Kan man rette et skævt bid uden bøjle og operation?

Annelise brækkede kæben og ryggen i et cykelstyrt og troede, at hun udover et par nye tænder også skulle ha' endnu en kæbeoperation

Da jeg hører om Annelises voldsomme cykelstyrt.

Fra en omsorgsfuld veninde.

Var det ikke kæben der var i fokus.

"Før behandlingsstart var jeg lyd og lysfølsom og måtte ligge på bagsædet når jeg kørte i bil fordi jeg blev svimmel over synet af det vi kørte forbi. Når jeg ændrede stilling fra siddende til liggende og tilbage igen, var det som om jeg blev kastet rundt i en karrusel." fortæller Annelise

Annelise havde udover en brækket ryg og kæbe også fået hjernerystelse.

Efter 11 dage på sygehuset var hun blevet udskrevet med korset, en masse smertestillende og elastikker til at holde kæben "på plads" efter operationen.

Da Annelise kontakter mig var hun påvirket af hjernerystelsen og det handlede i første omgang om, at få ro på nervesystemet.

Svimmelheden og de værste følger af hjernerystelsen aftog hurtigt efter behandling med Kranio-Sakral Terapi og Annelise kom af med det meste smertestillende medicin.

Med små blide øvelser fik hun også balancen tilbage og kunne igen gå op og ned af trapper uden at skulle holde ved gelænderet eller føle hun var ved at falde.

Men det skulle vise sig, at der var en ekstra gevinst ved den blide Kranio-Sakral Terapi - Annelise kunne nemlig ikke tygge rigtigt sammen, da kæben trak skævt efter operationen

3 tænder i overmunden måtte fjernes og udskiftes og yderligere to havde taget skade.

Derudover talte kæbekirurgerne om en ny operation der skulle rette biddet, da de ikke mente, at det kunne rette sig selv, selvom Annelise havde gået med elastikker i munden siden operationen.

Jeg foreslog Annelise, at vi løsnede kraniet for i første omgang at se, om kæben og biddet var i stand til at rette sig selv.

Efter meget få behandlinger slappede kæben og kraniet af og Annelise kunne bide fint og lige sammen igen.

Annelise siger, at det er mig der har "rettet hendes bid/tænder, så de nu er lige" men sandheden er, at jeg blot hjalp kraniet og kæben til, at slappe af, så den kunne finde ind på plads - helt naturligt.

Annelise kunne derfor undgå endnu en operation og har tygget pænt og lige sammen lige siden. Annelise tilføjer:

"Det er så tydeligt, at de blide næsten umærkelige strygninger og berøringer man får, er meget effektive og man behøver ikke vente længe på virkning. Jeg har oplevet, at der er resultat allerede næste dag."

I dag er Annelise derfor en glad og taknemmelig efterlønner der cykler rundt igen.

Balancen er blevet god, kæben har det fortsat fint og hun mærker kun skaden i ryggen, hvis hun overbelaster den.

Det er ikke første gang, at jeg ser et skævt bid rette sig når kraniet blidt løsnes og kæben finder ind på plads

Mange tror, at det kræver bøjle eller operation, at rette et skævt bid, men jeg har efterhånden oplevet en del med skævt bid eller en kæbe der klikker og gør ondt, hvor det skyldes spændinger og skævheder i kraniet.

Inklusiv min egen kæbe der gik ud af led efter mit piskesmæld, fordi kraniet trak skævt. Men det er en helt anden historie.

 

Har du spørgsmål, kender du nogen med kæbeproblemer eller er du itvivl om jeg måske kan hjælpe dig, så hold dig ikke tilbage - del gerne, skriv en kommentar eller ring/sms og lad os få en uforpligtende snak om jeg måske kan hjælpe dig - 30285953.

7 små ansigts-øvelser

Spændinger i nakken, slid på tænderne eller en kæbe der klikker, gør ondt eller går ud af led? Her er 7 små øvelser som du med fordel kan bruge uanset om du har kæbespændinger eller ej.

7 ansigtsøvelser

Kæbe-problemer?

Mange har problemer med kæbespændinger efter piskesmæld og hjernerystelse fordi nakke og kranie ofte er spændt og måske sidder noget og trækker kæben skævt.

Kæbeproblemer efter piskesmæld

Skærer du tænder/ tygger skævt?

Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne.

Skærer du tænder eller tygger skævt?

6 Comments

 1. 해운대출장마사지 den juli 25, 2022 kl. 1:42 pm

  You’ve made some really good points there. I checked on the internet to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

  • Panilla (Lene Kamilla) den august 1, 2022 kl. 3:07 pm

   Thank you 🙂

 2. discuss den juli 25, 2022 kl. 9:26 pm

  It’s hard to come by educated people on this topic, but you sound like you know what you’re talking
  about! Thanks

  • Panilla (Lene Kamilla) den august 1, 2022 kl. 3:05 pm

   Thank you. I’m glad you found it useful.

   I am not an expert but just sharing my experiences and how I see it 🙂

 3. Kristen Mortensen den oktober 6, 2022 kl. 5:59 pm

  Kan du hjælpe med skæv bidfunktion. Jeg ved ikke om det er medfødt eller kommet med årene.

  • Panilla (Lene Kamilla) den oktober 10, 2022 kl. 4:57 pm

   Hej Kristen

   Jeg kan ikke garantere at dit bid vil rette sig, men jeg har efterhånden set det ske en del gange.

   Det afhænger ofte af flere ting, herunder holdning og spændinger i kæben, nakken og halsen m.m.

   Hvis du ønsker det, så hjælper jeg gerne. Jeg vil ret hurtigt kunne afdække om der er noget at arbejde med og om det er noget jeg kan hjælpe med.

   Dbh Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.