Du har alt at vinde og intet at tabe...

Hvorfor vente til det er blevet kronisk, hvis du måske kan undgå hovedpine, svimmelhed og smerter resten af livet?

Behandling af hjernerystelse

Har du, dit barn eller en du kender slået hovedet?

Hvert år får 25.000 danskere hjernerystelse. Af dem får 2.500 varige mén som fx hovedpine, nakkesmerter, synsforstyrrelser, svimmelhed, lydfølsomhed og balanceproblemer.

Læger og neuropsykologer udtaler, at de ikke ved nok og derfor sender folk hjem med en pjece i hånden og besked om at holde sig i ro.

Kilde - se artikel på dr.dk fra marts 2015 - Så mange lider af kronisk hjernerystelse

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at holde sig i ro. Droppe tv, Ipad, telefon, læsning og andre aktiviteter der kræver stor koncentration eller er meget fysisk krævende.

Men måske burde den pjece også indeholde information om behandlingsmuligheder. Måske burde der stå...

Det er vigtigt, at få ro på nervesystemet og få tjekket hovedet og kroppen snarest muligt efter en ulykke/styrt/fald/slag

 

Det er det vigtigste at vide.

Hvis du netop har slået hovedet, så håber jeg, at du kan få en anden til at læse resten for dig...

Hvorfor er det vigtigt med behandling lige efter et uheld?

Det er det fordi kroppen har fået et chok og befinder sig i total alarmberedskab.

Det er som om "kroppen" er bange for, at hovedet skulle falde af og derfor ofte spænder det hele ofte op.

Kroppen er med andre ord på vagt overfor enhver lille bevægelse, lyd, lys eller andet der kunne virke faretruende. Og jo længere tid der går, jo mere spænder den ofte op.

Mange tænker, at man da ikke skal "pille" ved kraniet lige efter et uheld, men med kranio-sakral terapi er alt så blidt at det netop får kraniet til at slappe af. Hvilket er det vigtigste lige efter et uheld, så vi kan mindske risikoen for, at det hele spænder op og bliver værre.

Derfor - jo før kroppen kan finde ro og slippe denne spænding, jo bedre.

Men det er ikke kun et spørgsmål om at undgå problemer på den korte bane. Hjernerystelse kan give kroniske smerter og det er også dem vi skal forsøge at undgå.

Ved at skabe ro og minimere spændingerne hjælper vi kroppen til at hele de "blå mærker" i hjernen, som slaget har givet og forhåbentlig kan vi ligeledes minimere de indre arvæv.

Samtidig tjekker jeg knoglerne i kraniet samt nakke og ryg. I forbindelse med et slag eller styrt kan knoglerne i kraniet og nakken nemt have forskubbet sig. Nogle gange så meget, at de sætter sig skævt eller låser i en forkert position. Hvis de ikke "frigøres" resulterer det ofte i spændingshovedpine og andre komplikationer i forhold til fordøjelsen, kæbespændinger, synet osv.

Hjernerystelse og piskesmæld er noget af det jeg har hjulpet rigtig mange med, både efter fald fra en hest, håndboldskader, fald på isen, styrt på cyklen og biluheld og jeg ved, at det ikke er ligegyldigt hvordan man arbejder med kraniet.

Jeg har samlet 3 tips til piskesmæld og nakkeskader - dem får du hér

Hovedpine - anatomi - Mybodyandmind 1500x

Hjernerystelse efter håndboldskade

En håndbold er hård når den rammer hovedet!

Signe er målmand og fik en håndbold i hovedet, der ramte hårdt ind på tindingen og gav hjernerystelse.

Hovedpine, svimmelhed og smerter forhindrede Signe i efterfølgende, at kunne deltage almindeligt i skolegang eller håndbold/motion.

Signe fik det heldigvis bedre efter nogle behandlinger og kunne langsomt øge antallet af timer i skolen og mindst lige så vigtigt, minutterne på holdboldbanen.

Signe skriver:

"Mit forløb ved dig har været rigtig godt. Jeg føler klart at behandlingen virker og den retter mig mod den rigtige vej. Du har også hjulpet mig rigtig meget med hvordan jeg skal håndtere håndboldtræningen og hvor meget jeg kan deltage." Signe 14 år, Horsens.

Jeg anbefaler behandling snarest muligt efter ulykken og vigtigt, at det er en behandling der ikke stresser kroppen yderligere - tværtimod.

Ring/sms til 30285953 og lad os få en uforpligtende snak om symptomer og ulykke.

Piskesmæld og nakkeskader

Ofte er der også tale om piskesmæld og nakkeskader i forbindelse med hjernerystelse og omvendt. Du kan læse mere om disse her:

Piskesmæld og nakkeskader

Hovedpine og migræne

Er du en af dem der værdsætter, at der er frit forbrug af Panodil på din arbejdsplads?

Snupper du ofte en snigende hovedpine eller risiko for migræne i opløbet?

Har du hovedpine eller migræne?

Prøvet det meste men stadig ondt?

Orker du næsten ikke, at prøve flere behandlinger og skulle fortælle din historie en gang til..?

Har du prøvet det meste men stadig ondt?

Når hjernen får et "blå øje"

I august 2014 skrev B.dk om Nina der faldt under en håndboldkamp. Nina fortæller hvordan hun ikke længere kan leve et "normalt liv".

En vigtig pointe i denne artikel er, at vi skal tage hjernerystelse mere alvorligt.

Hvis man ikke vil have problemer resten af livet skal hovedet have ro.

Citat fra artiklen: »Man skal simpelthen trække stikket de første 14 dage, det kan vise sig at være verdens bedste investering. Drop mobiltelefon, Facebook og mail. Hvis man ikke tager det her alvorligt, så risikerer man at få et nervesystem, der er overstresset. Går du tilbage på job for tidligt, vil du opleve det som om, at din nærmeste kollega står med et trykluftsbor ved siden af dig,« siger Lisbeth Juul Hansen.

Det "overstressede nervesystem" er netop det jeg har fokus på i behandlingen...

Kunne du tænke dig, at få mere energi og ægte overskud, så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress og finde indre ro og balance

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.