Sveas tics i ansigtet og rystelser i kroppen er blevet meget mindre

Jeg har fået lov til at dele Sveas historie med dig om hvordan Kranio-Sakral Terapi hjalp på tics og rystelser i kroppen

”Vi havde læst, at kranio-sakral kunne hjælpe børn med tics, men det var lidt af en aha oplevelse, at der ikke skulle mere end et par behandlinger til” skriver Sveas far

Jeg kan naturligvis ikke garantere, at tics går væk ved hjælp af Kranio-Sakral Terapi, men Svea her er et smukt eksempel på en dejlig pige, som oplevede mange tics hver dag. Ja næsten konstant.

Tics der fik ansigt og krop til at lave små ufrivillige sammentrækninger som Svea ikke selv kunne styre.

Tics kan være et udtryk for at nervesystemet er lidt på overarbejde eller uforløste følelser påvirker ansigtets muskler med små nerveimpulser, som vi ikke helt selv er herre over.

Du kan læse mere om tics, nerve der hopper ved øjet, smerter i øjnene o.lign. hér

Svea fortæller, at de andre børn stiller spørgsmål når hun ”ticser” og det kan godt ligne, at hun fryser når kroppen ryster.

”For hende er det ikke noget tabu. Så når de andre i klassen lægger mærke til, at de stopper fortæller Svea glædeligt, at hun får massage, der får det til at gå væk og hvor dejligt det er.

Vi var dog lidt usikre på om det kunne blive værre, hvis det ikke blev gjort rigtigt” fortæller Sveas far

Jeg har ikke oplevet, at nogen har fået det værre efter behandling. Selvom nogle ting kortvarigt kan blusse op før de forsvinder.

Men Svea her er gået fra næsten konstante tics til perioder hvor hun synes de er næsten helt væk efter blot få behandlinger.

"Og en lille bonus er at Sveas lunte er blevet meget længere" tilføjer Sveas far.

Ondt i øjnene eller tics?

Hvorfor får vi tics, nerve der hopper, irriterede, trætte, våde øjne m.m. og hvad kan vi gøre?

Hvad kan hjælpe på tics og ondt i øjnene?

Skærer tænder eller tygger skævt?

Vidste du at kæbespændinger og skæve kranieknogler kan være årsagen til diverse tandproblemer?

Skærer du tænder eller tygger skævt?

Kæbesmerter efter piskesmæld?

Har du også en kæbe der knækker, går ud af led, sætter sig fast eller har du fået kæbespændinger og ondt i kæben efter dit piskesmæld/ hjernerystelse?

Kæbesmerter efter piskesmæld

2 Comments

 1. Bernhard Jacobsen den februar 18, 2024 kl. 11:32 am

  Jeg har selv en meget irriterende ansigttik som schener mig meget min hvad kan jeg gøre

  • Panilla (Lene Kamilla) den februar 19, 2024 kl. 11:58 am

   Hej Bernhard

   Det kan være en god ide at finde ud af hvad der “aktiverer” dine tics. Er det fx når du er stresset eller når noget påvirker dig, så kan det være godt at kigge på det der aktiveres/påvirkes.

   Det kan dog også spændinger der har sat sig i kraniet, som påvirker muskler og nerver i ansigtet. Især hvis du oplever at det er der mere eller mindre konstant. I så fald vil jeg anbefales at få en Kranio-Sakral Terapeut til at kigge på det.

   Du kan evt. også se om nogle af disse ansigtsøvelser kan hjælpe: https://mybodyandmind.dk/ondt-i-kaeben-oevelser-kaebesmerter-kaebespaendinger/

   Dbh Panilla

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.