Hoftesmerter, ondt i knæet, skæv ryg – Ved du om dine ben er lige lange?

Ondt i ryggen, smerter i det ene knæ eller hoftesmerter kan skyldes, at dit bækken trækker skævt og du har uens benlængde

Uens benlængde kan give mange problemer.

Hele vejen op gennem kroppen.

Som et hus, hvis fundament er skævt.

Lad mig forklare.

Det er nemlig de færreste der rent faktisk har forskellig benlængde.

Men jeg møder rigtig mange, hvor spændinger og skævheder gør, at benene ikke er lige lange og det kan give flere problemer hele vejen op gennem kroppen.

Ja faktisk kan det også hænge sammen med kæbespændinger, nakke smerter og hovedpine.

Så hvordan ved du om dine ben er lige lange?

Et akut skævt bækken kan gøre vanvittig ondt fx i hoften, da slimsækken bliver irriteret typisk på det lange ben.

Har du gået med det i længere tid, så har du måske knæproblemer eller ondt i hoften eller ryggen. Måske hænger du altid i hoften når du står, fordi det føles forkert, at stå lige.

Nogle gange er det så tydeligt, at man ligefrem føler, at det ene ben når jorden før det andet eller slæber på jorden når man går.

Er det rigtig slemt, så kan det være svært, at stå ens med begge ben strakte.

Men jeg møder også rigtig mange, som har levet med et skævt bækken i årevis og ikke er klar over, at benene ikke er lige lange.

Hvis du ikke har problemer eller smerter, så kan det jo også være ligemeget om du er skæv. Men husk, at problemerne kan opstå helt andre steder i kroppen, hvorfor det er vigtigt, at kigge på helheden. For dit bækken er dit fundament. Bogstavelig talt.

Jeg har forsøgt i videoen herunder, at forklare hvad der sker, når kroppen slår knuder og bækkenet drejer sig, som ofte er årsagen til den uens benlængde.

Går du rundt med indlæg i skoene eller sidder du skævt i sadlen på hesten, så har din krop måske også drejet sig

Det er langt fra altid nødvendigt med indlæg.

Det kan være en god støtte, hvis du fx har tendens til at falde ind på fødderne, men hvis du går med indlæg der kompenserer for en højdeforskel og det ikke har afhjulpet dine problemer, så er det måske fordi problemet ikke er løst. Og du faktisk ikke har brug for dem.

Jeg oplever meget tit, at diverse problemer, spændinger og smerter stammer fra bækkenet og ikke mindst, at det hjælper, når benlængden rettes. For det er faktisk ofte muligt, at rette det op, når vi finder ud af hvor det sammer fra. Her et godt eksempel:

En hestepige, der altid havde redet med den ene stigebøjlerne 2 numre længere end den anden, fik efter 2 behandlinger ens benlængde og slap blandt andet af med hendes rygsmerter.

Det er ikke kun godt for hendes krop, men har faktisk også indflydelse på hesten, som påvirkes hvis rytteren er skæv.

Er du i tvivl om dine ben er lige lange eller om noget sidder skævt? Oplever du smerte i lænden, hoften, skulderen, knæet eller måske tegn på stress og uforklarlige smerter?

Så lad os gennemgå din krop og se om den "slår knuder" eller noget trækker skævt.

Ring/sms til 30285953

Hvis det viser sig, at det ikke er muligt at rette og løsne nok til at problemerne forsvinder. Eller det viser sig, at dine ben rent fysisk ikke er lige lange, så har jeg kendskab til en professionel fodscanning med noget af det mest avancerede udstyr i verden.

Du går hen over en plade som, med 4000 sensorer og 300 skanninger pr sekund, giver et godt billede af hvordan foden fungerer. Resultatet af skanningen kan bruges til lave et indlæg, specielt designet til dig, som kan afhjælpe de biomekaniske problemer.

Nakkeskader?

Problemer med fødder og benlængde vil ofte forplante sig hele vejen op i rygsøjlen og nakken. Men måske er dine nakkeskader kommet uafhængig af benene.

Piskesmæld og nakkeskader

Din holdning gør dig stresset?

