Hvorfor skifte navn?

Jeg er ikke kunstmaler men dette maleri har en helt særlig symbolsk betydning og var noget min sjæl kaldte på, at jeg skulle male i 2019 under titlen

Love your true colours og flyv som en sommerfugl 

Det har ligget i kortene i mange år, at jeg skulle skifte navn og for et år siden kom det til mig i en drøm... mit nye navn...

Nogle beslutninger her i livet er lettere end andre.

Men selvom det ikke er let, så er det vigtigt.

Når det føles rigtigt.

Eller når sjælen kalder på os.

For ellers slår vi knuder på os selv og skaber indre blokeringer og jeg må indrømme, at min sjæl har kaldt på mig længe men jeg har ikke haft modet til at stå ved, at dette er min vej.

Så efter længere tids dybe overvejelser, hvor jeg har gået med mit nye navn i hjertet. Danset med det i mørket og fundet modet, vælger jeg nu at dele mine dybe og sårbare tanker med dig.

At skifte navn kan virke som en større beslutning end fx det, at droppe sit job og starte op som selvstændig. Ja måske mere på niveau med, at forlade sin partner efter rigtig mange år og ikke ane, om man kan klare sig alene.

Det har ihvertfald været en lang proces for mit vedkommende.

Og familien bliver ved med at sige - jamen du vil altid være vores Lene. Selvom det er rigtig mange år siden, at jeg har følt mig som Lene.

Så nu siger jeg det højt.

For min sjæl kalder på mig og det er min overbevisning, at uanset hvad sjælen fortæller os, så skal vi lytte. Hvis ikke vi gør det, så spænder den ben eller forsøger på anden måde, at råbe os op. Og min sjæl har på alle måder prøvet, at få mig til at forstå det. I flere år.

Den fik mig endda til at stå op en nat i september 2018 og skrive mit navn på en lille lap papir. Så tydeligt skulle det være for, at jeg forstod det.

Ja den fik mig også til, at male en meget farverig kvinde i foråret 2019 og hænge hende op i stuen, selvom jeg ikke er nogen kunstmaler.

Men måske kender du det. Det der med ikke, at ville såre nogen. Og slet ikke min mor. Eller at være bange for andres reaktioner. Også bange for at gøre noget forkert. Eller som jeg sætter ord på i videoen her, at forblive i sin puppe, fordi den kender vi, istedet for at flyve som en rigtig sommerfugl.

En lille pige indeni mig er stadig bange og det forstår jeg godt. For det er en dyb proces det her. Så dyb, at jeg nogle gange oplever kvalme og kulde i hele kroppen, når jeg giver slip.

Men jeg har løftet den lille pige op i mit hjerte og jeg kan høre sjælen hviske, at jeg skal turde folde vingerne ud og vise alle mine sande farver. Også selvom nogle vil synes det er for meget eller forkert.

Derfor deler jeg min historie med dig. Sårbar. Ærlig. Og lige midt i processen som jeg sidder her. Uden at kende alle svarene eller vide hvor det ender. Men med et håb om, at det kan inspirere dig til at springe ud i det du måske drømmer om men ikke har turde, også selvom det er mega angstprovokerende.

Som jeg fortæller i videoen, så begyndte det med en drøm for godt et år siden, hvor min sjæl talte til mig og gav mig mit navn... eller det begyndte egentlig længe før det...

Følelsen af, at mit pigenavn kun var til låns. At det var en del af min proces. Indtil jeg en dag var klar til at skifte det. Ligesom mange af de andre forandringer gennem livet.

Under denne "hjerte-snak" blev det pludselig tydeligt for mig hvad der manglede for, at mit maleri var færdigt... en sommerfugl... Jeg har sat billedet ind øverst på siden her.

Min historie deler jeg her

Har du lyst til, at høre om min vej fra piskesmæld til terapeut, så fortæller jeg den lige her...

Min historie

Hvad styrer dig?

Ved ikke om du kender det... At stå med valget mellem at lytte til hvad andre synes eller stole på, at noget er rigtigt fordi du kan mærke det...

Hvad styrer dig?

Hvorfor skal det være en kamp?

Er du også vokset op med, at du skal kæmpe for alting? Hvor du måske i stedet skulle lytte, samarbejde og anerkende?

Hvorfor skal det være en kamp?

2 Comments

 1. Annamaya Mogensen den november 8, 2019 kl. 4:27 pm

  Tillykke Panilla fra en der spejler den proces. Det er 2,5 måned siden jeg ændrede navn 125% for jeg gik fra 3 navne til 4 helt nye navne. Processen er hård, mødre er sårbare, mens mange andre omkring mig er mega seje til at tage imod forandringen. Det gik op for mig hvor stor en omvæltning det også er for mennesker der kender mig og har kendt mig længe. Men 2 ud af 4 i husstanden har ændret navn så der er en at læne sig op af. Jeg tillader forandringen at lande før jeg ændrer navn på alle SoMe profiler.

  Kh Annamaya (Dorthe Danner)

  • Panilla (Lene Kamilla) den november 8, 2019 kl. 10:00 pm

   Hej og tusind tak – dejligt at høre og stort tillykke til dig.
   Det er uden tvivl en stærk proces og stor omvæltning både indeni en selv og for dem omkring.
   Jeg forventer også, at ændre det fulde navn.
   De bedste og varmeste tanker til dig
   Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.