Har du også fået en kæbe der knækker, går ud af led eller kæbespændinger efter piskesmæld / hjernerystelse?

Kæbespændinger.

Eller en kæbe der knækker og går ud af led.

Det er ikke unormalt. Og slet ikke efter nakken og hovedet har fået et slag.

Personligt oplevede jeg, at min kæbe blev værre og værre i årene efter piskesmældet og på et tidspunkt var det dagligt, at kæben gik ud af led.

En morgen, da jeg lå i min seng og gabte, gik det helt galt.

Kæben gik helt ud af sin skål i begge sider på én gang.

Av! Der sad den, urokkelig og fast.

Alle "tricks" blev forsøgt men der var intet at gøre.

Efter ca. 6 timer hvor jeg forgæves kørte fra den ene behandler til den anden, endte jeg i fuld narkose på Århus kæbekirurgisk afdeling.

3 kiropraktorer havde forsøgt. Min arkupunktør havde sat strøm til. Næse-øre-hals lægen havde givet mig bedøvelse. Ja op til flere gange. Men det var først i fuld narkose, at musklerne kunne slappe nok af.

Nu er det jo heldigvis sjældent, at det går så galt. Men jeg møder mange der døjer med kæben efter piskesmæld og hjernerystelse og det er måske slet ikke så underligt...

Et stort eller centralt led inde midt i hovedet kan nemlig forskubbe sig fx i forbindelse med et slag. Og spændinger fra nakken kan trække i kæben og kraniet.

Da jeg startede på uddannelsen som Kranio-Sakral Terapeut gik det pludselig op for mig, at dét var årsagen til, at min kæbe gik ud af led og nok også årsagen til, at jeg hele tiden fik hold i nakken.

Da det kom på plads holdt mine kæbesmerter ihvertfald stort set op og jeg kunne gabe igen uden, at kæben hoppede ud af skålen. Det på trods af, at jeg havde sagt pænt nej tak, da lægen på sygehuset tilbød, at file i knoglen, så den ikke kunne sætte sig fast.

 

Så hvis du oplever smerte i kæben når du tygger eller bare åbner og lukker munden. Eller knæklyde/kliklyde. Eller hvis du skærer tænder om natten eller tygge meget hårdt sammen. Så kunne det måske være en god ide, at få løsnet kraniet, nakken, munden, halsen - og hvem ved, måske sidder det led inde midt i kraniet også skævt hos dig.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål og få en uforpligtende snak om jeg måske kan hjælpe dig.

Ring/sms 30285953.

 

3 tips til piskesmæld og nakkeskader

Mange opsøger en kiropraktor i den forbindelse, men det er vigtigt også at være opmærksom på selve kraniet. Fik hjernen også et slag?

Piskesmæld og nakkeskader

7 ting du selv kan gøre for at undgå kæbe-spændinger

Det er en rigtig god ide, at løsne ansigtet og de spændte kæber med jævne mellemrum - spændinger kan være årsag til mange andre problemer. Se her hvordan du gør.

Kæbespændinger - 7 ting du selv kan gøre

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Det kan ødelægge dine tænder og give dig hovedpine, men det er ikke sikkert, at du behøver bøjle, operation eller bideskinne.

Skærer du tænder eller tygger du skævt?

Kunne du tænke dig, at få mere energi og ægte overskud, så deler jeg gerne mine bedste bud på hvordan du med små tiltag kan minimere spændinger og stress og finde indre ro og balance

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.