Kæbesmerter efter piskesmæld – knækker din kæbe eller går ud af led?

Har du også en kæbe der knækker, går ud af led, sætter sig fast eller har du fået kæbespændinger og ondt i kæben efter dit piskesmæld/ hjernerystelse?

Det er ikke unormalt.

Jeg ser det i hvert fald tit.

Efter piskesmæld og hjernerystelse.

Og jeg fik det også selv efter jeg faldt af hesten og slog på ryg, nakke og hoved.

Men der kan heldigvis være hjælp at hente.

Min kæbe blev værre og værre i årene efter piskesmældet.

Det var før jeg kendte noget til Kranio-Sakral Terapien, men jeg fik på trods af mine ugentlige behandlinger ved kiropraktoren, flere og flere problemer med min kæbe, der efterhånden dagligt gik ud af led.

Husker særligt én morgen.

Jeg lå i min seng og gabte, da det gik helt galt.

Kæben sad pludselig urokkelig fast og jeg kunne intet gøre. Hverken lukke munden, sige noget eller åbne den yderligere.

For at være helt ærlig, så gjorde det p.... ondt!

Kæbeknoglen var simpelthen gået ud af sin skål i begge sider på én gang og der havde den altså tænkt sig, at blive siddende.

Alle "tricks" blev forsøgt men der var intet at gøre. Efter ca. 6 timer hvor jeg forgæves havde kørt fra den ene behandler til den anden, endte jeg i fuld narkose på Århus kæbekirurgisk afdeling.

3 kiropraktorer havde forsøgt. Min akupunktør havde sat strøm til. Næse-øre-hals lægen havde givet mig bedøvelse. Ja op til flere gange. Men det var først i fuld narkose, at musklerne kunne slappe nok af og kæben blive skubbet ind på plads igen.

Indrømmet - jeg kunne ikke rigtig tygge længe efter og gabe, det gjorde jeg alt for at undgå. Indtil jeg startede på uddannelsen som Kranio-Sakral Terapeut og det gik op for mig hvad der var årsagen til, at min kæbe gik ud af led.

Der er nemlig et stort eller centralt led inde midt i hovedet, som godt kan forskubbe sig i forbindelse med et slag. Det led skulle vise sig, at være en af årsagerne til, at jeg blev ved med, at have ondt, få hold i nakken konstant og have de problemer med kæben. Det viste sig nemlig, at det led havde forskubbet sig i forbindelse med mit fald fra hesten.

I hvert fald hjalp det, da jeg fik det led på plads og jeg kunne gabe igen uden, at kæben hoppede ud af skålen. Det på trods af, at jeg havde sagt pænt nej tak, da lægen på sygehuset tilbød, at file i knoglen, så den ikke kunne sætte sig fast.

Men hvordan ved vi om det er det led inde i kraniet der har forskubbet sig? Eller hvad der er problemet?

Det kræver nok en nærmere undersøgelse, men der er et par ting du kan være opmærksom på.

Hvis din kæbe fx går ud af led. Hvis du føler, at hagen falder frem eller du knækker i nakken. Eller hvis du typisk spænder i den ene side af kæben eller hovedet - nogle gange går spændingerne også op til øjet og øret, så kan det være tegn på, at noget har forskubbet sig.

Hvis du skærer tænder om natten eller tygger hårdt sammen, så tyder det også på spændinger i kæben. Ligesom knæklyde og anden smerte er værd at få undersøgt.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål og få en uforpligtende snak om jeg måske kan hjælpe dig.

Ring/sms 30285953.

3 tips til piskesmæld og nakkeskader

Mange opsøger en kiropraktor i den forbindelse, men det er vigtigt også at være opmærksom på selve kraniet. Fik hjernen også et slag?

Piskesmæld og nakkeskader

7 ting du selv kan gøre for at undgå kæbe-spændinger

Det er en rigtig god ide, at løsne ansigtet og de spændte kæber med jævne mellemrum - spændinger kan være årsag til mange andre problemer. Se her hvordan du gør.

Kæbespændinger - 7 ting du selv kan gøre

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne.

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.