Vidste du at du på bare 2 minutter kan minimere stress i kroppen?

Falder du sammen i ryggen og nakken, svajer du meget i lænden eller har du overstrakte knæ, så er din holdning måske den lettelse vej til mindre stress

Undersøgelser har vist.

At din kropsholdning.

Bestemmer mængden af stresshormon i kroppen.

At en ret ryg og "åben" holdning i bare 2 minutter, øger mængden af testosteron i kroppen med 20% og giver følelsen af overskud og selvtillid.

Desuden sænker det indholdet af stresshormonet kortisol med 25% og minimerer dermed kroppens "alarmberedskab".

Med andre ord hvis du har tendens til at falde sammen i ryggen og nakken når du fx sidder ved din pc eller med telefonen, kan du altså minimere mængden af stress i kroppen ved at ændre din holdning i bare 2 minutter.

Se øvelser og konkrete tips til din holdning længere nede på siden her.

Du kan også læse mere om undersøgelsen her (på engelsk).

Når det er sagt.

Så er der ofte en god grund til at vi falder sammen, sidder og hænger på stolen eller spænder op i nakken.

Hvis vi kigger på helheden i stedet for kun at kigge på den fysiske del, så er det ofte MEGET nemmere at bevare den gode holdning.

Det at vi falder sammen kan nemlig også være kroppens måde at fortælle os, at der er noget vi har svært ved at stå i.

Lad mig dele et par tanker med dig i videoen herunder og hvorfor jeg tror på, at det også er vigtigt at kigge på følelserne, hvis du har tendens til at falde sammen i ryggen og nakken.

Hvis du ønsker en mindre stresset krop, så er her 3 tips til din holdning og hvad jeg selv har fokus på når kroppen "falder sammen"...

1. Jeg vil starte med at mærke efter hvad kroppen prøver at fortælle og se om jeg kan finde årsagerne til at jeg falder sammen.

Har du fx spændinger i maven, der gør det svært rette dig op?

Overstrækker du dine knæ når du står?

Har du en begyndende "tantepukkel" af spændinger i nakken eller falder du sammen i nakken?

Har du spændinger i kæben, halsen eller brystkassen eller er der måske noget med synet eller øjnene?

Har du en følelse af at du ikke kan bære dig selv eller bliver du let træt i ryggen?

Gemmer der sig en følelse af at skulle beskytte dit hjerte eller nogen der står dig nær eller at der ikke er plads til dig?

Når du kan mærke hvad kroppen prøver at fortælle dig, kan du lettere rette dig op og åbne brystet, uden at skulle ikke tvinge kroppen. Derfor vil jeg også altid kigge på helheden i forbindelse med en behandling og få kroppen til at hjælpe os med at finde ind til årsager og sammenhænge.

2. Jeg vil hjælpe kroppen og nervesystemet til at heale det der ligger bag, så jeg bedre kan stå i mig selv.

Jeg oplever at der ofte er flere ting i spil, når kroppen slår knuder eller ikke kan bære sig selv.

Har du spændinger, skævheder og blokeringer, der gør det svært at rette dig op eller gør det "nemmere" for kroppen at falde sammen, så kan det være rigtig godt at hjælpe kroppen til at "slippe" dem.

Er der følelser, tanker eller overbevisninger om at du fx ikke er god nok. Eller har du en træt og udmattet krop der bare ikke orker at knokle og kæmpe mere, så er det også rigtig godt at få hjælp til at få ro på nervesystemet og afbalancere blandt andet nyrerne.

3. Sidst men ikke mindst vil jeg have lidt ekstra fokus på min holdning og de små ting i hverdagen som styrker holdningen, så kroppen bærer sig selv.

Når jeg arbejder med holdningen har jeg fokus på hele kroppen og ikke mindst hvordan vi bærer os selv. Om vi står i vores center. Om der er balance, også mellem højre og venstre side. Om benene er lige lange, overstrakte osv.

Når du først mærker forskellen og står afslappet i dit center igen og igen, så vil du også nemmere kunne mærke når du er "ude af dit center". Når kroppen prøver at fortælle dig noget. Når det måske er tid til lige at stoppe op og mærke efter.

Se evt. også: Ved du om dine ben er lige lange? Eller øvelsen til bedre søvn hér - som også hjælper ryggen og maven til at slappe af.

Ønsker du at hjælpe kroppen til mindre stress og en bedre holdning - og finde årsager og sammenhænge, så går jeg gerne på opdagelse sammen med dig og tjekker din krop igennem samt hjælper dig til at finde "balancen" igen.

Du er velkommen til at booke en tid ved at ringe/sms' til 30285953. Som udgangspunkt vil jeg anbefale Kranio-Sakral Terapi, men ring hvis du har spørgsmål til om jeg kan hjælpe dig.

Du finder alle tilbud og priser hér.

Åben kropsholdning - Mybodyandmind 1056x350

Øvelse - sådan minimerer du stress i kroppen på bare 2 minutter og træner din ryg og din holdning

Her er en lille øvelse til dig der vil have en pænere holdning og minimere både smerter i ryg og nakke samt stress i kroppen.

Øvelsen er fx også god at bruge hvis du skal ind til et møde eller en samtale, holde en tale, står og venter eller bare trænger til et løft i energien midt på dagen. Du ved istedet for en "facebook-pause"...

  1. Stå oprejst med ret ryg og gør nakken lang.

  2. Bøj let i knæene og mærk efter om du står på hele foden og begge fødder.

  3. Find dit balancepunkt eller midtpunkt, der hvor kroppen bærer sig selv. (Tip evt. lidt frem og tilbage og mærk hvad der sker i fødder, ryg, mave og nakke indtil du finder midtpunktet).

  4. Åben brystet og armene mens du trækker vejret først helt ned i maven og så op i brystet (hold det et øjeblik før du puster ud)*.

  5. Smil gerne til dig selv. Det hjælper.

  6. Stå derefter et øjeblik og vip i knæene (som en "hoptimist" eller fjeder der giver efter op gennem kroppen).

  7. Slap af i baller, mave og ryg og forestil dig at du hænger i en fin engletråd, så du ikke falder sammen mens du vipper op og ned.

  8. Gentag øvelsen nogle gange til du mærker kroppen slapper af - måske du også kan mærke at du får fornyet ilt til hjernen.

* Har du svært ved at få luften helt ned i maven, kan det skyldes spændinger i brystkassen og mellemgulvet. Prøv at trække vejret ind og "udvide" brystkassen inde fra 2-3 gange med din indre muskelkraft. Nogle gange er det nok til at det slipper. Hvis ikke kan det være en god ide at få det løsnet op, så det igen kan flyde frit.

Stress og ondt i ryggen?

Spændinger i maven kan give oppustet mave og fordøjelsesproblemer, men vidste du at det også kan være årsag til stress og rygsmerter?

Rygsmerter og stress - en af de mest oversete årsager er maven

Ved du om dine ben er lige lange?

Ondt i ryggen, smerter i det ene knæ eller hoftesmerter kan skyldes, at dit bækken trækker skævt og du har uens benlængde

Hoftesmerter, ondt i knæet, skæv ryg - ved du om dine ben er lige lange?

Ondt i kæben?

Hvad gør du, hvis du har ondt i kæben, skærer tænder, ikke kan bide sammen, har en kæbe der knækker, går ud af led eller oplever slid på tænderne?

Ondt i kæben - 7 små ansigtsøvelser til kæbespændinger

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.