Hvad kan hjælpe på tics, nerve der hopper ved øjnene, smerter i øjet o.lign.?

Tics, nerve der hopper, trætte, våde, tørre, irriterede og ømme øjne skyldes ofte spændinger og et nervesystem på overarbejde

Måske kender du det.

De der tics der pludseligt opstår og som ofte forsvinder når vi slapper af igen.

Eller en irritation i øjet, trætte øjne eller hævede øjne.

Det er dog ikke altid, at de hurtigt forsvinder igen.

Jeg har mødt flere med mere eller mindre konstante tics, trætte eller irriterede øjne. Og selvom jeg er lidt påpasselig med at nævne, i frygt for at "love" for meget, så har jeg også oplevet bedring hos en hvor øjet ikke ville lukke helt, en anden hvor øjenlåget hang og dækkede for synet og ikke mindst børn med tics, der har fået meget mere ro og oplevet en tydelig synlig forskel.

Men vi taler sjældent om spændinger, når der er problemer med synet, tics, trætte og irriterede øjne.

Hvilket i min optik er synd.

For spændinger omkring øjet, dybt i kraniet, nakken, kæberne og nogle gange et tidligere forstuvet haleben kan nemlig sagtens give problemer med øjnene og synet.

Ligesom et nervesystem i alarmberedskab, kan give tics og få ansigtet til at spænde op.

Jeg har fået lov til at dele Sveas historie med dig. Sveas tics i ansigtet og rystelser i kroppen er nemlig blevet meget mindre efter hun fik Kranio-Sakral Terapi

Svea fik hjælp til tics - anbefaler Mybodyandmind 1500x

”Vi havde læst, at kranio-sakral kunne hjælpe børn med tics, men det var lidt af en aha oplevelse, at der ikke skulle mere end et par behandlinger til” skriver Sveas far

Jeg kan naturligvis ikke garantere, at tics går væk ved hjælp af Kranio-Sakral Terapi, men Svea her er et smukt eksempel på en dejlig pige, som før var vant til mange tics hver dag. Ja næsten konstant.

Tics der fik ansigt og krop til at lave små ufrivillige sammentrækninger som Svea ikke selv kunne styre. Det er nemlig den del af nervesystemet som vi ikke helt selv er herre over.

Svea fortæller, at de andre børn stiller spørgsmål når hun ”ticser” og det kan godt ligne, at hun fryser når kroppen ryster.

For hende er det ikke noget tabu. Så når de andre i klassen lægger mærke til, at de stopper fortæller Svea glædeligt, at hun får massage, der får det til at gå væk og hvor dejligt det er.

Vi var dog lidt usikre på om det kunne blive værre, hvis det ikke blev gjort rigtigt” fortæller Sveas far

Jeg har ikke oplevet, at nogen har fået det værre efter behandling og Svea her er gået fra næsten konstante tics til perioder hvor hun synes de er næsten helt væk. Efter blot få behandlinger og en lille bonus er, at Sveas lunte er blevet meget længere tilføjer Sveas far.

Så hvorfor får jeg ondt i øjnene, tics, trætte, hævede, anspændte og irriterede øjne eller et øget tryk i øjet?

Problemer med øjnene kan naturligvis skyldes mange ting og ikke altid spændinger.

Nogle gange er der måske noget vi ikke vil se. Andre gange kan briller løse problemet. Og så er der alle dem der skyldes spændinger, af den ene eller anden årsag.

Vidste du, at 1/3 af hjernens energi går til at håndtere synsindtryk? Så når øjnene er på overarbejde er det ikke så underligt, at vi bliver trætte, mister koncentrationen eller får spændingshovedpine.

Her er et par eksempler på noget der kan give eller have skabt spændinger, som det kan være en fordel at få afspændt og løsnet op for, så der kommer bedre flow og øjets muskler fx bedre kan bevæge sig og stille skarpt.

For ikke at tale om de nerver der kan blive påvirket, når noget står skævt eller er anspændt.

Er dit syn blevet påvirket efter et fald eller slag i hovedet?

Hvis problemerne er kommet efter et fald, så kan det skyldes, at slaget har skabt spændinger i kroppen og hovedet og måske sat nervesystemet på overarbejde.

Fx kan et slag i baghovedet direkte påvirke synscenteret.

Har du fået piskesmæld eller hjernerystelse, så kan problemer med øjnene helt konkret tyde på, at dine kranieknogler er spændte eller sidder skævt. Det er ikke unormalt især hvis du har problemer med nakke og ryg.

Spænder du i øjnene eller mister koncentrationen sidst på dagen eller når du læser?

Nogle gange skal vi finde årsagen i de spændinger der opstår i nakken, kæberne og ryggen, fx fordi vi sidder og kigger ned i telefonen, sidder forkert ved computeren eller på anden vis anstrenger øjnene når vi læser, bruger læsebriller, sidder i et dårligt lys osv.

Har du slået halebenet?

Har du slået halebenet, så kan spændingerne faktisk forplante sig hele vejen op i hovedet og skabe en spænding centralt i kraniet.

Jeg er derfor også opmærksom på gamle skader og skævheder i kroppen når jeg behandler.

Er du ofte forkølet/snottet eller føler du, at din vejrtrækning gennem næsen er lidt ”forhindret”

Så kunne det tyde på, at du har spændinger omkring kindben, pande og næse, som jo danner knoglerne omkring øjnene.

Ligesom overmund og gane kan være spændt og hænge sammen med øjnene.

 

Nu kan jeg jo ikke garantere noget.

Men jeg vil nu alligevel foreslå, at du overvejer en afspænding af kroppen og ikke mindst nakke og kranie, hvis du har problemer med øjnene.

Jeg møder nemlig en del med spændinger omkring øjnene og dybt i kraniet, hvor der er en tydelig sammenhæng med tics, hævede, trætte, anspændte og irriterede øjne. Og det fantastiske er, at det ofte aftager eller forsvinder når vi får ro på nervesystemet og afspændt kroppen blidt.

Hvis du har spørgsmål så giv mig gerne et kald eller send en sms til 30285953 og lad os få en uforpligtende snak om jeg kan hjælpe dig.

Slået hovedet?

Hjernerystelse kan blive kronisk og bør tages alvorligt fra starten. Så har din hjerne fået et blåt øje, så se mere her:

Hjernerystelse kan blive kronisk

Tanker der kører i ring?

Tankemylder kan også skyldes spændinger i kraniet. Det fortæller jeg mere om her...

Kører dine tanker også i ring?

Hovedpine?

Har du ofte hovedpine og migræne, så skriver jeg lidt mere om det her...

Har du hovedpine eller migræne?

2 Comments

 1. Hamed Ghasemi den oktober 13, 2020 kl. 1:26 am

  Hej

  Efter et fald (jeg slog dog ikke hovedet) har jeg haft spændinger omkring mit ene øje. Er det noget, som kan forsvinde?

  Med venlig hilsen Hamed

  • Panilla (Lene Kamilla) den oktober 13, 2020 kl. 7:08 am

   Hej Hamed
   Jeg kan jo desværre ikke love, at det forsvinder. Men hvis det er kommet efter faldet og du ikke har brækket noget, så skulle der være ret gode chancer for, at det kan forsvinde igen. Selvom du ikke direkte slog hovedet, så kan spændinger fra fx dit bækken godt give spændinger i kæbe og kranie og påvirke dit øje.
   Du må endelig sige til, hvis vi skal prøve at kigge på det.
   De bedste hilsner
   Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.