Bideskinne er det en god ide eller hvad er alternativet?

Har du flækket et stykke af en tand eller er der tydeligt slid på tænderne og er du itvivl om du skal vælge en bideskinne?

Slid på tænderne skal man naturligvis tage som et tydeligt tegn på at kroppen prøver at fortælle noget.

Det samme gælder hvis du skærer tænder om natten eller mærker, at du bider hård sammen.

Men er en bideskinne løsningen?

Eller er det i virkeligheden bare symptombehandling?

Det vil jeg tillade mig at stille spørgsmålstegn ved.

Jeg har mødt nogle få, som oplevede færre spændinger efter de fik en bideskinne. Men de fleste har fortalt, at spændingerne kom igen eller ikke forsvandt.

Og så er der dem der har oplevet, at det faktisk blev værre. At bideskinnen gav andre spændinger og hovedpine. Hvilket i min optik nemt kan skyldes, at der ikke blev kigget på problemet eller årsagen.

Det glæder mig derfor hver gang der er en der slipper af med eller helt slipper for at skulle have en bideskinne, for så har vi fundet ind til årsagen og løst det der skaber spændingerne i første omgang.

Men hvad er årsagen til at vi slider på tænderne, skærer tænder eller flækker noget af tænderne?

Der kan være flere årsager men ofte ser jeg, at det skyldes spændinger, ting vi bider i os, at vi bearbejder uforløste ting om natten osv.

Se evt. mere hér om det at skære tænder og tygge skævt.

Hvis bideskinnen får kæben til at slappe af, kan det måske være en fin løsning

Hvis du oplever at dine kæbespændinger forsvinder ved hjælp af bideskinnen, så kan det måske være en fin løsning. Især hvis du efter en periode ikke længere behøver bideskinnen, fordi din kæbe igen sidder afslappet og normalt.

Men hvis spændingerne kommer igen så snart du ikke sover med den, så var det måske bedre at kigge på årsagen til dine spændinger.

Hvis du har flækket et stykke af en tand, så ville jeg kigge på hvor du gør dig selv mindre

Når en tand flækker kunne det tyde på, at du gør dig selv mindre. Afhængig af hvilken tand det drejer sig om, kan der være forskellige følelsesmæssige temaer i spil.

En af de klassiske er vores 6'er tænder som ofte handler om skole, uddannelse eller arbejde og vores følelse af at skulle være nyttig. Eller 5'erne der handler om selvværd og kærlighed.

Derfor vil det måske være mere selvkærligt, at kigge på årsagen og lytte til kroppens signaler. Det vil ihvertfald være min varmeste anbefaling, da jeg efterhånden har hjulpet en del af med bideskinnen og flere har sluppet for at skulle have en.

Ønsker du at få løsnet diverse spændinger og kigge på om der er noget du selv kan gøre eller hvad det skyldes, så er jeg altid klar til at hjælpe.

Nogle gange kan en kærlig og ærlig online sparring, hvor vi finder ind til årsagen være nok til at klarlægge hvad det drejer sig om og dermed hvad du selv kan gøre.

Andre gange er det bedste at få løsnet op kombineret med en snak om årsag og forløsning af gamle traumer.

Er du i tvivl, så er du velkommen til at kontakte mig for en kort uforpligtende snak på 30285953.

Skærer du tænder?

Før du får en bøjle, bideskinne eller operation er det en rigtig god ide at tjekke kraniet og få løsnet diverse spændinger...

Skærer du eller dit barn tænder eller tygger skævt?

Kan man rette et skævt bid?

Annelise brækkede kæben og ryggen i et cykelstyrt og troede, at hun udover et par nye tænder også skulle ha' endnu en kæbeoperation

Kan man rette et skævt bid uden bøjle og operation?

7 små ansigts-øvelser

Har du ondt i kæben eller kæbespændinger, så tjek lige disse 7 små nemme øvelser

Ondt i kæben - 7 små ansigtsøvelser

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.