Kan man spise sig rask?

Vi kan ihvertfald gøre et forsøg, ik?

Jeg har rigtig meget fokus på den indre balance og det vi kan gøre for, at finde og bevare den og til dig der kender mig, så ved du, at jeg ofte siger

- men det hele hænger jo sammen...

Kan du spise dig rask og hvordan påvirker maden balancen?

Når vi arbejder med den indre balance og ønsker, at minimere stress i kroppen, så er det naturligvis nærliggende også, at snakke om de ting vi spiser.

Altså hvordan vi bedst får skabt en god balance i vores tarmsystem og hvordan vi giver vores organer og cellerne i kroppen de bedste forudsætninger for at trives bedst muligt.

Jeg har 2 grundprincipper:

  1. At minimere de ting som kroppen ikke har brug for eller har svært ved at bearbejde. Det gælder både det du spiser og drikker men også det du smør på kroppen og udsætter kroppen for i det daglige.
  2. At øge mængden af gode nærende ting som styrker immunforsvaret, din hjerne, dit hjerte og hver en celle i kroppen. Det drejer sig blandt andet om din vejrtrækning og alt du gør for, at skabe indre ro, styrke og flow herunder også det du spiser som styrker kroppen.

Det skal ikke handle om mig. Men jeg tror på, at livet handler om valg. Jeg har truffet og træffer fortsat nogle bevidste valg. Det er ikke sikkert, at de alle er rigtige for dig, men jeg deler gerne min viden med dig og måske kan du bruge noget af det.

  • Jeg går fx ret meget op i økologi og laver storindkøb til økosøndag. Ikke fordi jeg mener vi skal være fanatiske, men jeg ønsker, at give kroppen det bedste og vil faktisk våge den påstand, at jeg kan mærke forskel.
  • Jeg har også "afskaffet" flere ting i min dagligdag, herunder tandpasta og deodorant samt smørbart "smør" fordi det ikke gør kroppen noget godt.
  • Og så går jeg ind for naturlige alternativer og tænker fx altid hvordan jeg kan booste kroppens immunforsvar ved fx at spise anti-inflammatorisk kost istedet for at slå en betændelsestilstand ned med medicin.

Hvorfor fortæller jeg dig dette? Det gør jeg fordi der findes 1000 gode råd til, at leve et sundt og godt liv - og mange peger i vidt forskellige retninger. Du skal derfor gøre det der føles rigtigt for dig.

Mit bedste råd vil altid være, at du skal lytte til dig selv.

Føles det som om din krop er i balance og du nemt kan skifte mellem, at være fuld af energi og dejlig afslappet og rolig indeni?

Eller føles det som om noget godt kunne være bedre? Bruger du mere energi end du har? Har du svært ved at koncentrere dig? Eller føler du dig ikke udhvilet når du vågner?

Nogle gange er der noget vi med fordel kunne skære væk, som belaster kroppen unødvendigt. Andre gange er der noget vi ikke får nok af, fx vitaminer, mineraler og det sunde fedt.

Det er også vigtigt at huske, at kroppen fordøjer bedst, når den ikke er stresset - ofte er der tale om en ond cirkel, hvor vi må spørge os selv, hvad er hønen og hvad er ægget og hvor vi med fordel kan sætte ind på flere områder for at finde balancen igen.

Vidste du, at omega-3 er en vigtig byggesten i forhold til din hjerne, dit hjerte og dit immunforsvar?

Vi ved mere om ernæring og velvære end nogensinde før, men alligevel kommer flere og flere ud af balance.

Det tyder på, at en af grundene er mangel på omega-3.

Jeg har samlet lidt fakta og viden om fedtsyrebalancen - altså forholdet mellem omega-3 og omega-6, som måske giver dig et bedre billede af hvordan du kommer i balance og hvorfor det er vigtigt - se mere hér.

Har du fået undersøgt maven?

Her er 5 gode grunde til, at stress og rygproblemer kan stamme fra maven - og tips til hvad du kan gøre!

Maven - den måske mest oversete årsag

Træt af topmave og ekstra kilo?

Her er 3 gode grunde til, at kranio-sakral terapi måske virker lidt som en slankekur

Træt af topmave og ekstra kilo?

Derfor bør du træne din indre balance

Vidste du, at svimmelhed, træthed og koncentrationsproblemer kan skyldes, at din hjerne er overbelastet, måske af helt almindelige ting som at gå?

Svimmelhed og dårlig balance?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.