Når kæben gør ondt, "knækker" eller går ud af led

Mange har problemer med kæbespændinger efter piskesmæld og hjernerystelse fordi nakke og kranie ofte er spændt og måske sidder noget og trækker kæben skævt.

Har du også fået problemer med tænderne eller kæberne efter piskesmæld / hjernerystelse?

Kæbespændinger kan skyldes mange forskellige ting.
Piskesmæld og hjernerystelse er to af dem.
Måske oplever du smerte i kæben når du tygger eller bare åbner og lukker munden?
Måske laver din kæbe knæklyde/kliklyde?
Eller måske er du begyndt, at skære tænder om natten eller tygge meget hårdt sammen?
Det er ikke unormalt og slet ikke efter et piskesmæld eller en hjernerystelse, hvor nakke og kranie spænder op og nervesystemet reagerer.
Nogle gange har jeg oplevelsen af, at kroppen tror den skal holde fast. Som en den er bange for, at hovedet falder af og derfor spænder op. Og disse spændinger sætter sig nemt i kæben.
Personligt oplevede jeg, at min kæbe blev værre og værre i årene efter piskesmældet og gik til sidst dagligt ud af led. En morgen gik det helt galt. Den historie vil jeg faktisk gerne dele med dig.

Min kæbe blev skør efter piskesmældet og gik en dag helt ud af led - efter 5-6 timer endte jeg i fuld narkose på sygehuset

 

Jeg har desværre mærket det på egen krop og ved hvor smertefuldt og generende det kan være, når kæben ikke rigtig "passer ind i skålen" som den plejer.

Min kæbe gik konstant ud af led i årene efter jeg selv fik piskesmæld. En morgen da jeg gabte, satte den sig helt fast.
Jeg kunne ikke lukke munden, snakke eller rokke kæben ud af stedet og det gjorde frygtelig ondt.
 
Efter 5-6 timer hvor jeg forgæves kørte fra den ene behandler til den anden og rundt lægen og næse-øre-halslægen, der efter bedste evne forsøgte, at sætte den på plads, endte jeg i fuld narkose på sygehuset.
Her lykkedes det heldigvis men da lægen på sygehuset begyndte, at snakke om, at file i knoglen som skulle holde kæben på plads, kunne jeg ikke komme hurtigt nok ud fra sygehuset.
Derefter undersøgte og studerede jeg dette og i forbindelse med, at jeg tog uddannelsen som kranio-sakral terapeut fandt jeg ud af hvad der var galt. Et stort led inde midt i hovedet havde forskubbet sig i forbindelse med piskesmældet. Et meget centralt led som faktisk kan sætte sig skævt på flere måder. Men da det kom på plads holdt mine kæbesmerter stort set op og jeg kunne igen gabe uden, at den hoppede ud af skålen.

Se eventuelt mere på nedenstående 3 links. Eller giv mig et kald, hvis du døjer med kæben/kæberne og er i tvivl om jeg kan hjælpe dig. Ring/sms til 30285953.

3 tips til piskesmæld og nakkeskader

Mange opsøger en kiropraktor i den forbindelse, men det er vigtigt også at være opmærksom på selve kraniet. Fik hjernen også et slag?

Piskesmæld og nakkeskader

7 ting du selv kan gøre for at undgå kæbe-spændinger

Det er en rigtig god ide, at løsne ansigtet og de spændte kæber med jævne mellemrum - spændinger kan være årsag til mange andre problemer. Se her hvordan du gør.

Kæbespændinger - 7 ting du selv kan gøre

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne.

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.