkring hele brystkassen, herunder skulder og nakke, kan øge tendensen til svedlugt under armene og forværre mormorarmene, fordi affaldsstofferne ophober sig.

Så hvorfor ikke gøre hvad vi kan for at mindske eller forhindre dem. Om ikke andet, så i hvert fald når vi oplever, at spændingerne er ved at tage til.

Jeg har selv døjet rigtig meget med spændinger, nakkesmerter og ondt ud i mine skuldre og håndled. Ikke mindst i årene efter jeg fik piskesmæld, hvor jeg flere gange også fik en frossen skulder.

I dag er det heldigvis kun hvis jeg sidder mange timer foran computeren eller overbelaster mine skuldre, så de "trækker lidt ud af skålen". Så jeg kender desværre alt for godt til disse smerter og det gør afsindig ondt, men jeg ved efterhånden også hvad der skal til for, at det hurtigt letter igen.

Jeg ser også tit forskellige problematikker, der hænger sammen med blandt andet spændinger i skulderne og affaldsstoffer der ophober sig, selvom smerterne er andre steder i kroppen. Men det kræver en gennemgang af hele kroppen for at se sammenhængen.

Noget af det du selv kan gøre er, at være opmærksom fx på øget svedlugt, stivhed, hovedpine og naturligvis hvis du har ondt i nakken eller skulderne.

Der findes naturligvis mange øvelser, men her er 5 af de nemme og effektive øvelser, som jeg vil anbefale dig at lave hvis du har nakkesmerter eller ondt ud i skulder og arme.

Bonus-tip: Rul et tæppe sammen og læg det under brystkassen, så du åbner brystet op. En god måde, at afslutte øvelserne på.

Åbne brystet op - øvelse - mybodyandmind

Kæbe spændinger?

Det er en rigtig god ide, at løsne ansigtet og de spændte kæber med jævne mellemrum - spændinger kan være årsag til mange andre problemer.

Ondt i kæben - 7 små ansigtsøvelser til at mindske kæbesmerter

Tjek din holdning

Vidste du, at du ved at ændre din kropsholdning kan minimere mængden af stresshormon i kroppen?

Tjek om din kropsholdning gør dig stresset

Skal vi strække ud?

Der er flere gode grunde til, at jeg mener det er vigtigere, at kigge på HVORDAN vi strækker ud. End om vi skal strække ud eller ej.

Udstrækning eller ej?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.