Bliver du svimmel eller har du problemer med balancen når du går?

Hvis du kender den der følelse af at "det sejler" som når du går på et skib der gynger eller at det er svært at holde balancen, så er denne til dig...

Flere har spurgt til svimmelhed.

Balanceproblemer.

Og ikke mindst hvad man kan gøre for at få en bedre balance og føle sig mindre svimmel. For er der noget der ikke er rart, så er det da følelsen af ikke at kunne holde balancen, være ved at falde eller at det hele sejler.

Kan huske engang for mange år siden hvor jeg rejste mig fra bordet i restauranten og på vej tilbage til konferencelokalet, havde jeg det som om jeg gik ombord på færgen til Bornholm i uvejr. Det hele gyngede og jeg måtte støtte mig til væggene for ikke at falde.

Nu kunne man måske fristes til at tænke om jeg havde fået for meget alkohol eller for lidt vand at drikke. Men det var ikke tilfældet.

Derimod gav spændingerne fra mit piskesmæld mig daglige smerter og til tider andre udfordringer. Det var nemlig på det tidspunkt ikke rigtig lykkedes mig at finde årsagen til, at det hele spændte op igen og igen.

Og spændinger er ofte en af de ting der er i spil, når balancen pludselig går af fløjten og det føles som om det hele sejler.

Har du spændinger dybt under kraniekanten, midt mellem ørerne, i halsen og nakken kan det give svimmelhed

Ja faktisk hele vejen ned gennem kroppen.

For spændinger kan få kroppen til at trække skævt og gøre det svært at finde balancepunktet. Derfor kigger vi på helheden.

Men ved denne "sejlende" svimmelhed er der ofte tale om spændinger der trækker op i nakken og kraniet og "lukker lidt for forbindelsen".

Jeg oplever at mange har fået løsnet nakken fx ved kiropraktoren og derfor ikke forstå, at det kan være årsagen til at de fortsat bliver svimmel.

Men en ting er de "store spændinger" og låste nakkehvirvler, noget andet er de små dybe spændinger der trækker op under kraniet og lillehjernen. Det er ofte dem der er årsagen og det er her jeg oplever at den blide Kranio-Sakral Terapi kan noget andet. For kroppen lukker os sjældent helt derind medmindre den føler sig tryg og nervesystemet dermed tør "give slip".

Lillehjernen spiller desuden også en rolle i koordinering af balancen.

Føler du dig uretfærdigt behandlet, ikke god nok eller "dum i nakken" kan det også være temaer der er værd at kigge nærmere på, hvis du vil ind til årsagen til din svimmelhed.

Nogle gange kan et gammelt traume eller en uhensigtsmæssigt overbevisning bogstavelig talt spænde ben for os.

Derfor kan det være en stor hjælp at kigge på de følelsesmæssige sammenhænge.

Det kan også nogle gange føles som om kroppen i virkeligheden blot forsøger at få os til at stoppe op og mærke efter. Hvis du er "på afveje" og fortsætter i fuld fart uden at opdage det, kan det jo være ret smart at gøre dig rundtosset, svimmel og konfus, så du lige stopper op et øjeblik og mærker efter.

Har du svært ved at holde balancen med lukkede øjne eller hvis du ikke kan se, kan det også være årsagen til at du bliver svimmel eller føler du mister balancen.

Meget ofte oplever jeg at problemer med balancen først opstår hvis det er svært at se eller når hjernen har været på "overarbejde" lidt for længe.

Måske har du tidligere hørt denne video fra 2018, hvor jeg fortæller om en kvinde der ikke vidste, at hun havde en indre ubalance og brugte øjnene til at holde balancen med.

Hendes hjerne var derfor på overarbejde når hun gik og i forbindelse med en vandreferie, hvor mange kilometer gåture blev for stor en opgave for hjernen, mistede hun balancen og komme svimmel hjem fra ferie.

At man pludselig kan blive svimmel af at gå, fortæller jeg mere om i videoen herunder fra 2018...

Årsagen til svimmelhed og balanceproblemer kan med andre ord være lidt af en "gåde" at finde, men mange oplever bedre balance og føler sig mindre svimmel når vi har kigget på ovenstående 3 ting og ofte forsvinder problemer helt

Du kan teste din balance og finde ud af hvorvidt du bruger øjnene "lidt for meget" - se mere og find balancetesten hér.

Der kan naturligvis også være tale om øresten, manglende ilt til hjernen, lavt blodtryk osv. Er du i tvivl så kontakt altid lægen.

Ønsker du hjælp til at kigge nærmere på hvad der kan være årsag til din svimmelhed og balanceproblemer, så er du altid velkommen til at booke en tid.

Her kan vi kigge nærmere på det jeg kalder den indre balance og finde frem til de øvelser der bedst styrker din balance, så du ikke sætter hjernen på overarbejde.

På samme måde hjælper jeg gerne, hvis din krop spænder op og der er brug for blidt at få løsnet op for spændinger i nakke, hals, kranie og ja - resten af kroppen, da alt jo hænger sammen.

Du er velkommen til at kontakte mig for en kort uforpligtende snak eller booke tid ved at ringe eller sms' til 30285953.

Test din balance på 30 sekunder og find ud af om din hjerne er på overarbejde

Nogle gange dræner vi hjernen for energi bare ved at gå en tur fordi den indre balance ikke er helt god...

Få energi og overskud tilbage - test din balance på 30 sekunder

Stivhed i kroppen kan være tegn på flere ting

Jeg kan ikke garantere at du undgår demens, men hvis du ønsker at forebygge, så læg mærke til om du svinger med armene når du går...

Stivhed i kroppen når du går kan være tegn på flere ting

Konfus, forvirret eller svært ved at tænke klart?

Kender du den der følelse af pludselig at være helt rundt på gulvet og miste evnen til at træffe en beslutning eller mærke hvad du har lyst til?

Konfus, forvirret eller svært ved at tænke klart?

2 Comments

 1. Sara den august 23, 2023 kl. 11:31 am

  Hej
  Jeg har i nogle måneder nu haft problemer med at være meget svimmel når jeg går meget på arbejdet, jeg har før haft problemer med det, og set en kiropraktor – de kunne konstatere at jeg var spændt meget op i nakken, men det var også det. Så hvad kan man gøre? Det er ekstremt hæmmende og noget der skaber meget træthed

  • Panilla (Lene Kamilla) den august 24, 2023 kl. 9:26 am

   Hej Sara

   Ja det kan være enormt hæmmende og dræne kroppen og hjernen for energi. Som jeg beskriver her og i videoen, så kan det være et udtryk for at din balance er udfordret og du eksempelvis bruger øjnene til at holde balancen med. Hvis du har lavet testen med at stå på ét ben med lukkede øjne og det er svært at holde balancen, så kan du med de rette øvelser (dem der styrker dig i stedet for at stresse kroppen yderligere), forholdsvis nemt styrke din balance. Det kræver blot at vi tester din krop og finder ud af hvad der styrker din indre balance. En sådan test kan vi både lave online eller i klinikken, så sig gerne til hvis du er interesseret.

   Hvis du spænder op i nakken vil jeg dog anbefale dig at få det løsnet også. I samme forbindelse kunne det være godt at tjekke kroppen igennem ift. skævheder og spændinger, da der kan være flere ting i spil ift. at blive svimmel. Så hvis du kommer i klinikken kan vi lave en kombi.

   Håber det gav dig lidt svar.

   Dbh Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.