Har dit barn indlæringsvanskeligheder eller er det svært at følge med i skolen?

Der er især to ting jeg vil anbefale at være opmærksom, hvis dit barn har svært ved at koncentrere sig, tage imod beskeder eller lære nyt...

Jeg bliver ind imellem spurgt om jeg kan hjælpe børn.

Børn med indlæringsvanskeligheder.

Børn der har svært ved at koncentrere sig i skolen.

Svært ved at læse.

Udfordringer med matematik.

Eller i det hele taget har svært ved at lære nyt, tage imod beskeder og fokusere eller hvor lektielæsning ofte bliver en kamp.

Nu kan der naturligvis være flere ting i spil og der kan være brug for lektiehjælp eller anden støtte afhængig af det enkelte barn.

Men hvis barnet skal være i stand til at lære nyt og fx kunne holde fokus når der skal læses lektier, så kræver det at barnets nervesystem ikke er i alarmberedskab.

Jeg oplever derfor, at den blide behandling kan have en rigtig positiv effekt.

Men uanset hvilken behandling eller hjælp du/I vælger, er der to ting jeg vil anbefale at kigge nærmere på eller være særlig opmærksom på, hvis du oplever at barnet er udfordret i skolen.

 1. Hvordan har barnets nervesystem det?
 2. Hvilke faktorer, udenfor barnet, kunne påvirke situationen?

I videoen herunder uddyber jeg de to og kommer med eksempler på hvad jeg oplever det ofte handler om, når børn har svært ved at lære nyt, koncentrere sig eller fokusere på lektierne.

Har dit barn indlæringsvanskeligheder eller er det svært at følge med i skolen, så er denne lille video helt særligt til dig ❤️

 • Bliver dit barn let irriteret, vred eller opgivende?
 • Virker dit barn nogle gange forvirret, distræt eller er det svært at fokusere på læsning, matematik eller andet?
 • Sidder barnet uroligt på stolen og skal der helst hele tiden ske noget?
 • Virker dit barn træt om morgenen, selvom han/hun har sovet rigeligt/meget eller er det svært at falde i søvn?
 • Glemmer barnet hurtigt beskeder eller er det svært at huske hvad der lige blev sagt?
 • Virker barnet meget lukket og indadvendt eller omvendt hyperaktiv?
 • Er der tendens til hård mave eller en usund og ensidig kost?

Dette kan være tegn på at barnet har et nervesystem i alarmberedskab og måske kunne have glæde af at få lidt ro på og komme ned i kroppen samt måske få talt om og forløst nogle af de ting der gemmer sig indeni.

Det er her hvor jeg benytter den blide Kranio-Sakral Terapi og Terapeutisk Tapping til at hjælpe krop og nervesystem - se evt. mere hér.

Behandling maven barn - Mybodyandmind 1500x

Men det er som sagt også vigtigt at kigge på, hvilke faktorer udenfor eller omkring barnet, der kan påvirke situationen, da de ligeledes kan være med til at skabe uro i barnets nervesystem og omvendt skabe ro og overskud til at lære nyt, hvis de ikke fylder.

 • Mærker barnet fx at mor/far er stresset eller presset?
 • Har mor/far kroniske smerter eller er en af jer sygemeldt?
 • Har du/I som forælder ro og overskud, når der fx skal læses lektier eller skal det bare lige overstås?
 • Er der søskende med særlige behov eller udfordringer, som barnet hele tiden skal navigere omkring?
 • Er der konflikter med søskende der fylder i hverdagen?
 • Hvordan er forholdet til klassekammerater og foregår der måske mobning i skolen?
 • Hvordan er barnets forhold til læreren og har der været en tidligere konflikt, som stadig gør barnet ked af det eller som barnet ikke har lyst til at tale om?
 • Hvordan er jeres boligsituationen og føler barnet sig godt tilpas, skal I flytte eller er der andre usikre ting i spil mht. hjemmet?
 • Er der bekymringer i luften som måske ikke bliver italesat, men som barnet måske fornemmer?
 • osv.

Det kan med andre ord være rigtig godt at kigge på helheden og hvordan vi kan støtte barnet, så det ikke kommer til at handle om fx læsevanskelighederne og det barnet ikke "formår" men mere et fokus på at hjælpe barnet til at hvile i sig selv og minimere indre og ydre stress-faktorer så barnets nervesystem kan slippe ud af "alarmberedskabet". For når vi har det godt og der er ro indeni, vil vi helt naturligt gerne lære nyt.

Er du itvivl om der kan gøres noget i forhold til de ydre faktorer I oplever, om du selv eller dit barn kunne have glæde af behandling eller mærker du at dette rammer lige ind i jeres familie og har du spørgsmål, så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder eller ringe på 30285953 for en kort uforpligtende snak.

Hele familien sov bedre, da mor fik ro på kroppen

Sussi fortæller: Jeg bookede tid i håb om, at det kunne hjælpe på min søns søvnproblemer, men det viste sig at det var mig og ikke min søn der havde brug for behandling...

Da mor fik ro på kroppen sov hele familien bedre

Sveas tics i ansigtet og rystelser i kroppen er blevet meget mindre

For Svea er det ikke noget tabu, at hun har tics. Så når de andre i klassen lægger mærke til, at de stopper fortæller Svea glædeligt, at hun får massage, der får det til at gå væk og hvor dejligt det er...

Sveas tics i ansigtet og rystelser i kroppen er blevet meget mindre

Konfus, forvirret eller svært ved at tænke klart?

Kender du den der følelse af pludselig at være helt rundt på gulvet og miste evnen til at træffe en beslutning eller mærke hvad du har lyst til?

Konfus, forvirret eller svært ved at tænke klart?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.