Stivhed i kroppen når du går kan være tegn på flere ting

Jeg kan ikke garantere, at du undgår demens, men hvis du også ønsker at forebygge, så læg mærke til om du svinger med armene når du går

Noget kunne tyde på.

At vores armsving.

Eller mangel på samme.

Kan være kroppens måde at sige - hey, her er en lille advarseslslampe der lyser. 

Jeg har ladet mig fortælle, at stivhed i kroppen når vi går, kan være et af de allerførste tegn på at hjernen "degenererer".

Et symmetrisk, godt og naturligt sving med armene er samtidig også et godt tegn på, at kroppen ikke er sat til af spændinger i skulder og nakke.

Med andre ord.

Bliver vi stive i overkroppen er der minimum 2 gode grunde til at være opmærksom.

 1. Er det et tegn fra hjernen og er der andre begyndende tegn på at hjernen måske mangler ilt og næring?
 2. Er der spændinger i skulder, brystkasse eller nakke?

Og i min optik kan de to ting meget vel hænge sammen. For når der ikke er spændinger og blokeringer i brystkassen, halsen, nakken eller skulderne, bevæger vi os automatisk mere frit og trækker vejret dybere. Flowet til og fra hjernen og iltning af blodet vil derfor helt naturligt også være bedre.

Jeg er med andre ord sikker på, at din hjerne og krop vil takke dig, hvis du svinger med armene når du går - og hvis det er svært eller føles unaturligt, så tag endelig fat i mig, så hjælper jeg gerne hvor jeg kan.

For selvom der ikke er nogen garanti for, at vi kan undgå demens, så tænker jeg altid at det er værd at forebygge og lytte når kroppen fortæller os, at der mangler "flow".

Her er 3 ting jeg selv er opmærksom på i håbet om, at styrke hjernen og kroppen - og forhåbentlig undgå demens...

1. At svinge med armene når jeg går tur

Bevægelse er sundt og godt og sender mere ilt til hjernen. Når jeg går er jeg opmærksom på om der er spændinger, blokeringer eller tegn på at min krop ikke bevæger sig helt frit.

Hvis du har en tendens til at fryse og gå med hænderne i lommen, så tag handsker på og gå en god tur hvor du rigtig svinger med armene. Det er en god krydsbevægelse, som også aktiverer hjernen.

Hvis du har en hund der trækker i snoren, så sørg for at skifte hundesnoren fra hånd til hånd, så det ikke hele tiden er den ene arm der trækkes fremad eller bind hunden til livet, så du har armene fri.

Hvis du går hånd i hånd med én, så giv gerne vedkommende et ekstra sving eller del gerne denne side, hvis du kender en, der går lidt som en stiv pind. Måske har vedkommende brug for, at få aktiveret hjernen. Vi ved jo, at når hjernen degenererer, så øges risikoen for parkinson og demens.

Jeg har lige lånt et billede på pinterest, som viser hvordan det er godt at gå. Dog behøver det ikke, at være helt så stort et sving. Men når dit venstre ben er fremme, så skal din højre arm være fremme. Og samtidig skal venstre arm være bag din krop sammen med dit højre ben.

Pinterest - lånt billede af armsving

2. Spænder jeg op i brystkassen, nakken eller kraniet, så gælder det om at få det løsnet, så der igen er flow

Spændinger og stivhed kan både gøre det svært at svinge naturligt med armene og trække vejret dybt, men også mindske flowet til og fra hjernen og dermed betyde at vi ikke ilter blodet optimalt.

Det kan derfor også være en rigtig god ide, at lave yoga eller andre blide øvelser samt være opmærksom på at få løsnet de spændinger der blokerer flowet til og fra hjernen.

Har du problemer med vejrtrækningen eller er der tegn på spændinger og måske manglende ilt til hjernen, såsom at du ikke husker så godt, glemmer hvad du gik efter, talevanskeligheder, hovedpine, humørsvingninger osv., så vil jeg anbefale en kombination af Kranio-Sakral Terapi og Trykkammer behandling. Her får kroppen hjælp til at slappe af og det blide tryk sørger for ekstra ilt til hjernen.

Du kan læse mere om Trykkammer behandling eller hvornår og hvorfor der kan være brug for ekstra ilt hér.

 

3. Jeg tager kosttilskud og er opmærksom på kost og tegn på inflammation i kroppen

Stive, ømme og måske hævede led kan være tegn på en mere eller mindre kronisk inflammation i kroppen. Noget flere eksperter peger på som mulig årsag til mange sygdomme, herunder demens.

