Træthed, stress, svimmelhed – test din hjerne på 30 sek

Er du træt, stresset eller svimmel og er din balance dårlig, så skyldes det måske, at du dræner hjernen for energi

Svimmelhed kan skyldes flere ting.

Det kan stress og træthed også.

Men hvis din balance er dårlig, så kan den være årsag til, at du bliver svimmel, træt og stresset.

Og så kan det være super godt, at træne den blidt og uden at overbelaste og stresse hjernen yderligere.

Måske oplever du blot, at blive træt og mangle energi og overskud.

Måske mister du koncentrationen.

Måske har du et barn der reagerer kraftigt. Bliver urolig og ikke kan følge med i skolen.

Jeg oplever, at når hjernen er på overarbejde. Eller simpelthen bare "har får nok". Så er tegn på stress, træthed og måske svimmelhed, nogle af de tegn vi ser.

Og der kan naturligvis være flere årsager til, at den er på overarbejde. God søvn. Ilt og næring. Flow og fri bevægelighed osv.

 

Men når vores balance er dårlig, så dræner vi også hjernen. Og ofte uden, at vi er klar over det.

Derfor kan vi ved at styrke vores indre balance, få mere energi og overskud - og måske også undgå svimmelhed

Her er derfor en simpel og hurtig lille test, som kan afsløre om din hjerne måske er på overarbejde.

Eller med andre ord, om du måske dræner din hjerne unødvendigt for energi.

Alt du skal gøre er, at stå på ét ben med lukkede øjne i 30 sekunder - uden at være ved at vælte.

Vigtigt: Du skal holde armene afslappet ned langs siden og benene må ikke røre hinanden. Find balancen før du lukker øjnene og prøv først på det ene ben og så det andet. Der er tit forskel.

Har du problemer med, at holde balancen eller hvor god er din balance?

1 - Det var nemt, at holde balancen på begge ben

Hvis du kunne stå der med lukkede øjne i 30 sekunder og fint holde balancen, så er din balance god og det er ikke den der dræner din hjerne.

Hvis du alligevel oplever smerter, spændinger, stress eller manglende energi, så kan det være en god ide at teste din fedtsyrebalance. Hvis den er i ubalance dræner det nemlig også hjernen, men det kan ikke trænes væk.

Hvis du derimod føler, at alt er som det skal være og du er fuld af energi og overskud og uden smerter, så er det da bare fedt, at du tjekkede balancen alligevel.

2 - Lidt sikker på et eller begge ben

Hvis du føler dig lidt udfordret af øvelsen har du sandsynligvis en lille ubalance, som du måske ikke er klar over og hvis ellers alt andet er okay, så betyder det måske kun ganske lidt.

Jeg oplever dog, at arbejdet med den indre balance kan gøre en kæmpe forskel efter bare kort tid, også selvom der kun er tale om små justeringer. Fx kan jeg selv tydeligt mærke forskel, hvis jeg skal stå på hovedet.

3 - Det var svært, at stå på et ben og holde balancen

Hvis du følte dig udfordret eller måske endda blev lidt svimmel eller utilpas, så bør du helt sikkert få undersøgt din balance nærmere og få igangsat nogle øvelser der kan hjælpe dig.

Måske oplever du også indimellem køresyge, træthed, koncentrationsbesvær eller smerter i fx ryggen, bækkenet eller hovedet?

Mange tror, at det kun er når vi skal koncentrere os om nye ting eller svære ting, at hjernen arbejder på højtryk. Men når din balance ikke er go', så er hjernen også på overarbejde når du fx dyrker yoga, går en tur eller cykler - selvom du har gjort det 1000 gange før.

I videoen her fortæller jeg om en kvinde der kom svimmel hjem fra ferie fordi daglige gåture satte hjernen lige lovlig meget på overarbejde.

Hør hvorfor jeg finder det interessant, at kigge på og træne balancen med små blide øvelser, der ikke stresser kroppen yderligere - tværtimod.

(Denne video kommer egentlig fra et andet blog-indlæg. Se link nederst på siden her. Derfor henviser jeg i videoen til denne side.)

Hvis du ønsker, at styrke din balance og prøve, at finde årsagen til, at den ikke er god, så er du altid velkommen til, at booke en tid.

Nogle ting kan klares med online sparring, men andet kræver fysisk gennemgang af kroppen og behandling, især hvis kroppen er stresset, anspændt eller skæv.

Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om jeg måske kan hjælpe dig på 30285953

Ved du om dine ben er lige lange?

Har du ondt i ryggen, smerter i det ene knæ eller problemer med hoften, så kan det skyldes din benlængde. Uens benlængde kan dog også give andre udfordringer. Se mere her.

Ved du om dine ben er lige lange

Bliver du også svimmel når du går eller rejser dig?

I videoen her fortæller jeg om en kvinde der kom svimmel hjem fra ferie fordi daglige gåture satte hjernen lige lovlig meget på overarbejde.

Svimmelhed eller dårlig balance?

Får du ilt nok til hjernen?

Indre balance handler også meget om vejrtrækning og ilt til hjernen. Se her om du trækker vejret korrekt og hvilken betydning det har.

Når hjernen ikke får ilt nok

2 Comments

 1. Hother Lau Færch den januar 30, 2019 kl. 9:02 am

  Jeg har i temmelig lang tid,ca4 md. været meget belastet af en ekstrem tinitus,samt også kan mærke
  pulsslag op i nakken,op i baghovedet,og ud i ørene,og det både nat og dag.

  Jeg har testet din balance prøve,og fundet det MEGET SVÆRT

  Er der noget jeg selv kan gøre for og bevare livskvaliteten,og ligesom for og komme videre ?–men noget er galt !

  • Lene Kamilla Hansen den januar 30, 2019 kl. 10:14 am

   Hej Hother og tak for dit spørgsmål.

   Der kan være mange årsager til både din tinnitus og udfordringer med balancen, men en indre ubalance eller stress i dit nervesystem, kunne godt være årsagen. Hvis det er tilfældet, vil det kræve, at du finder noget der kan skabe indre ro og styrke den ubalance. Det er dog vigtigt, at finde ud af hvor ubalancen kommer fra, så du træner den korrekt. Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig ved en gennemgang af dine symptomer og din krop samt forskellige test. Hvis du har lyst til, at arbejde med det, så kontakt mig gerne på 30285953.
   De bedste hilsner
   Lene Kamilla Hansen

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.