Stressen gav slip i kroppen, fortæller Christina om sit forløb

Sygemeldt med stress - og hvad så nu? er det også der du står?

Vi kan tale om og ændre dårlige tankemønstre.

Og vi kan arbejde med følelserne.

Men kroppen husker.

Og ofte slipper stressen først rigtigt, når kroppen giver slip.

Christa fortæller her om sit forløb efter hun blev sygemeldt med stress og hvordan hun ved hjælp af psykolog og kranio-sakral terapi har fundet ro i kroppen og fået styr på tankerne, så hun kan mærke sig selv igen.

Stressen gav slip i kroppen, fortæller Christina om sit forløb

Med en dugfrisk diagnose i hånden : Stress, er det indiskutabelt, at man henvises til psykolog, med tilskud fra den danske sygesikring.

På dette tidspunkt tog jeg med kyshånd imod henvisningen - og håbede på, at vende hjem med værktøj til at "fikse problemet".

Af natur er jeg meget rationel tænkende. Jeg måtte gøre alt, hvad jeg kunne for at blive "rask".

Jeg blev bekræftet i at cortisol niveauet i blodet var for højt - hvilket medførte søvnløse nætter og høj puls - straks opsøgte jeg en akupunktør, der skulle afhjælpe mig med dette. Jeg startede til stressterapi - til yoga - kranio-sakral terapi - zoneterapi - BARS terapi og kom efter nogle måneder frem til at jeg faktisk stressede mere over den fyldte kalender med behandlingsformer, end jeg kunne mærke fremgang.

Utvivlsomt var det dog, at jeg skulle fortsætte med at frekventere psykologen, da der var nogle grundlæggende adfærds mønstre, der skulle ændres - og det skulle jeg have hjælp til.

Et halvt år efter jeg blev sygemeldt kontaktede jeg Lene Kamilla og sagde: " jeg tror jeg er klar nu!"

Klar til at lade hende arbejde i dybden - klar til at tage imod og give mig hen.

Efter de første behandlinger var jeg utrolig træt og drænet og sov resten af dagen, når jeg kom hjem. Jeg forsøgte at forklare omverden, at der skete noget med min krop - som havde en afsmittende effekt på mit sind. Jeg kunne blot ikke sætte ord på.

Da jeg lige var blevet sygemeldt havde jeg afprøvet kranio-sakral terapien, men da var jeg ikke klar til at give slip i kroppen. Da jeg i sindet var beredt på ændringerne i kroppen - kunne jeg mærke en helt anden fornemmelse efter behandlingerne - Ro.

Jeg begyndte at sove igennem og mine perioder med høj puls var minimale. Med vejrtrækningsøvelser kunne jeg nu styre, at få ro på mig selv i tilspidsede situationer.

 

Det mest irriterende i hele min proces var, at jeg nu pludselig kunne mærke mig selv! Og dermed ikke længere overhøre kroppens signaler...

Mine store udfordring var Lene Kamillas opfordring til at mærke efter i kroppen  - og reflektere over hvad jeg kunne mærke. Det var det mest irriterende i hele min proces: jeg kunne nu pludselig mærke mig selv! Med irriterende mener jeg provokerende - for havde jeg kunnet mærke mig selv i perioden op mod min stress periode - var jeg aldrig nået så langt ud, så havde jeg sagt fra for længe siden.

Nu kender jeg konsekvensen af, at ignorere kroppens signaler om ubehag - og min krop takker mig for at lytte til den - ved endelig at have givet slip på stressen!

Konfus, forvirret eller svært ved at tænke klart?

Kender du den der følelse af pludselig at være helt rundt på gulvet og miste evnen til at træffe en beslutning eller mærke hvad du har lyst til?

Konfus, forvirret eller svært ved at tænke klart?

Hvordan kommer jeg bedst videre efter en sygemelding?

Kender du følelsen af, at hvis du ikke kæmper, så gir' du op og så får din sygdom jo lov til, at styre dit liv? Der er forskel på at give op og give slip, det sætter jeg lidt flere ord på her...

Hvordan kommer jeg bedst videre efter en sygemelding?

Hvornår kan der være brug for ekstra ilt eller Trykkammer?

Jeg bliver ofte spurgt hvad Trykkammer behandling er for noget og hvad tryk og ilt kan hjælpe på eller hvorfor det skulle være godt...

Trykkammer - Hvornår kan der være brug for ekstra ilt eller tegn på iltmangel?

2 Comments

 1. Karsten lauridsen den februar 11, 2020 kl. 3:04 pm

  Hej har læst dit indlæg med at gi slip på stress og angst
  Har været i belastning reaktioner i ca 6 år har nu fået fred efter pension
  Men hvordan får jeg nervesystemmet til at slappe
  Jeg bor desværre langt væk esbjerg
  Har bil men er eg stk vej i bil tog kunne være mulighed
  Har læst dit cv er meget fyldestgørende vedr
  Stress og spænding
  Mvh
  Karsten

  • Panilla (Lene Kamilla) den februar 12, 2020 kl. 8:59 am

   Hej Karsten og tak for din besked

   Du skriver, at du har fået fred men jeg forstår dit spørgsmål som, at du stadig oplever uroen indeni eller har svært ved helt at slappe af?

   Hvis dit nervesystem gennem længere tid har været i alarmberedskab, så kan det være udfordrende selv, at få det til at slappe af. Det er her vi med blid Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe kroppen til at give slip.

   Når jeg arbejder med en stresset krop, så oplever jeg tit, at ego’et forsøger at holde fast, men at den blide og kærlige tilgang, giver kroppen mulighed for, at give slip. Det er lidt som om jeg inviterer den ind i et stille rum og når der er tillid, så “lister kroppen med”, hvis det giver mening?

   Samtidig løsner jeg op for de spændinger og blokeringer som ofte fysisk har sat sig i kroppen og sammen finder vi ud af hvad du kan gøre for at skabe ro i hverdagen. Du er velkommen i Horsens, men du kan også prøve at finde en behandler tættere på. Tjek kstforeningen.dk der kan du søge på dit område.
   Dbh Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.