Alternativ til movicol og lactulose ved baby med kolik og mavesmerter

Lille Arthurs kolik og ondt i maven startede muligvis allerede under graviditeten...

Arthur var urolig og ked af det.

Havde ondt i maven.

Og var ofte forstoppet.

Lægen mente, at Arthur havde kolik og ville udskrive recept på movicol.

Men det følte mor Rikke ikke var løsningen.

Hun sagde derfor nej tak til movicol og lactulose og skrev til mig. For Rikke ville se om der var et alternativ og måske en årsag, i stedet for at give sin lille baby medicin.

Og det skulle vise sig, at være en god beslutning, for noget tyder på, at Arthurs mave netop var forstoppet på grund af den medicin, som Rikke fik under graviditeten.

Lad mig dele historien med dig - som især er interessant hvis du også fik medicin under din graviditet

Det er jo ikke noget vi som sådan tænker på. Altså at problemer med maven hos babyer også kan skyldes medicin under graviditeten.

Jeg har derfor lyst til, at fortælle dig om lille Arthur, som jeg i denne uge havde fornøjelsen af, at behandle med Kranio-Sakral Terapi for 3. gang.

Arthur havde kolik men her 2 uger efter første behandling er hans mave kommet godt igang og han har skidt nogle gode grønne bleer efter hver behandling

En grøn ble er ofte udtryk for, at kroppen renser ud.

Så da Rikke skriver, cirka et døgn efter at jeg havde behandlet Arthur første gang, at han har "afleveret" en kæmpe grøn ble, tolkede vi begge det som et godt og sundt tegn på, at Arthur var igang med at rense ud.

Så hvorfor tror jeg, at Arthurs kolik eller ondt i maven kan have sammenhæng til den medicin, som Rikke fik under graviditeten?

Det gør jeg fordi, at der især var spændinger omkring den øvre del af maven, brystkassen og ryggen samt en fornemmelse af, at Arthurs lever arbejdede på højtryk.

Det har jeg ind imellem oplevet ved nogen der selv fik medicin eller på anden måde har overbelastet leveren med stress, alkohol, angst og ja - medicin.

Så da det samme skete efter 2. behandling - altså endnu en stor mørkegrøn ble - var jeg ret overbevist om, at vi havde fat i noget af det rigtige.

Pludselig slog det mig, om Rikke havde fået medicin under graviditeten.

Rikke fortalte, at hun halvvejs i graviditeten havde fået en ret alvorlig astmatisk bronkitis. Hun havde derfor været nødt til, at tage både penicillin og binyrebarkhormon.

Nu kan det måske lyde voldsomt, at Arthurs uro og spændinger skulle stamme fra medicinen under graviditeten og jeg skal ikke konkludere noget, men det er min klare oplevelse, at der er en sammenhæng.

Så da Rikke i dag skrev, at Arthur havde "afleveret" endnu en stor grøn ble efter 3. behandling og snork sov resten af dagen, kun afbrudt af amning og lidt mor-søn-hyggetid, så fik jeg altså lyst til, at nævne denne lille historie.

For hvis du også har et barn med kolik eller ondt i maven og du måske selv har fået medicin eller der har været meget stress på under fødsel, graviditet eller den første tid, så kan det være en god ide blidt, at afbalancere, skabe ro og hjælpe kroppen til at rense ud

I min optik er movicol eller laktulose ikke den bedste løsning og slet ikke, hvis få blide behandlinger kan hjælpe maven til at fungere.

For det handler vel om, at hjælpe dit barns tarmsystem til at kunne selv. At blive stærkt og kunne klare mange andre madvarer senere i livet. Og i dette tilfælde havde movicol måske blot været ekstra medicin, som Arthurs lille lever OGSÅ skulle kæmpe med.

Så i stedet for, at stresse kroppen yderligere, fik Arthur hjælp til, at finde ro og sætte gang i fordøjelsen og udrensningen, helt naturligt med den blide Kranio-Sakral Terapi.

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om jeg måske kan hjælpe dig eller dit barn, så er du altid velkommen til, at kontakte mig for en uforpligtende snak på 30285953.

Uro og utrøstelig baby -Spændinger stresser også børn

Mange babyer og børn har stor glæde af KST men ved du hvorfor det kan være en god ide med Kranio-Sakral Terapi?

Spændinger stresser også børn

Sure opstød eller reflux?

Gylper din baby meget kan der være tale om spændinger omkring mavemunden som gør, at den ikke lukker tæt...

Sure opstød, halsbrand eller reflux

KST på Skejby Sygehus

Liva er 2,5 år og indlagt på børneintensivt afsnit efter flere operationer i hjernen. Jeg har fået lov at dele historien om mit møde med Liva.

KST på Skejby Sygehus efter hjernesvulst

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.