Skærer du eller dit barn tænder eller tygger skævt?

Før du får en bøjle, operation eller bideskinne er det en rigtig god ide, at tjekke kraniet og løsne eventuelle spændinger. Ofte er det faktisk nok.

At skære tænder kan ødelægge og slide på tænderne.

Derfor ender nogle med en bideskinne.

Men er det løsningen?

Eller er det ikke også bare symptombehandling?

I min optik er der altid en årsag.

Eller flere.

Jeg anbefaler derfor at kigge på hvorfor det opstår.

Måske er det ikke fordi du skærer tænder, at du får hovedpine, spændinger i nakken og smerter i tænderne. Måske skærer du tænder fordi det hele er anspændt, hvilket også giver hovedpine, nakkesmerter osv.

Jeg møder mange hvor smerter i tænderne og det at skære tænder eller tygge hårdt sammen om natten, skyldes spændinger i kraniet, halsen, nakken. Ja faktisk hele vejen ned gennem kroppen. Et gammelt slag eller fald på halebenet kan nemlig også skabe spændinger op i kraniet og ikke mindst påvirke kæben og tænderne.

Det samme gælder et skævt bid.

Hvis du pludselig eller efter et uheld tygger skævt. Eller oplever at tænderne ikke rammer hinanden eller slapper af når du tygger sammen, så er sandsynligheden for at noget er spændt og trækker skævt, stor.

Så inden du investerer i en bideskinne eller dit barn skal have en bøjle eller operation, vil jeg varmt anbefale at få løsnet op for det hele og hjælpe kroppen til at slappe af.

Jeg kan naturligvis ikke love, at et skævt bid retter sig, selvom jeg har oplevet det flere gange. Men om ikke andet kan det gøre en periode med bøjle mindre smertefuld, hvis det er så afslappet som muligt inden.

Er du god til at "bide ting i dig", får du ikke sagt fra eller gaber du over for meget?

Spændinger hænger ofte sammen med det psykiske.

Det kan derfor også være relevant at kigge på om du eller dit barn er god til at sige fra.

Er det okay at sige sin mening?

Udtrykke hvad du har på hjertet.

Eller er der en tendens til at bide ting i sig, gabe over for meget, tage munden for fuld eller..?

Er der konflikter mellem vores ydre og indre verden, så opstår der ofte en spænding i kæberne og kæbeleddet som kan gøre ondt, lave knæklyde eller betyde at vi skærer tænder, tygger hårdt sammen eller at kæben ligefrem låser sig fast.

Vi bruger nemlig musklerne til at kontrollere situationen og hvis vi føler os pressede eller går og bider ting i os, så er vi konstant på overarbejde. Og et nervesystem der er på overarbejde vil automatisk gøre at kroppen bliver anspændt.

Står det på over en længere periode, så kan det ske at "knappen sætter sig lidt fast". Musklerne har simpelthen svært ved selv at give slip igen.

Se evt. også denne om "knappen der sætter sig fast".

Nogle mærker det tydeligt som kæbespændinger. Skæren tænder om natten. Eller måske har tandlægen bemærket slid på tænderne eller tænder der er flækket et stykke af.

Det kan med andre ord være rigtig godt at kigge på årsagen, hvis vi vil undgå flere skader. Af samme grund elsker jeg at arbejde holistisk med kroppen og kærligt omfavne de følelser der ligger bag, mens vi hjælper kroppen til at slappe af.

Har du spørgsmål eller ønsker du at booke tid til en behandling, så kontakt mig gerne på 30285953 eller på mail til panilla@mybodyandmind.dk

Bideskinne er det en god ide?

Har du flækket et stykke af en tand eller er der tydeligt tegn på slid på tænderne og er du i tvivl om du skal vælge en bideskinne...

Bideskinne er det en god ide eller hvad er alternativet?

7 små ansigts-øvelser

Har du ondt i kæben eller kæbespændinger så er her 7 små gode øvelser...

Ondt i kæben - 7 små ansigtsøvelser

Kæbesmerter efter piskesmæld?

Har du også en kæbe der knækker, går ud af led, sætter sig fast eller har du fået kæbespændinger og ondt i kæben efter dit piskesmæld/ hjernerystelse?

Kæbesmerter efter piskesmæld?

9 Comments

 1. Charlie holm den november 25, 2016 kl. 10:51 am

  Hej , jeg har læst på jeres side .
  Jeg står overfor 2 år med bøjle og efterfølgende en kæbe operation.
  Jeg er 34 år og har stort set altid haft skævt bid .
  Tandlægernes løsning var for 7 år siden at gi mig en bideskinne , jeg døjer ikke med hovedpine eller noget .
  Jeg har det seneste år døjet lidt med spændinger i kæben .
  Og til tider knæk lyde .
  Jeg vil helst undgå operationen og vil høre lidt om dine erfaringer.

