Har din baby en favoritside eller begyndende skævt eller fladt baghoved?

Hvis dit nyfødte barn er god til at holde hovedet selv, helst vil kigge til den ene side eller er begyndt at få et fladt baghoved, så er det rigtig godt at få tjekket kraniet, nakken og spændinger ned gennem kroppen.

Jeg ser en del babyer.

Hvor den lille har fået en favoritside eller hovedet er blevet skævt eller fladt.

Ofte har der været små tegn siden fødslen eller indenfor den første måned og kan vi få fat i det dér, så skal der som regel kun få behandlinger til før dit barn kan slappe af og bevæge hovedet frit.

Jeg vil derfor anbefale at lytte til kroppen og din egen mavefornemmelse, hvis du mærker at der måske kan være noget.

  • Ser kraniet fx skævt eller fladt ud, når du kigger oppe fra?
  • Ligger dit barn helst med hovedet til den ene side?
  • Kan det være svært at dreje hovedet til den anden side?
  • Forsøger dit barn at kigge efter dig, men drejer ikke hovedet med?
  • Holder den lille nærmest hovedet selv?
  • Er det lettere at amme ved det ene bryst end det andet?
  • Trækker dit barn hovedet langt bagover?

Det er de tidlige tegn der er gode at lægge mærke til.

Er der tegn på at din baby har en favoritside eller at kraniet virker lidt fladt eller skævt, så er der næsten altid spændinger dybt under kraniekanten, i nakken, halsen og ofte også flere steder ned gennem kroppen.

Hvis vi får taget hånd om det indenfor de første uger eller inden din baby er ca. en måned gammel, så oplever jeg at vi ofte kan undgå, at det udvikler sig til andre problemer.

Det siger jeg fordi jeg møder mange frustrerede forældre der har ventet og hvad der måske først var en favoritside har givet problemer med amning, lange aftener med en utrøstelig baby på armen, mavesmerter og et endnu mere skævt eller fladt baghoved.

Men giv ikke op hvis du også oplever at dit barn er utrøsteligt, at der er problemer med amning, tegn på mavesmerter eller baghovedet er blevet meget fladt. Det gør det kun endnu vigtigere at få det løsnet og hjælpe det vi kan.

Derfor. Er du usikker på om der er noget, så er det aldrig nogen skade til, at få din baby tjekket igennem. Med Kranio-Sakral Terapi får din baby en dejlig og blid behandling og skulle vi ikke finde noget, så har det som udgangspunkt forhåbentlig bare været en rigtig dejlig oplevelse.

Jeg oplever dog at forældres fornemmelser næsten aldrig slår fejl. Ofte er der noget og faktisk er der tit mere end man lige skulle tro.

Det kan være svært som forældre at se og mærke hvad en helt lille nyfødt baby prøver at fortælle. Men ingen er itvivl når den lille først slapper af og smelter i armene i stedet for at ligge anspændt og uroligt. De fleste føler de får en helt anden baby med hjem.

Se evt. denne side - 3 ting jeg ville ønske mor havde vidst da jeg var en helt lille baby

Har dit barn stået skævt i bækkenet, har det været en lang og hård fødsel eller er der blevet brugt sugekop, så er det ofte rigtig godt med en blid afspænding af kroppen - og gerne så tidligt som muligt efter fødslen.

Du er velkommen til at bestille et baby-tjek med Kranio-Sakral Terapi også selvom du er itvivl om der egentlig er noget eller en mor-og-baby behandling. Hvis dit barn har det som blommen i et æg, så kan dine skuldre, din ryg eller dit bækken måske have glæde af en blid behandling.

For booking eller spørgsmål ring eller sms til 30285953.

Du finder tilbud og priser hér.

Er du nybagt mor?

Er du nybagt mor eller bedstemor, så lad mig dele denne med dig. For tænk sig, at komme til verden og have ondt, men ikke kunne fortælle hvad der er galt...

3 ting jeg ville ønske min mor havde vidst da jeg var nybagt baby

Hele familien sov bedre

Sussi fortæller: Jeg bookede tid i håb om, at det kunne hjælpe på min søns søvnproblemer, men det viste sig at det var mig og ikke min søn der havde brug for behandling

Hele familien sov bedre da mor fik ro på kroppen

Hvorfor KST til babyer?

Mange forældre er især glade for den blide behandling fordi det er tydeligt, at deres baby nyder det men hvornår og hvorfor...

KST til babyer og børn - hvornår og hvorfor er det en god ide?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.