Konfus, forvirret, ved siden af dig selv eller svært ved at tænke klart?

Kender du den der følelse af pludselig at være helt rundt på gulvet og miste evnen til at træffe en beslutning eller mærke hvad du har lyst til?

Det kan mildest talt.

Være vildt ubehageligt.

Især når du nu til daglig er et velfungerende individ, der træffer masser af små og store beslutninger og normalvis også kan mærke hvad du har lyst til. Eller ikke har lyst til.

Men der kan faktisk være en rigtig god forklaring på hvorfor du pludselig står der.

Med en følelse af at hjernen er stået af.

At forbindelsen er kappet.

Eller du render rundt om dig selv som en høne uden hoved eller med en fornemmelse af at være delt i to. Splittet og uden evne til at samle dig eller tænke klart.

Det sætter jeg lidt ord på i videoen herunder.

Så hvad prøver kroppen at fortælle os, når vi bliver svimmel, konfuse, forvirrede eller pludselig ikke kan tænke klart eller finde vej?

Den helt korte forklaring kan være, at den røde "stress-lampe" lyser på to relæer i hjernestammen på samme tid.

Det vil sige at der med andre ord er opstået en spænding i hjernestammen, som på en måde får hjernen til at "kortslutte".

Kroppen forsøger derfor at få os til at stoppe op, mærke efter og få ro på nervesystemet, så vi ikke "løber længere væk fra os selv end højest nødvendigt".

Det er jo egentlig meget smart.

Men i længden ikke særlig praktisk eller sundt.

Derfor.

Hvis du mærker at du selv, dit barn, din partner eller en du holder af pludselig virker konfus, forvirret eller ude af stand til at tænke klart.

Så pres ikke på.

Stop op.

Træk vejret dybt.

Få noget vand at drikke.

Og lyt til kroppen. Måske kan du mærke hvad der har "trykket på den røde knap" og skabt følelsen af forvirring.

Kalder din hjerne på ilt?

Har du fået ilt nok til hjernen eller er der noget med vejrtrækningen, spændinger i brystkassen, manglende bevægelse eller tegn på en udmattet, stresset og træt krop?

Er din krop anspændt?

Har du spændinger, stivhed eller blokeringer centralt i kraniet, op i nakken, halsen, kæberne, bag øjnene eller baghovedet?

Den spænding dybt i hjernestammen, som kan udløse denne "konfus-konstellation" kan være svær selv at mærke, men de fleste fornemmer at der er noget der virker anspændt.

Har du fået nok vand at drikke?

Mange gange kan vand og dybe vejrtrækninger berolige nervesystemet, men får vi ikke nok at drikke kan det altså også være en af faktorerne der udløser denne "stress-tilstand" i hjernestammen.

Hvad skete der lige inden du blev konfus?

Det kan være rigtig interessant at mærke efter hvad der skete i dit liv lige før du blev konfus, som måske kunne have aktiveret følelsen af at være forkert, ensom, ikke velkommen eller utryg fx ved at skulle forlade hjemmet?

For børns vedkommende kan det også handle om et skifte i klassen, en følelses af at være udenfor flokken eller ikke blive set eller hørt.

 

Der kan med andre ord være flere ting i spil. Det er derfor ofte en rigtig god ide at kigge på helheden og være nysgerrig på hvorfor kroppen spænder op og hvad den prøver at fortælle.

Ønsker du hjælp til at forstå hvad det handler om eller give kroppen mulighed for at slippe de dybe spændinger?

Hvis du oplever at kroppen har svært ved at finde roen igen eller du med jævne mellemrum føler dig mere eller mindre konfus, ved siden af dig selv, forvirret, glemsom eller ikke kan finde vej.

Eller hvis du ønsker at kigge nærmere på de følelsesmæssige temaer der kan være i spil og hvad der kan "tænde den røde lampe".

Så hjælper jeg meget gerne.

Du kan booke en online sparring med analyse og forståelse af din krops symptomer. En sådan analyse kan sagtens stå alene og give en dybere forståelse for hvad kroppen prøver at fortælle dig.

Den kan dog med fordel også kombineres med blid behandling (Kranio-Sakral Terapi) der hjælper kroppen til at slippe alt fra de dybe blokeringer centralt i hjernen til spændinger i resten af kroppen.

Mærker du at kroppen er træt, at du er tung i hovedet eller fornemmer du på anden måde at der måske kan være brug for ekstra ilt til hjerne, så vil jeg anbefale at kombinere et forløb med Trykkammer behandling. Se evt. her hvornår det kan være en god ide med ekstra ilt.

Har du spørgsmål til om jeg kan hjælpe dig eller ønsker du at booke en behandling, så kontakt mig gerne på 30285953.

Du finder alle tilbud og priser hér.

Tung i hovedet, træt og uoplagt?

Du ved sikkert godt at hjernen har brug for ilt, men når kroppen er stresset glemmer vi nogle gange den gode vejrtrækning der øger mængden...

Får du ilt nok til hjernen?

Stress, kaos og uro indeni

Efter 7 år i, hvad Tina kalder sit livs orkan, er der nu blevet "stille". I klinikken sidder en rolig kvinde med glød i ansigtet, følelsen af balance indeni og et helt andet overskud...

Stress, kaos og uro indeni - troede ikke det var muligt

7 små øvelser til kæbe-spændinger

Hvad gør du, hvis du har ondt i kæben, skærer tænder, ikke kan bide sammen, har en kæbe der knækker, går ud af led eller oplever slid på tænderne?

Ondt i kæben - 7 små ansigtsøvelser til at mindske kæbesmerter

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.