  Mvh Charlie holm
  28889073

  • Lene Kamilla Hansen den november 26, 2016 kl. 8:14 pm

   Hej Charlie og tak for din besked! Jeg har rigtig gode erfaringer med løsning af skæve kranieknogler og skævt bid, men jeg har lige brug for at vide lidt mere. Jeg kontakter dig på sms. Kh Lene Kamilla

 2. Lene Holck Schmeltz den april 9, 2020 kl. 4:02 pm

  Hejsa.
  Jeg fik for 4 mdr. siden oprettet et skævt bid, og har siden haft SÅ store neurologiske problemer, og foler mit bid er HELT skævt. Jeg føler jeg slet ikke kan fornemme min mund/tunge, og at det konstant spænder. Jeg føler jeg ikke kan finde min undermund, og det hele “fuckker” op for mig.
  Og alle siger det bare er noget jeg bilder mig ind.
  Hvad er sin tanke?

  • Panilla (Lene Kamilla) den april 14, 2020 kl. 9:36 am

   Hej Lene og tak for dit spørgsmål.

   Du er meget velkommen til, at ringe til mig på 30285953, så jeg lige kan høre lidt mere og måske hjælpe dig til hvad du kan gøre. Men det lyder bestemt ikke rart. Håber, at du har opsøgt tandlægen igen, da det er vigtigt at sikre, at alt er ok. Når det er sagt, så kan jeg kun sige til dit spørgsmål, at når det er sådan du har det, så mener jeg ikke, at det er noget du bilder dig ind. Kraniet har brug for, at kunne bevæge sig, så hvis din kæbe er blevet låst med ståltråd og elastikker eller måske endnu større indgreb, så kan det godt give de problemer du omtaler. Det kan også være, at din nervesystem er gået lidt i “panik” og derfor spænder endnu mere op eller ikke kan finde ud hvad der er et “rigtigt” bid lige nu. Tænker det vil være godt, at få løsnet det hele og få ro på nervesystemet. Du kan evt. prøve med nogle af øvelserne her: https://mybodyandmind.dk/2017/09/7-ansigts-oevelser-til-kaebespaendinger/ men som sagt du er velkommen til at ringe.
   Dbh og rigtig god bedring
   Panilla

 3. Kathrine Tronhjem den oktober 29, 2021 kl. 8:48 pm

  Hejsa. Jeg har en søn der både har skævt baghoved da han foretræk at hovedet til højre som baby. Han har nakke og kæbespændinger og skærer tænder hårdt om natten. Vi bor i Roskilde. Ville godt forbi dig, men Horsens er langt væk. Har du et bud på en jeg kan besøge herovre i nærheden? Kh Kathrine

  • Panilla (Lene Kamilla) den oktober 31, 2021 kl. 5:37 am

   Hej Kathrine, jeg vil anbefale dig at søge på kstforeningen.dk. Her kan du helt sikkert finde en behandler tættere på. Bemærk at der er forskel på hvordan vi arbejder og to behandlere er jo sjældent ens, så spørg eventuelt vedkommende ift. erfaringer.
   De bedste ønsker til jer
   Panilla

 4. Anne Wehner den januar 19, 2022 kl. 8:29 pm

  Jeg har gået med en forkert bidehøjet på min protese i nogle år og er ved at få lavet en ny for skiftede tandlæge. Jeg har bemærket på den gamle protese at jeg går og bider hårdt sammen så er begyndt at have kæbesmerter og det spænder i kraniet det føles lidt som “nervesmerter” bor desværre helt i Odense

  • Anne Wehner den januar 19, 2022 kl. 8:31 pm

   Desuden fik jeg et piskesmæld i 2001 og igen 2010 som jeg aldrig er kommet over

  • Panilla (Lene Kamilla) den januar 21, 2022 kl. 10:56 am

   Hej Anne
   Ja en lille skævhed/højdeforskel i munden kan desværre give spændinger, ikke bare i kraniet men også andre steder. Nok en god ide at få det løsnet og afspændt i forbindelse med skifte til den nye. Hvis der er for langt til Horsens så prøv at søge på kstforeningen.dk – der er helt sikkert en tæt på dig der kan hjælpe.
   Har du også fået piskesmæld, så er der kun yderligere grund til at få det afspændt blidt. Og her kan jeg varmt anbefale Kranio-Sakral Terapi. Måske har du læst om hvordan mit eget kranie blev slået skævt i forbindelse med mit piskesmæld. Det gav også en del problemer med kæben. Har skrevet lidt om det her: https://mybodyandmind.dk/kaebesmerter-efter-piskesmaeld/
   Ønsker dig rigtig god bedring.
   Dbh Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.