Forkølelse, snot i bihulerne, propper i ørerne – hvad kan man selv gøre?

Er du også blevet forkølet, trykker det i bihulerne eller er du bare tung i hele hovedet, så er her lidt hjælp til, at få forkølelsen til at lette lidt...

Når hovedet er tungt.

Og kroppen er i fuld gang med at "bekæmpe" en god forkølelse.

Eller rense ud og "reparere".

Så kan det være en stor lettelse og hjælp at massere og løsne ansigt og kranie blidt, så du hurtigere kan rense ud og komme ovenpå igen.

I videoen her viser jeg et par øvelser som jeg også selv bruger. Du kan naturligvis også bruge øvelserne på dit barn. Husk blot at være forsigtig og blid.

Vidste du at spændinger i ansigtet, halsen og kraniet kan gøre at snot, betændelse og væske bliver stående i bihuler, kæbe og hals?

Flere oplever at de efter behandling med Kranio-Sakral Terapi døjer mindre med snot i bihulerne, trykken for ørerne og den der tunge hovedpine i forbindelse med forkølelse.

Jeg kan selvfølgelig ikke garantere at det altid er sådan.

Men det giver rigtig god mening for jeg oplever, at jo mere vi spænder i ansigtet og kraniet, jo sværere er det for betændelse fx i bihulerne eller kæben, at komme væk.

Det kan derfor være en rigtig god ide at hjælpe kroppen til at slippe disse spændinger. Især hvis du har tendens til at stoppe til i bihuler, pandehuler eller ørerne eller ofte har halsbetændelse eller har en betændelse du ikke kan komme af med.

Jeg hjalp blandt andet en der var ved at få revet en tand ud, fordi tandlægen efter flere omgange penicillin ikke kunne få betændelsen i kæben eller tandroden til at gå væk. Da vi fik løsnet kraniet, halsen, nakken og ikke mindst kæben, forsvandt tandrodsbetændelsen. Simpelthen fordi der nu var plads til at den kunne sive væk og kroppen kunne rense det sidste ud.

Får du on-and-off halsbetændelse kan det også være relevant at kigge ind bagved og prøve at finde årsagen. Hvorfor spænder du op? Hopper kroppen frem og tilbage mellem stress og regeneration?

Men helt akut til dig der er forkølet - 5 tips til at lette trykket i hovedet og næsen... lige nu.

 1. Prøv blidt at løsne kinderne eller der hvor kindbenene møder næsen. Der er ofte ømt ved forkølelse og det kan lette trykket, hvis du blidt masserer fra overlæben og op mod øjnene på hver side af næsen.
 2. Blidt trække næsen en anelse ned eller væk fra panden. Hold på panden og næsen og træk dem blidt fra hinanden.
 3. Forsigtigt trække i ørerne. Det kan løsne hinderne inde i kraniet.
 4. Med tungen massere blidt op i ganen. Måske kan du mærke nogle små "huller" ud for de bagerste tænder. Er der meget bihulebetændelse kan du måske også smage væsken der siver ud.
 5. Derudover bruger jeg selv Traumeel og On guard fra Doterra eller pebermynteolie til at smøre på halsen og under ørerne + kinderne eller lidt pebermynteolie bagerst på tungen samt hvad jeg ellers har til at styrke immunforsvaret (fx solhat).

Håber du kan bruge øvelserne og rigtig god bedring! Husk din krop er i gang med at rense ud og heale. Det er gode tegn, selvom det kan være træls når det står på.

Er du nærmest kronisk forkølet eller får du ofte ondt i hovedet, kinderne, ørerne eller halsen, så vil jeg anbefale Kranio-Sakral Terapi, så kroppen får hjælp til at slippe spændingerne. Eventuelt kombineret med Trykkammer behandling, da det hjælper healingsprocessen og ofte letter trykket i hovedet.

Har du spørgsmål så er du velkommen til at skrive en kommentar eller sende en besked til 30285953 eller på mail til Panilla@mybodyandmind.dk

Spænder du i kæben?

Her er 7 små ansigtsøvelser til at mindske kæbesmerter og kæbespændinger...

Ondt i kæben - 7 små ansigtsøvelser til at mindske kæbesmerter

Skærer du tænder eller tygger skævt?

Vidste du at kæbespændinger og skæve kranieknogler kan være årsagen til tandproblemer?

Skærer du tænder eller tygger skævt?

Ondt i øjnene?

Tics, trætte, irriterede øjne og hovedpine kan skyldes spændinger...

Ondt i øjnene og tics

2 Comments

 1. bjarne gregersen den september 4, 2023 kl. 4:18 am

  lider af kronisk bihulebetændelse er opereret 2 gange uden held også pille behandling men det kommer igen hvad gør jeg
  mvh
  bjarne gregersen

  • Panilla (Lene Kamilla) den september 11, 2023 kl. 6:35 pm

   Hej Bjarne

   Det kan meget vel være et udtryk for, at din krop er “fanget i et loop” hvor den ikke kommer rigtig ovenpå.

   Bihulebetændelse er (når du spørg mig) kroppens forsøg på at “reparere/regenerere” men hvis kroppen ikke får ro til dette, ender vi nemt i en lidt negativt spiral. Det kan derfor være en rigtig god ide, at hjælpe kroppen igennem den proces fx med Trykkammer, ved at få løsnet op for spændinger i kraniet og ved at få ro på nervesystemet.

   Jeg vil desuden anbefale dig også at kigge på hvad der ligger af dybereliggende årsager bag. Er der fx en gammel konflikt der “stinker”, så kan det være den din krop forsøger at reparere men ikke helt kan slippe.

   Dbh Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.