6 tegn på, at du lever livet

Har du følelsen af, at leve livet fuldt ud?

Jeg brænder for, at vi skal leve livet - ikke kun overleve

Her er 6 tegn på om din krop er stresset og prøver, at overleve eller du lever livet

Hånden på hjertet.

Da jeg havde fået piskesmæld og min krop var i konstant smerte.

Der levede jeg ikke. Men det troede jeg.

Jeg overhørte min krop, for smerten skulle ikke styre og jeg kørte i højeste gear med nyt job, barn, hus og have.

Ja, jeg forsøgte desperat, at overleve mens dødsfald og sygdom ramte min verden og satte alting i perspektiv.

Det var i 2007-2008 og jeg lovede mig selv, at finde den dybere mening. For i min verden er intet meningsløst. Der er altid noget vi kan lære og en gave, hvis vi er villige til, at tage imod den.

I dag er det blevet en hjertesag for mig, at vi skal leve livet og ikke kun overleve.

Derfor får du her 6 tegn, der fortæller mig, at jeg lever livet...

Håber også du kan bruge dem.

Om ikke andet, så som en kærlig lille reminder om at leve livet mere end en "facitliste" for det er det naturligvis ikke.

Det er 6 bud på hvilke tegn du kan kigge efter.

Har du inputs og yderligere tilføjelser, så er du mere end velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.

 

1. Du bruger sjældent udtrykket ”jeg overlever”

Helt ærligt. Er det ikke kun noget vi burde sige i øjeblikket efter, at vi er styrtet ud over en skrænt eller kørt galt. Mest for at berolige de øvrige omkring os og for at høre, at vi stadig er i stand til at tale?

Hvis vi længe efter ulykken stadig "overlever" så er det måske et udtryk for, at kroppen ikke har fået den rette hjælp.

Desværre bruges udtrykket også som et tegn på, at det vi har er ”godt nok”. Du ved, der er jo alderen og tiden og alle de andre undskyldninger for, at vi vel kun kan forvente at overleve. Så hvorfor gøre noget for at få det godt?

Hvis du lever eller ønsker at leve, så vil du garanteret gerne mere end bare ”overleve” og bruger måske udtrykket højest som en joke.

 

2. Du stopper jævnligt op og mærker nuet

Nå ja, det kan lyde som en kliché, men rigtig mange har for travlt til at stoppe op og mærke nuet. Tankerne er enten i fortiden eller fremtiden. Dagene forsvinder. Øjeblikket. Årene. Men var det godt?

Når vi lever flyver tiden også nogle gange og andre gange er det som om den ikke eksisterer. Er det ikke rigtigt? Netop derfor må vi huske, at stoppe op og mærke nuet. Bogstavelig talt suge det til os og nogle gange nive os selv i armen bare for at være sikker.

 

3. Du værdsætter det du har

Apropos nive os selv i armen. Det lyder måske simpelt men ikke desto mindre bruger vi ofte meget krudt på, at ønske os en masse andet. Flere penge, en anden krop, et bedre job, mere frihed o.s.v.

Der er ikke noget galt med, at sætte sig mål. Det driver mange mennesker fremad i livet. Men denne søgen efter mere har altid fået mig til at tænke, at vi flytter fokus fra at leve livet lige nu og her.

Hvis vi i stedet elsker og værdsætter det vi har, så får vi automatisk mere af det - mens vi lever.

 

4. Du kan køre i både højt og lavt gear

Mange føler, at livet i overhalingsbanen er det bedste tegn på, at leve livet. Men det er ofte kun indtil den dag ”bilen” brænder sammen og de må ind i pit-stop. Nogle gange for at finde ud af, at bilen ikke kan køre længere.

Jeg tror, at når vi er i stand til både, at kører i højt gear OG lavt gear, så lever vi bedst. Altså ikke et enten eller. Der er jo en grund til, at vores nervesystem er skabt til både, at kunne komme op i tempo og helt ned i gear.

Men mange har et nervesystem der har låst sig fast i et loop, hvor det ikke fysisk er muligt, at finde indre ro og så er kroppen faktisk bogstavelig talt i gang med at overleve.

 

5. Du er ikke bange for, at kaste dig ud i noget nyt

Vi vil naturligvis have mere lyst til nye ting i perioder og andre gange brug for, at være med det vi kender.

Men når det er sagt, så kan man kan jo spørge sig selv hvad der kommer først. For når vi kaster os ud i noget nyt, så vokser vi og er måske oven i købet mere tilstede i nuet, hvilket ofte giver følelsen af, at vi lever.

Når kroppen derimod er i gang med at ”overleve” så har vi ikke det samme overskud til nye ting. Faktisk lukker vi rent fysisk ned for lyst, fordøjelse og genopbygning af kroppen.

 

6. Du vælger, at gøre det der er godt for dig

Hvis du gør det du ved der er godt for dig, så ved jeg, at du lever. For når vi gør det der gør os godt, så sker der gode ting i vores liv og så er det svært ikke, at føle vi lever.

Når vi overlever, så glemmer vi ofte, at spørge kroppen hvad den har allermest brug for. Så bliver det ofte følelserne der styrer og de nemme løsninger vi vælger. Når vi derimod lever og mærker os selv, så ved vi godt hvad der gør os godt og derfor vælger vi, at lytte til kroppen og passe på os selv, så vi kan leve mange år endnu.

Det handler ikke om, at være fanatisk eller fx holde sig helt fra søde sager eller andre ting du godt kan li'. Det handler mere om, at når vi lever, så mærker vi efter. Og når vi mærker efter, så "lever vi mere".

Du kan derfor godt gå gennem en stress-sygemelding, hvor kroppen på mange måder er i beredskab og igang med at overleve. Men når du lytter og gør det der gør dig godt, så er der større chance for, at du begynder at leve.

Hvis du ikke har set denne video på FB om det at være "rigtig" tilstede i nuet, så deler jeg den også lige her:

Test din hjerne på 30 sekunder

Vidste du, at dårlig balance dræner hjernen for energi? Men ikke alle er klar over, at deres balance er dårlig.

Test din hjerne på 30 sekunder

Har du en super god stærk vilje?

Så står den måske i vejen for dig? Det fortæller jeg mere om her...

Giv slip uden at miste grebet

5 tips til nakke- og skulder

Har du ondt i din nakke eller skuldre og ud i armene, så se mere her...

5 Tips til nakke- og skulderspændinger

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.