Måske stammer det fra fødderne, hvis du har problemer med holdningen. Det skal naturligvis tjekkes, men vidste du, at en dårlig holdning gør dig stresset?

Din kropsholdning gør dig stresset

Skæve ben og skæve tænder?

Om der er en sammenhæng mellem skæve ben og skæve tænder? Måske. Har du kæbespændinger eller skærer du eller dit barn tænder om natten, så se mere her:

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

6 Comments

 1. bente den maj 22, 2019 kl. 7:29 am

  Røntgen viser at mit h.ben er kortere end det andet Samt en skævhed i bækkenet. Har en del smerter dagligt i højre balle, lår samt skinneben. Gør efterhånden min hverdag ulidelig. Tager 6 Panodil hver dag fir at holde det ud, men i virkeligheden et det ikke nok.

  • Lene Kamilla Hansen den maj 22, 2019 kl. 9:49 am

   Hej Bente og tak for din kommentar – hvis du er interesseret vil jeg meget gerne kigge på det og se om vi ikke kan få det rettet, så du slipper af med de voldsomme smerter. Når dit bækken sidder skævt, så vil det også påvirke benlængden og er nok årsagen til, at dit højre ben er kortere. Men det kan skyldes spændinger flere steder op gennem kroppen, så det er vigtigt, at få kigget på helheden. Du er meget velkommen til at kontakte mig.
   De bedste hilsner
   Lene Kamilla Hansen

 2. Christel Friis den oktober 7, 2020 kl. 4:33 pm

  Hejsa
  Jeg er netop blevet opereret for diskusprolaps, mine smerter har konsekvent været i Venstre side. Jeg er overbevist om at mit bækken er skævt. Jeg kan nærmest mærke det når jeg står.
  Kan du hjælpe?

  • Panilla (Lene Kamilla) den oktober 7, 2020 kl. 6:26 pm

   Hej Christel, det er lidt svært at svare på her og kan selvfølgelig ikke garantere, da det også afhænger af hvad de har gjort i forbindelse med operationen. Men hvis du fortsat har ondt eller føler dig skæv, så vil jeg meget gerne se hvad jeg kan gøre for at hjælpe dig. Det er aldrig sjovt eller godt, hvis det står skævt. Du er hjertelig velkommen til, at kontakte mig

 3. Adam den december 26, 2021 kl. 12:40 am

  Hej, jeg er en 23 årig knægt, har haft ben forskel lige siden jeg var helt lille. Min læge sagde jeg ikke behøver indlæg fordi jeg er ung og min krop er stærk. Men han tager fejl, jeg har så mange smerter. Jeg har både Jag hovede pine (spændings hovedepine) og Nakke problemer, skulder burn, altså hvor min ventre skulder brænder helt vildt! Og hele min højre side af ryggen er spændt. døjer både med stress og har også ventre lyske problemer, udover det så sovende fingre. Det skal lige siges at til dagligt er jeg soldat. Jeg har prøvet at finde et svar, kan konkludere at mit højre skinneben er korter end det andet cirka 2.50 – 3 cm. Indlæg virker ikke hvad gøre jeg. Har haft overvejelser for benforkortelse eller ben forlængelse med operation mvh Adam

  • Panilla (Lene Kamilla) den december 30, 2021 kl. 6:26 am

   Hej Adam, det lyder som om din krop ret tydeligt er påvirket. Om det stammer fra benlængdeforskellen alene er svært at sige. Men en skævhed kan være med til at stresse kroppen og give andre problemer over tid.

   Jeg kan desværre ikke udtale mig om evt. operation. Her skal du tale med en specialist/læge. Men hvis det ikke hjælper med et indlæg under det korte ben, så er spørgsmålet om kroppen er så påvirket og anspændt, at der er brug for at starte et andet sted.

   Jeg vil anbefale at du får hjælp til at sætte kroppen fri først. Det er ikke sikkert at du skal være “helt lige” for at have det godt. Det vigtigste er, at der er flow og bevægelse og at nervesystemet ikke er i alarmberedskab. Hvis du er interesseret, så vil jeg gerne kigge på det og se hvad vi kan finde ud af.
   De varmeste hilsner
   Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.