Jeg møder flere babyer med hvad jeg vil kalde ondt i hovedet

En hård fødsel eller graviditet kan give skævheder i kraniet, men det er ikke altid synligt at der er spændinger - det kan dog godt gøre ondt i hovedet alligevel

Baghovedet eller kraniet behøver ikke være synligt skævt - en baby kan godt have ondt i hovedet alligevel

Jeg ser rigtig mange babyer i klinikken.

Og jeg elsker, at hjælpe dem.

Selvom det kan være svært at spørge dem. Altså når de er helt små. Så er jeg ikke itvivl om, at mange af dem er utilfredse, sover dårligt og har svært ved at finde ro fordi de har ondt i hovedet.

Faktisk oplever jeg tit, at de små er spændte i kraniet og kan have spændinger på samme måde som voksne nogle gange beskriver det - som et spændebånd omkring hovedet der strammer.

Det er dog vigtigt, at kigge på sammenhængen og helheden og ikke udelukke hovedpine blot fordi kraniet ikke er synligt skævt.

Spændinger i kraniet hænger ofte også sammen med spændinger dybt under kraniekanten (nakken) samt videre ned i ryggen og bækkenet. Problemer i bækkenet og omkring halebenet efter en sædefødsel, kan fx også give spændinger og måske skævheder i kraniet.

Dét du kan kigge efter hos en baby...

Nogle gange er der en synlig skævhed i kraniet. Typisk kendt som et skævt baghoved, men hovedet kan også være trykket på anden vis efter fødslen eller hvis den lille har stået skævt i bækkenet.

Andre gange er det sværere, at se med det blotte øje. Her kan det være tegn såsom, at:

  • Din baby har svært ved, at ligge på ryggen eller måske ligger han/hun skævt med kroppen (bananform)
  • Din baby har svært ved, at slappe af på armen fx når du ammer/giver flaske
  • Din baby har svært ved, at finde ro når du holder ham/hende ind til dig (stiv eller kaster sig bagud)
  • Din baby har svært ved, at få fat når han/hun skal sutte (stramt tungebånd eller spændte kæber hænger meget ofte sammen med spændinger i kraniet)
  • Din baby kan også have svært ved, at holde fokus eller kigge til den ene side eller have øjne der skeler
  • Hvis din baby raller meget eller virker kronisk forkølet kan det også skyldes spændinger i kraniet og svælget, som også kan trykke inde i hovedet

Nogle gange møder jeg også forældre som bare ved, at der er noget som ikke er helt som det skal være uden, at det er til at definere.

Måske er din baby urolig, utrøstelig og har svært ved at finde ro eller sove uden du kan finde en god grund. Det behøver heller ikke være ondt i hovedet. Det kan også være en stress/uro i systemet som på samme måde kan opstå i forbindelse med en hård graviditet eller start på livet og hvor den lille har svært ved at give slip og finde ro.

Er du itvivl eller har du spørgsmål, så er du altid meget velkommen til at kontakte mig. Jo før din baby får hjælp, jo færre behandlinger skal der ofte til (desværre for det er nu så hyggeligt).

Ring/sms til 30285953

Her en lille pige som både havde ondt i hovedet og ryggen. I dette tilfælde var kraniet skævt, men det behøver det ikke at være - det kan godt gøre ondt alligevel. Se den - hun er så kær.

Spændinger stresser også børn

En svensk undersøgelse har vist, at ca. 80 % fødes med det der svarer til et piskesmæld. Heraf retter kun cirka halvdelen sig selv.

Spændinger stresser også børn

Har din baby reflux?

Vidste du, at sure opstød og reflux kan skyldes spændinger i brystkassen, der forhindrer overgangen mellem spiserøret og mavesækken i at lukke tæt?

Sure opstød, halsbrand og reflux

Fik du medicin?

Lægen mente, at Arthur havde kolik men måske var det mors medicin. Fik du medicin under graviditeten, så læs lige denne...

Fik du medicin under graviditeten?

Kunne du tænke dig, at få mere energi og ægte overskud, så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress og finde indre ro og balance

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.