Baghovedet eller kraniet behøver ikke være synligt skævt - en baby kan godt have ondt i hovedet alligevel

Så hvordan kan du vide det?

Altså om dit barn har ondt.

Det kan du ikke altid.

Men de fleste forældre har en fornemmelse og den skal vi lytte til. Også selvom eksperter og andre med de bedste intentioner fortæller os, at alt er helt normalt.

Jeg ser i perioder rigtig mange babyer i klinikken og jeg elsker det. Ikke mindst fordi der ofte skal så lidt til, at de får det så meget bedre.

Men noget af det jeg har lagt mærke til er, en del babyer har lidt samme symptomer som en voksen med ondt i hovedet. Og måske ikke så underligt, hvis en baby efter en hård fødsel har det lidt som "et spændebånd omkring hovedet der strammer".

Nu ved jeg jo godt, at vi ikke som sådan kan spørge dem. Altså når de er helt små. Men der er nogle ting som du selv kan være opmærksom på.

Om det er hovedpine eller andre spændinger der generer den lille, det er måske ikke så vigtigt. Men er der spændinger, så er der stor sandsynlighed for, at det generer og jeg må bare sige, at jeg elsker at se de små, når de giver slip på spændingerne og finder ro i den lille krop.

Spændinger i kraniet hænger ofte også sammen med spændinger dybt under kraniekanten (nakken) samt videre ned i ryggen og bækkenet. Problemer i bækkenet og omkring halebenet efter en sædefødsel, kan fx også give spændinger og måske skævheder i kraniet.

Hvordan ved jeg om min baby har ondt eller er spændt?

Nogle gange er der en synlig skævhed i kraniet. Typisk kendt som et skævt eller fladt baghoved.

Hvis der er spændinger fx i nakken eller munden, så er det ikke altid, at denne skævhed retter sig selv. Tværtimod bliver det ofte værre, fordi den lille automatisk trækker skævt og dermed ofte får en favoritside.

Andre gange er det sværere, at se med det blotte øje. Her kan det være tegn såsom, at:

  • Din baby har svært ved, at ligge på ryggen eller måske ligger han/hun skævt med kroppen (bananform).
  • Din baby har svært ved, at slappe af på armen fx når du ammer/giver flaske eller foretrækker den ene side/arm.
  • Din baby har svært ved, at finde ro når du holder ham/hende ind til dig (stiv eller kaster sig bagud).
  • Din baby har svært ved, at få fat når han/hun skal sutte (stramt tungebånd eller spændte kæber hænger meget ofte sammen med spændinger i kraniet og nakken).
  • Din baby kan også have svært ved, at holde fokus eller kigge til den ene side eller have øjne der skeler.
  • Hvis din baby raller meget eller virker kronisk forkølet kan det også skyldes spændinger i kraniet og svælget, som også kan trykke inde i hovedet.
  • Opkast eller opkastrefleks når der kommer noget ind i munden eller op i ganen er også tydeligt tegn på spænding, som kan gøre, at der suttes forkert/yderligt, fordi det ikke er rart.

Nogle gange møder jeg også forældre som bare ved, at der er noget som ikke er helt som det skal være uden, at det er til at definere. Hvis du har den følelse, så giv mig gerne et ring og lad os få en snak om jeg måske kan hjælpe.

Jeg møder mange babyer hvor det ikke som sådan er de store spændinger i kraniet eller følelsen af, at de har ondt. Men hvor deres nervesystem bare ikke selv kan finde ro.

Så hvis din baby er urolig, utrøstelig og har svært ved at finde ro eller sove uden, at du kan finde en god grund, så er det måske nervesystemet der har brug for hjælp.

Her er en lille video fra en babybehandling. Den lille pige havde ondt i hovedet, nakken og ryggen. I dette tilfælde var kraniet skævt og hun havde fået en favoritside, men se hvor fint hun slipper og slapper af.

Har du spørgsmål, så er du altid meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak, om jeg måske kan hjælpe dig.

Kontakt mig gerne så tidligt som muligt. Jo før din baby får hjælp, jo færre behandlinger skal der ofte til.

Ring/sms til 30285953

Spændinger stresser også børn

En svensk undersøgelse har vist, at ca. 80 % fødes med det der svarer til et piskesmæld. Heraf retter kun cirka halvdelen sig selv.

Spændinger stresser også børn

Har din baby reflux?

Vidste du, at sure opstød og reflux kan skyldes spændinger i brystkassen, der forhindrer overgangen mellem spiserøret og mavesækken i at lukke tæt?

Sure opstød, halsbrand og reflux

Fik du medicin?

Lægen mente, at Arthur havde kolik men måske var det mors medicin. Fik du medicin under graviditeten, så læs lige denne...

Fik du medicin under graviditeten?

Du er velkommen i Mail-klubben...

Panilla - mindful ro - Mybodyandmind 1500x

Hvis du vil ha' mere og ønsker, at hjælpe dig selv og dem du holder af, helt naturligt og uden at stresse kroppen yderligere - tværtimod

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.