Jeg tænker derfor at det er en super god ide, at være opmærksom på kroppens indre balance. Som jeg fortæller i videoen ovenfor, så mærker jeg fx en tydelig forskel når min krop er i balance blandt andet ses det ved at jeg ikke længere går som en gammel kone når jeg står ud af sengen - og tro mig, det gjorde jeg før jeg blev opmærksom på fedtstoffer og hvordan en ubalance kan påvirke cellemembranerne så de bliver stive.

Desuden oplever mange at Trykkammer behandling virker positivt ved kronisk inflammation i kroppen. Og som du måske ved så tror jeg jo også på, at vores tanker og overbevisninger spiller en stor rolle. Inflammation og hævede led kan fx også være et udtryk for, at vi føler os ude af vores rette element.

Har du spørgsmål så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder eller sende en besked til 30285953.

Ønsker du at booke en tid til behandling, så ring/sms gerne til 30285953.

Tung, træt og uoplagt?

Du ved sikkert godt at hjernen har brug for ilt, men når kroppen er stresset glemmer vi nogle gange den gode vejrtrækning der øger mængden af ilt til hjernen...

Tung i hovedet, træt og uoplagt - får du ilt nok til hjernen?

Lars havde mistet overskuddet

Lars havde prøvet meget, både medicin og alternativ behandling, men sov dårligt, havde ingen energi, ondt i hele kroppen og hovedpine næsten hver dag indtil han fik ekstra ilt til hjernen.

Trykkamer og KST gav Lars overskud til både golf og græsplænen

Stress og smerter ryg og nakke?

Vidste du at stress kan skyldes at du falder sammen i ryggen og nakken, svajer meget i lænden eller har overstrakte knæ? Men der er ofte en god grund til at vi falder sammen...

 

Vil du minimere stress og smerter i ryg og nakke?

4 Comments

 1. Roxanne Thrane den august 25, 2018 kl. 10:04 pm

  Hej.
  Har en ældre mor på godt firs år, som der har røget det meste af sit liv, men som faldt om for ikke så længe siden, på grund af ilt mangel.
  Kan hun have taget skade i den tid hun var uden ilt?
  For jeg har fornyligt oplevet at min ældre mor blive voldelig og give mig en lussing.
  Og jeg kan ikke lade være med at tænke på om det har noget at gøre med at hun lå uden ilt i nogle få minutter.
  Hendes hukommelse og væremåde over for mig er også ændret.
  Hun blev diagnoseret med kol for ca fem år siden.
  Jeg vil gerne vide om hendes måde at være på nu kan være ændret på grund af ilt mangelen.
  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh Roxanne Thrane

  • Lene Kamilla Hansen den september 4, 2018 kl. 7:10 pm

   Kære Roxanne

   Tak for dit spørgsmål.

   Din mors ændrede opførsel kan både skyldes faldet og iltmangel. Måske der er tale om en form for demens. Hun kan have slået hovedet men noget kunne tyde på, at frontallappen er blevet påvirket, hvilket sagtens kan skyldes iltmangel og påvirke hendes opførsel. Jeg vil klart opfordre til, at I kontakter lægen så hun kan blive undersøgt nærmere, hvis der ikke allerede er igangsat en undersøgelse. Rigtig god bedring til hende.
   De varmeste hilsner
   Lene Kamilla Hansen

 2. Kirsten Schmidt den marts 4, 2019 kl. 5:10 pm

  Jeg har fået konstateret. [mangler ilt til hjernen], er i B12 behandling, men har på det sidste følt , jeg fryser uanset meget tøj på kroppen, ret ubehageligt, er det en følge efter minus ilt,eller andet? Med venlig hilsen Kirsten Schmidt kirsten

  • Lene Kamilla Hansen den marts 7, 2019 kl. 9:44 pm

   Hej Kirsten og tak for dit spørgsmål

   Du skriver, at du har fået konstateret manglende ilt til hjernen, hvis jeg forstår dig korrekt? Hvem har konstateret dette og hvilke andre symptomer oplever du, udover at du fryser? Jeg kan ikke sige med sikkerhed om det er årsagen til, at du fryser. Men jeg oplever, at der fx ofte er en sammenhæng mellem kolde hænder og fødder og det, at vi ikke trækker vejret dybt. Som om vi bogstavelig talt trækker os “tilbage” hvis vi fx ikke føler, at vi kan være i verden eller vores omgivelser eller af anden grund bliver stive i brystkassen. Du er meget velkommen til at kontakte mig på 30285953, så vi kan snakke nærmere og se om jeg måske kan hjælpe dig videre. De bedste hilsner Lene Kamilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.