Har du hovedpine eller migræne?

Frit forbrug af panodil?

Er du en af dem der sætter pris på frit forbrug af panodil på din arbejdsplads? Eller tager du hårdere midler i brug til at klare hovedpine og migræne?

Det er ikke kun spændingshovedpine der kan skyldes

spændinger i kraniet og nakken eller ubalancer i dit system.

Det kan migræne og andre smerter i hovedet også.

Kender du årsagen til din hovedpine eller migræne?

Måske kender du alt til, at dagen er ødelagt, hvis først smerten får lov at tage styringen?

Og måske snupper du ofte en hovedpine eller risiko for migræne i opløbet?

Jeg hjælper rigtig mange med, at slippe for pillerne - og hovedpinen - ved at finde årsagen til, at den opstår.

 

Måske er forklaringen på din hovedpine en af følgende...

 

Bider du ofte tænderne sammen, selvom du ikke skal tygge i noget?

Kæbespændinger eller et skævt bid kan gøre, at du skærer tænder men også, at du går og tygger hårdt sammen selv når du burde slappe af - og det kan give hovedpine.

 

Sidder du og hænger lidt i nakken, når du sidder foran din computer?

En forkert kropsholdning kan give spændinger op i kraniet, ikke mindst fordi hovedet faktisk er temmelig tungt og nakken dermed syrer til. Går du det for meget/længe vil du også danne en "tante-pukkel".

 

Har du på et tidspunkt slået lænden eller halebenet?

En skade hér kan nemt have sat sig som spændinger  i kraniet fordi halebenet "spejler" den lille knogle som sidder over ganen, inde midt i kraniet/hovedet.

 

Sidder du ofte med benene over kors?

Ups ja, den kan mange af os vist skrive under på. Et drej i hoften kan være årsagen til en skævhed inde i kraniet. Personligt kan jeg mærke, at mine kindben forskubbes, når mit bækken drejer sig.

 

Spænder du i øjnene eller har “bekymringsrynkerne” sat sig fast?

Spændinger omkring og bag øjnene er en af de ting jeg ofte ser i forbindelse med hovedpine og migræne. Måske skyldes det, at du går og kniber øjnene sammen eller "udspiler dem" eller måske skyldes det en spænding inde midt i kraniet hvor øjets muskler hæfter.

 

Har du slået hovedet engang eller flere?

Piskesmæld, hjernerystelse eller et "uskyldigt" gok i nøden" hvor du slog hovedet op i en skabslåge el.lign. kan nemt have sat sig som spændinger i kraniet og være endt som mere kroniske smerter. Men selv gamle spændinger er det ofte muligt at løsne op for.

 

Eller kunne det tænkes, at du ikke får ilt nok til hjernen?

Blokeringer i brystkassen eller en forkert vejrtrækning kan halvere din ilt og næring til hjernen ligesom spændinger kan formindske væskeflowet i kraniet. Ved du om du trækker vejret korrekt?

 

Dette er blot nogle af de ting der kan være årsagen eller medvirkende til, at din hovedpine og måske migræneanfald opstår samt kommer igen og igen.

Er du itvivl om årsagen til din hovedpine eller ønsker du at slippe af med dine problemer, så er du meget velkommen til at kontakte mig på 30285953.

spændingshovedpine - skruetvinge om hovedet - Mybodyandmind 1500x

Har du fået diagnosen ”spændingshovedpine” fra din læge?

Er der tale om spændingshovedpine, er det nogle gange tydeligt at se eller mærke, hvor spændingen kommer fra. Der kan dog også sagtens være tale om spændinger på et dybere plan. I disse tilfælde betegnes hovedpinen ikke nødvendigvis som "spændingshovedpine" men måske som uforklarlige årsager.

Jeg vil derfor anbefale, at få tjekket kroppen og hovedet igennem uanset om der er tale om tydelige spændinger eller ej. 

Jeg kan naturligvis ikke love dig, at dit problem skyldes spændinger og ubalancer i dit system eller at du kan slippe helt af med dine problemer. Men mange oplever, at deres hovedpine og migræne anfald enten aftager eller forsvinder - og rigtig mange kan undgå de store mængder piller efter et behandlingsforløb.

 

 

Lad os fjerne årsagen ikke symptomerne

Jeg ved godt, at når det gør ondt, så ønsker vi først og fremmest at smerten skal gå væk.

Men blot at “fjerne” symptomerne er en tendens som jeg gerne så ændre sig, da det er lidt som at tisse i bukserne på en kold efterårsdag.

Det fjerner ikke problemet, kun tegnet på, at der er noget galt.

Lad os i stedet finde ud af hvad der starter hovedpinen eller de spændinger som giver hovedpine - og den vej rundt kunne undgå dem...

Måske ligger der en helt naturlig forklaring på dine smerter. Og dermed en naturlig løsning.

3 træer - får hjernen ilt nok - Mybodyandmind 1500x

Her finder du yderligere info om hovedpine og migræne:

Videnskab.dk skriver om årsagerne til hovedpine.

Hovedpineforeningen skriver således om spændingshovedpine:

Ca. 80% af alle danskere lider af spændingshovedpine!

Spændingshovedpine er en af de almindeligste former for hovedpine. Muskelspændinger i kæbe, tindinger, pande og nakke er nok den væsenligste årsag, men stress, overanstrengelser og psykiske spændinger er også af stor betydning. Spænding af musklerne i ansigt og nakke er ofte et resultat af følelsesmæssig og/eller fysisk stress. Smerten ved spændingshovedpine er som regel dump og vedholdende. Den beskrives ofte som pressende smerte rundt om hovedet, “et stramt bånd” og forværres som regel ikke af fysisk aktivitet. Der opleves sjældent kvalme i modsætning af migræne. (læs mere her)

Ifølge Glostrup Hospitals Hovepine Håndbog deles hovedpine og migræne op i følgende kategorier:

Migræne – for det meste episodisk, opstår hos 12-16% af den almindelige befolkning, for kvinder hyppigere end for mænd i forholdet 3:1.

Spændingshovedpine – for det meste episodisk, berører >80% af befolkningen fra tid til anden; i mindst 10% af tilfældene vender den hyppigt tilbage, og hos 2-3% af voksne og 0,5% af børn er den kronisk, optræder næsten hver dag.

Klyngehovedpinge – intense og hyppigt tilbagevendende, men kortvarige hovedpineanfald, berører op til 3 ud af 1000 mænd og op til 1 ud af 2000 kvinder.

Medicinoverforbrugshovedpine – et kronisk dagligt hovedpinesyndrom, der optræder hos op til 3% af voksne, 5 kvinder for hver mand, og 1% af børn og unge; dette er en sekundær hovedpine, men den optræder kun som en komplikation af en allerede eksisterende hovedpinesygdom, sædvanligvis migræne eller spændingshovedpine.

En patient kan have mere end én af disse sygdomme samtidig.

Problemer med øjnene?

Mange problemer omkring øjnene skyldes også spændinger. Våde, tørre, irriterede, trætte og spændte øjne..

Problemer med øjnene?

3 tips til piskesmæld og nakkeskader

Er du kørt galt, faldet af hesten eller på anden måde har slået nakken, så er her 3 gode råd...

Piskesmæld og nakkeskader

Hjernerystelse kan blive kronisk

Er din hovedpine eller migræne begyndt efter en eventuel hjernerystelse?

Hjernerystelse kan blive kronisk

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.